Πρόβλημα με φόρτιση Nokia E52

music

Established Member
30 December 2010
104
γεια σας φίλοι,

έχω το εξής πρόβλημα. Έχω ένα Nokia E52 από 2 χρόνια και κάτι μήνες. Πριν 1 μήνα η μπαταρία του μάλλον τα έπαιξε και από εκεί που διαρκούσε 5-6 μέρες (για τη χρήση που έκανα) έπεσε στις 24 ώρες. Έτσι αποφάσισα και πήρα καινούργια μπαταρία (την ίδια BP-4L 1500 mAh).
Το πρόβλημα τώρα: η προηγούμενη μπαταρία χρειαζόνταν περίπου 3-3,5 ώρες για να φορτιστεί πλήρως (οπότε ακουγόνταν και η σχετική ηχητική ένδειξη). Η καινούργια μέσα σε 1-1,15 ώρα φαίνεται ότι έχει φορτιστεί πλήρως (δηλαδή σταματάει η κίνηση στις μπάρες και εμφανίζεται το σήμα πλήρους φόρτισης). Αλλά η διάρκεια ζωής της δεν είναι όπως της προηγούμενης μπαταρίας. Αντί για 5-6 μέρες που διαρκούσε η πρώτη, αυτή διαρκεί περίπου 3 μέρες (με το ίδιο προφίλ χρήσης φυσικά). Φαίνεται δηλαδή ότι μάλλον δεν φορτίζεται πλήρως.
Έχετε καμμιά ιδέα που οφείλεται αυτό και πως θα μπορούσε να διορθωθει;
 

music

Established Member
30 December 2010
104
Δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά γύρω στις 6 ώρες πρέπει να την φόρτισα την πρώτη φορά. Αλλά, τι ρόλο παίζει αυτό στο πρόβλημα;
 

nickolas_t

Senior Member
9 April 2009
332
Πατρα
Απάντηση: Re: Πρόβλημα με φόρτιση Nokia E52

Απο τοτε που ασχολουμαι με τα κινητα ακουω το εξης απο ολους ''Οι πρωτες τρεις φορτισεις να ειναι δεκαωρες''. Ακομη και στην nokia μου το ειπαν. Ελα ομως που διαβασα για πρωτη φορα το manual απο το Ν86 (δεν συνηθιζα να διαβαζω τα manual γιατι εχω χρονια κινητα της νοκια me series 60) και αναφερει μεσα τα εξης. Οταν φορτισει η μπαταρια να βγαζουμε απο την μπριζα τον φορτιστη γιατι εαν μενει στην μπριζα φορτισμενη ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ο χρονος ζωης της μπαταριας. Εσυ το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να την αφηνεις να αδειαζει ΤΕΛΕΙΩΣ και μετα φορτισε την μεχρι να ακουσεις το ηχητικο σημα οτι ειναι γεματη και...βγαλτην απο την μπριζα. Κανε το δυο-τρεις φορες.