Samsung PS D530 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

 • Αγαπητοί φίλοι

  Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2024

  Την Κυριακή, 3/3/2024 και ώρα 14:00 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2024.

  Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

  Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Σήμερα μετά το exam την έστησα (ακόμη δεν την άναψα όμως :D). Λοιπόν, το Break In dvd να το τρέξω με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις ή να ρίξω contrast/sharpness στο 50% ? Οι απόψεις διίστανται στο thread για το στρώσιμο!

Επίσης, για τις δαχτυλιές κτλ είχε ένα μαντηλάκι μέσα. Εγώ για τις οθόνες γενικά έχω κάτι υγρά που είναι ειδικά για οθόνες, άλλα δεν ξέρω αν κάνουν για τις Plasma. Γνωρίζετε κάτι σχετικό;

Και μερικές φώτο (thread για κατόχους d530 δεν βρήκα =/ ):
 

Attachments

 • IMAG0202.jpg
  IMAG0202.jpg
  39.6 KB · Views: 532
 • IMAG0203.jpg
  IMAG0203.jpg
  38.8 KB · Views: 532
 • IMAG0204.jpg
  IMAG0204.jpg
  28.1 KB · Views: 535
 • IMAG0205.jpg
  IMAG0205.jpg
  62.6 KB · Views: 533
 • IMAG0206.jpg
  IMAG0206.jpg
  62 KB · Views: 533

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,415
Terra
Μεγειά και καλοθέατη και στο επίσημο νήμα, πλέον !!!

Στο DVD στρωσίματος δεν είναι απαραίτητο να ρίξεις τις ρυθμίσεις, όταν θα παρακολουθείς κινούμενη εικόνα όμως, καλό είναι να μην ξεπερνούν το 50% για τις πρώτες 200 ώρες (αντίθεση και φως κυψέλης, είναι οι επίμαχες ρυθμίσεις για τις Samsung και κάποιο zoom aspect, αν υπάρχει λογότυπο σε αυτό που παρακολουθείς).

Για καθαρισμό, η πιο φτηνή, ακίνδυνη και αποτελεσματική λύση, είναι:

wettex.jpg


το βρέχεις, το στύβεις καλά, ώστε να είναι πολύ ελαφρά νωπό μόνο και είσαι έτοιμος...
 

John Locke

AVClub Enthusiast
4 November 2007
1,047
Καλορίζικη και καλές θεάσεις. Επίσης, μακριά από τα υγρά καθαρισμού. Σκούπισμα με στεγνό πανί μια φορά την εβδομάδα και δεν χρειάζεται τίποτα άλλο.
 
ευχαριστώ παιδιά

@Yperion: Και εγώ κάτι τέτοια έχω (βάση το νερό) από ΠΛΑΙΣΙΟ/eshop. Τα χρησιμοποιώ χρόνια στον υπολογιστή (eIPS panel) είπα να ρωτήσω όμως για τις plasma.

@JL: Όπως είπα εδώ δεν θα έχω TV channels, οπότε τις 200 πρώτες ώρες σκοπεύω να βάλω το break-in dvd και ίσως παίξω 1-2 ταινίες ενδιάμεσα. Θα τα ρίξω στο 50% και θα βάλω aspect ώστε να καλύπτεται όλη η οθόνη.

@John Locke: Γιατί αυτό; Είχες καμιά κακή εμπειρία με τα συγκεκριμένα καθαριστικά (δεν μιλάω για Ajax κτλ) ;
 
Λοιπόν, έχουμε και λέμε :) :

1) Το breakin dvd τρέχει κανονικά, άλλα λέω να κάνω το iso -> mkv και να παίζει από usb (αντί dvd), ώστε να μην χρησιμοποιείται το laser το BD player. Έχετε κάποιο συγκεκριμένο ISO to MKV προγραμματάκι να προτείνετε; (υπάρχουν πολλά online και free)

2) Παρατήρησα ότι 2 γραμμές από pixels (από την μία άκρη ως την άλλη δλδ) στο πάτο της οθόνης δεν λειτουργούσαν σε 16:9, οπότε έβαλα Fill Screen. Κανονικά όμως δεν θα έπρεπε και στο 16:9 να λειτουργούν όλα τα pixel;

3) Υπάρχει μία λειτουργία "Shift pixels" για να αποτρέπει το burn-in (που προφανώς εναλλάσει τα διπλανά pixels), αυτό να το απενεργοποίησω ή όχι; Υποθέτω να μην δίνει την αίσθηση του pixelιασματος στις ταινίες αν είναι ON...

4) Τελευταίο, ακούγεται (ΠΟΛΥ χαμηλά άλλα το αυτί μου το ακούει) αυτό το μπζζζζζζζζζ όταν η οθόνη λειτουργεί. Μάλιστα όσο πιο ανοιχτά χρώματα παίζει, τόσο δυναμώνει. Υπάρχει τρόπος να μην ακούγεται ΚΑΘΟΛΟΥ;
 

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,415
Terra
1) http://www.avclub.gr/forum/showthre...creens?p=1056318219&viewfull=1#post1056318219

2) Μπορεί να κάνει ένα ελαφρύ crop το BluRay σου σε λειτουργία DVD-upscale. Δοκίμασε να δώσεις έξοδο 576 για τα DVD ή βάλε Wide στην τηλεόραση αντί για Screen fit...

3) Πιθανώς να μην είναι διαθέσιμο το Screen fit όταν έχεις αυτή τη λειτουργία ενεργή...

4) Μετά τα 40-50 σου, μάλλον δεν θα το ακούς καθόλου... :p Μέχρι τότε, μπορείς να δοκιμάσεις να μετακινήσεις ελαφρώς την τηλεόραση σε σχέση με τον τοίχο ή να ντύσεις το κομμάτι τοίχου που βρίσκεται πίσω της, με κάποιο ύφασμα ή ηχοαπορροφητικό υλικό.
 
Έπαιξα το breakin.avi από το link άλλα δεν είναι το ίδιο με το iso. Κρατάει ~45 λεπτά και η εναλλαγή των χρωμάτων είναι πολύ πιο αργή. Δεν ξέρω αν έκανα εγώ κάτι λάθος (το έριξα στο stick και το έβαλα να παίξει με repeat, so simple).

Τέσπα, το έκανα και σε mkv που είναι ακριβώς όπως το iso (2 mins, 1.88 ΜΒ): http://www.mediafire.com/file/yyzxmc2ny087c7v/breakin.mkv
 

host505

AVClub Addicted Member
12 September 2011
1,518
Απάντηση: Re: Samsung PS D530 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Έπαιξα το breakin.avi από το link άλλα δεν είναι το ίδιο με το iso. Κρατάει ~45 λεπτά και η εναλλαγή των χρωμάτων είναι πολύ πιο αργή. Δεν ξέρω αν έκανα εγώ κάτι λάθος (το έριξα στο stick και το έβαλα να παίξει με repeat, so simple).

Τέσπα, το έκανα και σε mkv που είναι ακριβώς όπως το iso (2 mins, 1.88 ΜΒ): http://www.mediafire.com/file/yyzxmc2ny087c7v/breakin.mkv

Πιθανόν χρησιμοποιήσαμε διαφορετικά αρχεία. Αυτό που έκανα εγώ έτσι ήταν, δεν έκανα κάποια μετατροπή.
 
Χθες τέλειωσα το "στρώσιμο" της (μάλιστα ~209 ώρες) και έβαλα πριν από λίγο το Ben Hur σε BluRay που είναι από τα ελάχιστα transfers σε BD με 5αστερη αξιολόγηση στο bluray reviews (και η αγαπημένη μου ταινιάρα):
Ben-Hur instantly becomes the gold standard for what can be achieved in high definition restoration and transfers of catalog titles. While it perhaps may not be financially feasible to devote this much care and effort (not to mention copious moolah) to upgrade every catalog release to these standards, other studios (are you listening, Universal?) should take this new release of Ben-Hur as a sterling example of what can be accomplished if there is the necessary support and willpower.
Λοιπόν, για την TV........... ΚΡΥΣΤΑΛΛΟ λέμε! Και τι χρώματα είναι αυτά! Πραγματικά ταιριάζει το ρήτο "ήμουν τυφλός και είδα" :D !Και η ένταση (γιατί διάβαζα τα 2x10W είναι λίγα), την έχω στο 7 και αν το βάλω 10 γίνεται χαμός (και να υποθέσω ότι το max = 100 ??) ! Σίγουρα δεν είναι 5.1 από άποψη ακουστικής, άλλα από ένταση αυτήν καθ'εαυτήν είναι home cinema για μένα! Πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ κάτι πανάκριβα μοντέλα της Samsung και της Panasonic τι χρώματα/μαύρο βγάζουν!
 

kostanen

New member
28 November 2006
12
Γιατί δεν υπάρχει στην σελίδα της εταιρείας? Δεν εισάγεται επίσημα?
Προσπαθω να βρω τα χαρακτηριστικά της και να την συγκρίνω με την pv350, ειδικά τώρα που έχει πέσει η τιμή της.
Αλήθεια έχει είσοδο ethernet? Βάζεις καλώδιο και βλέπεις εσωτερικό δίκτυο ή internet?
Από αντανακλάσεις τι λέει?
 
ethernet δεν έχει, usb έχει, αντανακλάσεις δεν βλέπω μιας και παρακολουθώ σε σκοτεινό χώρο

με την pv350, επειδή μου την είχανε προτείνει τα παιδιά και στο conforama ήτανε δίπλα δίπλα με την samsung, να πω ότι την απέρριψα γιατί ήταν full "πιξιελιασμένη". Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω... όπως παίρνεις μια φωτογραφία στον υπολογιστή και την βάζεις φίλτρο graining, ένα τέτοιο πράμα. Ενώ η samsung ήταν κρύσταλλο. Δεν ξέρω αν στη lg έφταιγε το "store settings", άλλα δεν ήθελα να το ρισκάρω και μετά να παιδεύομαι με ρυθμίσεις στο σπίτι.

Samsung PS51 D530 είναι το πλήρες όνομα, και στην Ελλάδα που το skroutz την βγάζει ~550-600 ευρώ.
 

kostanen

New member
28 November 2006
12
Θα την ψάξω, αυτή η αντιπαραβολή επιβάλλεται να γίνει.
Νομίζω ότι έχει πεσει λίγο η τιμή της και πλησιάζει πλέον την lg.
καλες θεάσεις και από εμένα.
 

apancure

New member
26 June 2010
76
Έχω κάποιες ερωτήσεις.
Έχει το SMART TV της Samsung?
Από τη USB θύρα παίζει αρχεία MKV κτλ?
Υπάρχει κάποιο αναλυτικό review στο internet ?

Νομίζω ότι η τιμή της είναι μια χαρά. Αν ο media player είναι πλήρης, θα είναι υποψήφια προς αγορά.
 
smart = no
usb = μόνο jpeg από όσο ξέρω
internet review = θα σε γελάσω

Με 550 ευρώ, 51'', Samsung, Plasma, εικόνα κρύσταλλο και ήχος καμπάνα, αξίζει το κάθε ευρώ!

Όσον αφορα τα mkv + internet, αυτά τα έχεις και με ένα καλό BD player.
 

apancure

New member
26 June 2010
76
Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για περισσότερες πληροφορίες διάβασα στο avsforum ότι είναι πιθανό να μπορείς να αλλάξεις το model number πχ σε d550. Αυτό ενδεχομένως να δώσει περισσότερες δυνατότητες στην TV ( καλύτερο calibration και usb movie playback ). Υπάρχει κανείς θαρραλέος να το δοκιμάσει;
Περισσότερα εδώ.
 

George Maliarakis

New member
30 January 2012
8
Rhodes-Greece
Η εντυπώσεις από την τηλεόραση είναι πολύ καλές όσο άφορα εικόνας σε αναλογικό κανάλι και ψηφιακό για το μέγεθος της τηλεόρασης, πολύ λεπτή ελαφριά κατασκευή ,και κατάλληλη για σκοτεινά δωμάτια, δεν θα την συνιστούσα για φωτεινά μέρη λόγο αντανακλάσεων ,τώρα όσο άφορα σε ταινίες υψηλής ανάλυσης 1080ρ με WESTERN DIGITAL media player απλά δεν παίζετε!!! Ότι καλύτερο μπορείς να αγοράσεις σε αυτά τα χρήματα .