ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ ΣΕ ΕΝΙΣΧΥΤΗ YAMAHA

stelios_ath

New member
15 March 2008
63
εχω τον RX-V1800 μερικα χρονια και μεχρι προχτες η συμβιωση μας ηταν απολυτα αρμονικη και ημουν ικανοποιημενος,αλλα προχτες μου παρουσιασε καποιο προβλημα το οποιο υποθετω πως ειναι απο το τηλεκοντρολ και οχι απο τον ενισχυτη...τα κουμπια ρυθμισης του ηχου αρχισαν να συμπεριφερονται περιεργα..ενω εγω τα παταω μια δυο φορες για να ανεβασω ή να κατεβασω τον ηχο 1-2 κλιμακες ξαφνικα συμπεριφερεται σαν να το κραταω πατημενο συνεχεια με αποτελεσμα οταν ας πουμε παταω να μειωσω τον ηχο αυτος να κατεβαινει τερμα κατω και το αντιθετο..καμμια ιδεα για τον λογο που παρουσιαστηκε αυτο το προβλημα?
 

toliskot

Supreme Member
20 February 2012
4,457
Ραφήνα
και στον δικό μου έχει συμβεί δυο φορές. Το σημαντικό πρόβλημα δεν είναι όταν κατεβαίνει αλλά όταν ανεβαίνει γιατί πάει μέχρι τέρμα και μπορεί να σου δημιουργήσει βλάβη στα ηχεία. Γι αυτό όρισε καλύτερα από το menu μέγιστη τιμή έντασης κοντά στα όρια των ηχείων. Στο δικό μου το έχω βάλει στο -5db.
 

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
16,012
Αθήνα
1. Βάλτε μια κάμερα από κινητό μπροστά στο ματάκι και δείτε μήπως πατώντας το πλήκτρο μία φορά, αυτό συνεχίζει να στέλνει εντολή.

2. Ενδέχεται το volume επάνω στον ενισχυτή να βρίσκεται σε τέτοιο σημείο που να δίνει συνεχώς εντολή για μείωση ή αύξηση της έντασης. Μου είχε συμβεί παλιότερα χωρίς να πειράζω το volume αυτό να χαμηλώνει ή να αυξάνει την ένταση κατά βούληση! Διορθώνεται με ελαφριά μετατόπιση του Knob.

3. Πρόβλημα processor του ενισχυτή.