Πρόβλημα με την κάρτα ήχου της νέας μητρικής

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2023 tην Κυριακή 02 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

makfil

Supreme Member
12 September 2010
4,068
Φιλοθέη/Γλυφάδα
Η μητρική που είχα μέχρι πριν ένα μήνα (Gigabyte GA-EX58 Extreme) είχε ενσωματωμένη κάρτα ήχου Realtek και είχα συνδέσει αναλογικά (με καρφί) το σύστημα Creative Inspire GD580 που έχω από χρόνια (παλιό μεν αλλά αξιόπιστο για τη χρήση που κάνω) με την κάρτα ήχου στο pc.

Μετά την αντικατάσταση της κάρτας με την Asus Rampage II Extreme (ευτυχώς, η προηγούμενη ήταν ακόμη σε εγγύηση), άρχισαν τα προβλήματα.
Συγκεκριμένα, όταν επιλέγω να ακούσω ραδιόφωνο, όσο δουλεύω στο pc, η μόνη συνδεσμολογία της μονάδας με το pc (η κάρτα ήχου φαίνεται ως SoundMax της Philips) είναι η αναλογική (2 RCA στη μονάδα και ένα καρφί στην κάρτα ήχου) με το καρφί στη θέση Line Out port.
Όταν γυρίσω στα 64, για να δουλέψω με την επεξεργασία βίντεο στο Premiere Pro CS5.5, δεν ακούγεται ήχος από τα κλιπς που παίζουν, εκτός εάν αλλάξω τη θέση του καρφιού, στην κάρτα ήχου, στη θέση Center/Subwoofer port !!!

Προσπαθώντας να βρω λύση, άλλαξα τη συνδεσμολογία της μονάδας με το pc, και ένωσα με RCA το coaxial της μονάδας με το coaxial του pc, αλλά δεν ακούγεται ήχος από καμία πηγή και σε καμία επιλογή (coaxial ή αναλογικό).

Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη.