Samsung PS E530 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

  • Αγαπητοί φίλοι

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2023

    Την Κυριακή, 19/2/2023 και ώρα 14:00 στο Μεζεδοπωλείο "Αρχοντικό"θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Avclub για το 2023.

    Το Μεζεδοπωλείο βρίσκεται στο Μπουρνάζι Λ. Κωνσταντινουπόλεως 94 Περιστέρι Τηλ.: 210 5743525

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
1000031823_PS_51_E_530_fd.jpg


Προδιαγραφές: http://www.samsung.com/gr/consumer/tv-audio-video/television/plasma-tv/PS51E530A3WXXH

Χαρακτηριστικά: http://www.samsung.com/gr/consumer/tv-audio-video/television/plasma-tv/PS51E530A3WXXH-features

---------------- Edit εκ της διαχείρισης ----------------

ΛΙΣΤΑ ΚΑΤΟΧΩΝ E530

------------------------------------------
ΙΟΥΝΙΟΣ 2012

001. Yperion.................................. 51E530................03/06/2012
002. pennas.................................. 51E530................12/06/2012


------------------------------------------
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013

003. costasnp................................ 51E530................10/02/2013


------------------------------------------
ΜΑΡΤΙΟΣ 2013

004. antoineg................................ 51E530................02/03/2013

---------------- Edit εκ της διαχείρισης ----------------


Και μερικές φωτογραφίες.
 
Last edited by a moderator:

vas_papavas

Supreme Member
21 December 2010
8,849
γιάννη καλορίζικη και καλές θεάσεις. φαντάζομαι αναμένουμε αναλυτικό review.:ernaehrung004:
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ – ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ – ΦΙΝΙΡΙΣΜΑ

Η συσκευασία είναι σχετικά μικρή , η κούτα είναι 130 cm στο μήκος , 84 στο ύψος και 30 στο πλάτος. Η τηλεόραση πρέπει να βγει από πάνω καθώς το κουτί είναι μονοκόμματο. Εντός, θα βρείτε την τηλεόραση περιτριγυρισμένη από κομμάτια φιλεζόλ και τυλιγμένη με νάυλον. Δίπλα υπάρχει το σακουλάκι με το χαρτομάνι, πίσω η βάση και σε διάφορες εσοχές το τηλεκοντρόλ, οι βίδες και οι βραχίονες της βάσης και το καλώδιο ρεύματος. Το γυαλιστερό κάδρο της συσκευής, είναι ντυμένο με ζελατίνα. Η συναρμολόγηση της τηλεόρασης στη βάση της θέλει λίγο προσοχή και καλύτερα να γίνει από δύο άτομα.


H ποιότητα κατασκευής είναι πολύ καλή. Αν και αρκετά ελαφριά για πλάσμα δείχνει συμπαγής κατασκευή, ούτε ακούγονται τριγμοί από οπουδήποτε. Το φινίρισμα του κάδρου σε γυαλιστερό μαύρο είναι τυπικό για Samsung. Μόνο η βάση που παλαντζάρει ελάχιστα μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο κριτικής.
Κατά την λειτουργία, πλήρης είναι η απουσία ήχων διαστολής-συστολής από τα υλικά της τηλεόρασης ενώ ακούγεται ένα ελάχιστο "ζουζούνισμα" του τροφοδοτικού, το οποίο γίνεται αντιληπτό μόνο σε πλήρη ησυχία και κοντινή απόσταση από την συσκευή.

Στην πίσω πλευρά θα βρείτε ένα πάνελ με 1 SCART, component , 1 HDMI και την είσοδο για καλώδιο κεραίας. Στο πλάι άλλο 1 HDMI και το usb για αναπαραγωγή αρχείων (περισσοτερα για τον media player αργότερα).

ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ – ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ

Ο χειρισμός της συσκευής είναι σχετικά απλός και γνωστός από τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας , με ένα κεντρικό μενού με τις βασικές επιλογές, απ’ όπου οδηγούμαστε στις επιμέρους κατηγορίες. Κατά την πρώτη εκκίνηση θα μας ζητήσει να δηλώσουμε γλώσσα και χώρα εγκατάστασης και ακολούθως για 5-10 λεπτά θα ασχοληθεί με τον συντονισμό των τηλεοπτικών καναλιών. Η απόκριση του μενού είναι καλή, οι δυνατότητες ρύθμισης της συσκευής που μας δίνει είναι πολύ εκτεταμένες, και δεν απουσιάζουν όχι μόνο όλες οι καθιερωμένες τηλεοπτικές ευκολίες αλλά υπάρχουν και ρυθμίσεις για τους πολύ απαιτητικούς όπως για τα χρώματα , την ισορροπία λευκού κτλ.

To τηλεκοντρόλ, είναι σχετικά μικρο και τα πλήκτρα λίγο στριμωγμένα όμως.

Περισσότερα σε λίγο.
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
EIKONA

Η εικόνα είναι λίγο διαφορετική από όσα έχουμε συνηθίσει στις πλάσμα της Panasonic. Συγκεκριμένα τα χρώματα φαίνονται πιο "δυναμικά" , με φυσικές μεν αποχρώσεις χωρίς υπερβολές αλλά χωρίς "παστέλ" αποχρώσεις. Εντύπωση προκαλεί η εικόνα με έντονο φωτισμό ,εκεί που η U10 τα έβρισκε "σκούρα" και εμφάνιζε "πέπλο" η 530 τα καταφέρνει περίφημα ενώ η φωτεινότητα είναι υπεραρκετή για οποιοδήποτε οικιακό χώρο.

Εντύπωση προκαλεί επίσης ότι δεν φαίνονται να υπάρχουν σχεδόν καθόλου βαθιές ανακλάσεις πάνω στο πλάσμα πάνελ. Δεν ξέρω ακριβώς πως το κατάφερε η Samsung (η τηλεόραση όπως και τα ακριβότερα μοντέλα έχει clear/real black panel). Θα έλεγα συνολικά ότι στον τομέα αυτό η 530 θυμίζει τηλεόραση LED LCD (όπως τα μοντέλα με ultra clear panel της Samsung) και όχι πλάσμα.

Το scaling/deinterlacing είναι πολύ καλό , σε τηλεοπτικό σήμα (DIGEA) σε συνδυασμό με την πολύ αποτελεσματική μείωση θορύβου η εικόνα δεν έχει καθόλου "μπιμπίκια" και "πιξελιάσματα" και εμφανίζεται εντυπωσιακά καθαρή για οθόνη 51" ακόμη και σε κανάλια μέτριας ποιότητας όπως ANT1 και Star. Σε HD θα ήθελα βέβαια λίγο παραπάνω αντίθεση αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα αν και το μαύρο είναι πραγματικά πολύ καλό (με το μάτι φαίνεται καλύτερο από το αντίστοιχο της U10 όταν ήταν καινούργια).

Η κίνηση τέλος είναι και αυτή επιπέδου πλάσμα , σε αγώνα Ισπανικού πρωταθλήματος στον ΟΤΕ TV το ενοχλητικό στις LED LCD motion blur δεν έκανε την εμφάνιση του ενώ artifacts δεν είδα καθόλου. H τηλεόραση όμως όπως και οι υπόλοιπες πλάσμα της Samsung δεν έχει motion interpolation κάτι που μπορεί να ενοχλήσει τους φανατικούς της "ομαλής" κίνησης.

Phosphor Trails/ Dynamic false contouring/pwm noise , σε πολύ χαμηλά επίπεδα (λιγότερο από την U10).

Μια και βρίσκεται σε διαδικασία "στρωσίματος" δεν μπορώ να κάνω σχόλια για το image retention , 1-2 λεπτά που άφησα τα μενού του wd live δεν είδα όμως "αποτύπωμα".

Τέλος μετά από 10 ώρες συνεχούς λειτουργίας το πίσω μέρος είχε πολύ λογική θερμοκρασία , εντύπωση μου προκάλεσε ότι υπάρχουν πολύ λίγες "γρίλιες" , προφάνως δεν χρειάζονται.

ΗΧΟΣ

Από μια τηλεόραση με πάχος 5 cm δεν μπορούμε να περιμένουμε και πολλά , ο ήχος είναι απλά επαρκής. Η επόμενη μου αγορά θα είναι μια ηχόμπαρα.

MEDIA PLAYER

Δοκίμασα avi , mp4 , mkv , ο media player τα έπαιξε όλα και με Ελληνικούς υποτίτλους (το μέγεθος των οποίων ρυθμίζεται).

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Η 530 προσφέρει σε τιμή budget την εικόνα των ανώτερων σειρών όπως η 550 και η 5500 (χωρίς βέβαια έξτρα όπως το 3D και τα gadget τύπου smart TV). Θεωρώ ότι αξίζει κάθε ευρώ παρά το ότι η τιμή της στα 780-800 ευρώ φαίνεται αρχικά υψηλή.

Είναι κατάλληλη σχεδόν για οποιοδήποτε χώρο από άποψη φωτισμού και μόνο οι πολύ απαιτητικοί (η όσοι έχουν προβλήματα όρασης) μπορεί να ζητήσουν ακόμη μεγαλύτερη φωτεινότητα.

Ξεχωρίζει για την εικόνα της ειδικά σε τηλεοπτικό αλλά και σε HD.

Έχει αδυναμία στον ήχο , έχει μέτρο τηλεκοντρόλ και έλλειψη interpolation/de-judder που μπορεί να ενοχλήσει κάποιους (όχι εμένα όμως).
 
Last edited:

shadowf

Senior Member
Με γειά και καλές θεάσεις! Είχα δει πρίν λίγες μέρες την 530,550 & 6500 στο Μediamarkt και τις τρεις στη κινηματογραφικη ρυθμιση και η 6500 ηταν πιο σκοτεινη απο τις αλλες δυο.Υπάρχει πιθανοτητα να ειναι το φιλτρο για καλυτερο μαυρο που δεν εχουν οι αλλες δυο;
 

netagra

AVClub Enthusiast
Καλορίζικη Γιάννη.

Όσο για την συναρμολόγηση της βάσης είναι πραγματικά η δυσκολότερη δουλειά που έχω κάνει σε εγκατάσταση μηχανήματος, δικού μου ή φίλου. 28 κιλά με την βάση δεν είναι λίγα...
 

etien

AVClub Addicted Member
9 November 2007
1,538
καλοριζικη φιλε μου να τη χαιρεσαι με υγεια. που την τοποθετησες?
 

petasis

AVClub Fanatic
18 June 2006
17,003
Μεγειά! Καλορίζικη και καλοθέατη.
Πώς σου φαίνεται το digea τηλεοπτικό στην σάμσουνγκ σε σχέση με την πανασόνικ;
 

petasis

AVClub Fanatic
18 June 2006
17,003
(Είναι η ιδέα μου, ή το dithering είναι σημαντικά λιγότερο σε σχέση με την C3 που έχεις; )
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Dithering/false countouring/phosphor trails λιγότερα και από την U10. Είναι σχεδόν σαν να βλέπεις σε τηλεόραση LCD.

Σε τηλεοπτικό (DIGEA) η εικόνα είναι "καμπάνα" , ακόμη και κανάλια με κακή ποιότητα φαίνονται ικανοποιητικά.

Η μεγάλη βελτίωση σε σχέση με την U10 είναι στην ημερήσια θέαση λόγω του πολύ καλού φίλτρου.

Οι ρυθμίσεις aspect ratio οθόνης είναι πρακτικά απεριόριστες. Μπορείς πχ. να βγάλεις το overscan και να κουνήσεις την εικόνα πάνω-κάτω και δεξιά αριστερά , η μπορείς να ρυθμίσεις χειροκίνητα πόσο ζουμ θα κάνει η τηλεόραση!

Από πολύ πλάγια δεν υπάρχει η διπλή εικόνα που είχε η U10 (και παλιότερες πλάσμα).

Το μόνο αρνητικό το οποίο παρατήρησα συχνά όταν έβαλα να παιζει "θόρυβος" ήταν το blinking (χειρότερη από την U10 στον τομέα αυτό) αλλά σε νορμάλ θέαση δεν το είδα ποτέ.

ΥΓ. Η παρουσίαση είναι στα πρότυπα της αντίστοιχης που είχε κάνει ο JL? για την U10. If you have to copy , copy from the best.:D
 
Last edited:

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Re: Απάντηση: Samsung PS E530 Plasma : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Με γειά και καλές θεάσεις! Είχα δει πρίν λίγες μέρες την 530,550 & 6500 στο Μediamarkt και τις τρεις στη κινηματογραφικη ρυθμιση και η 6500 ηταν πιο σκοτεινη απο τις αλλες δυο.Υπάρχει πιθανοτητα να ειναι το φιλτρο για καλυτερο μαυρο που δεν εχουν οι αλλες δυο;

H E6500 έχει Real Black Pro έναντι Real Black (σκέτου) της Ε530. Είναι πολύ πιθανό αυτό που λες.

καλοριζικη φιλε μου να τη χαιρεσαι με υγεια. που την τοποθετησες?

Ευχαριστώ πολύ. Η 50U10 πήγε στο άλλο δωμάτιο που είναι το XBOX και την C3 θα την "σκοτώσω" σε ένα φίλο μου.
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Την πήρα από το multirama γιατί είχα μαζέψει "πόντους" από προηγούμενες αγορές (με την κάρτα μέλους multirama) , η τιμή κανονικά στην συγκεκριμένη αλυσίδα είναι 817 ευρώ εμένα μου πήγε περίπου 40 ευρώ λιγότερο.

AA59-00602A.3.jpg


Αυτό είναι και το remote. Μικρο και χωράει άνετα στο χέρι αλλά τα πλήκτρα είναι πολύ στριμωγμένα.
 

JL_?

Μέλος Σωματείου
19 September 2008
15,369
Terra
Καλόστρωτη και καλοθέατη, Γιάννη !!! :ernaehrung004:

Βγάλε μερικές φωτό και με το γνώριμο υλικό των συγκρίσεων (Avatar, Casino Royale, The Dark Knight, Demo των Pioneer/Panasonic, κτλ.)... ;)
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Η φτηνιάρικη Sony Cybershot που είχα πάρει από το καλάθι του Saturn δεν νομίζω ότι μπορεί να βγάλει και τόσο ποιοτικές φωτογραφίες.

Την άλλη φορά διπλασίασε το dithering της C3.:D
 

JL_?

Μέλος Σωματείου
19 September 2008
15,369
Terra
Μια χαρά είναι η μηχανούλα σου. Βάλε την σε Scene mode->Program Auto, με WB->Cloudy και ISO<400, τοποθέτησέ την σε τρίποδο ή κάποια σταθερή επιφάνεια, pause στο player και δες τα αποτελέσματα... ;)