Πρόβλημα με LG 47 LX9500

Set13000000

New member
23 May 2012
2
Καλησπέρα,

εδώ και ένα χρόνο έχω μια τηλεόραση LG 47 LX9500 από την οποία ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Πριν από ένα μήνα περίπου παρουσίασε ένα πρόβλημα και την έστειλα για επισκευή. Μια χαρά η εξυπηρέτηση μέχρι στιγμής, έγινε και αναβάθμιση γιατί δεν είχα ασχοληθεί να κάνω, και μου την έφεραν πίσω. Ανοίγω την τηλεόραση και αρχίζω να την ρυθμίζω από την αρχή. Μόλις επιλέγω οικιακή χρήση, αρχίζει το μενού της τηλεόρασης να τρέμει σαν να είναι ψηφιακός θόρυβος. Πρώτη φορά έβλεπα κάτι τέτοιο. Συνεχίζω τις ρυθμίσεις και αφού βάζω να δω κάποιο κανάλι τηλεόρασης, το τρέμουλο συνεχιζόταν. Σκέφτηκα ότι αυτό μου θυμίζει artifacts από την επεξεργασία της εικόνας που κάνει η τηλεόραση για την ομαλοποίηση της κίνησης (Trumotion το ονομάζει η LG και λέει ότι η συγκεκριμένη τηλεόραση λειτουργεί στα 400Hz, και καλά...). Το βάζω στο OFF και αμέσως ηρεμεί. Η εικόνα δεν ήταν απόλυτα σωστή, αλλά δεν είχε καμία σχέση με πριν. Για να μην πολυλογώ ήρθε ο τεχνικός σπίτι, διαπίστωσε το πρόβλημα, την πήρε πίσω. Στο service της LG απλά απενεργοποίησαν όλα τα φίλτρα μείωσης θορύβου, και το Trumotion και μου την έστειλαν πίσω. Όταν ζήτησα τα ρέστα, μου είπαν ότι έτσι πρέπει να είναι η τηλεόραση ρυθμισμένη και ότι το καινούργιο update έχει κάνει το Trumotion πιο ευαίσθητο και πρέπει να είναι απενεργοποιημένο.

Εγώ μετά από διάλογο με τον υπεύθυνο του service ξέχασα και αυτά που ήξερα για την τεχνολογία γενικότερα, και αφού ο υπεύθυνος του service εδώ ξέρει να ρυθμίζει τις τηλεοράσεις καλύτερα από τις Default ρυθμίσεις της εταιρίας, θα ήθελα την γνώμη σας.

Το βιντεάκι παρακάτω δείχνει περίπου για το τι μιλάω.


Για να μην παρεξηγηθώ δεν εννοώ ότι οι Default ρυθμίσεις στις τηλεοράσεις είναι οι καλύτερες και οι πιο σωστές, αλλά δεν έχω δει σε καμία να δημιουργούν τρέμουλο σε όλη την εικόνα, ακόμα και στο μενού της τηλεόρασης.
 

JL_?

Moderator
Staff member
19 September 2008
15,345
Terra
Άλλο και τούτο... :flipout:

Καλώς όρισες στην παρέα μας, φίλε Set13000000 !!! :ernaehrung004:

Πρώτη φορά βλέπω σύστημα interpolation να μπλέκεται με τα μενού της τηλεόρασης και μάλιστα χωρίς να υπάρχει και κίνηση στην εικόνα... :chinscratch:

Προσωπικά, θα προσπαθούσα να διασταυρώσω αν αυτό συμβαίνει και σε άλλες LX9500 και αν δεν, θα την επέστρεφα στο service...
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,516
BVR (Beyond Visual Range)
Είναι κάτι που δεν είναι φυσιολογικό. Άρχισε τα τηλέφωνα στην LG , καταγγελίες στις αρμόδιες αρχές (προστασία καταναλωτή κτλ) βρες και κανένα δικηγόρο για εξώδικα.

Δυστυχώς από ότι φαίνεται κάνουν τους Κινέζους και αν δεν τραβήξεις τα άκρα δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.

Καλό κουράγιο.
 

Set13000000

New member
23 May 2012
2
Ευχαριστώ. Συμφωνώ με όλους. Η LG θεωρεί ότι είναι φυσιολογική η λειτουργία της τηλεόρασης και εδώ και ένα μήνα η συσκευή πηγαινοέρχεται στο service. Τώρα είναι πάλι πίσω στο service. Με εκπλήσσει πάντως αυτή η συμπεριφορά γιατί η LG δεν είχε τέτοια φήμη για το service της. Ίσως να φταίει η κρίση...