Sennheiser HD-206. Οικονομικά Ακουστικά Καθημερινής Χρήσης.

 • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

  Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2023 την Κυριακή 02 Απριλίου και ώρα 14.00

  Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
8,769
Αθήνα, Ηλιούπολη
Οικονομικά Ακουστικά Καθημερινής Χρήσης.

product_detail_x2_desktop_HD_206_Sennheiser_01.jpg

Περιγραφή & Χαρακτηριστικά από τον Κατασκευαστή.

Description (Περιγραφή).
The HD 206 is a pair of closed, dynamic stereo headphones for the budget-conscious music lover, featuring powerful sound reproduction, good attenuation of ambient noise and outstanding wearing comfort.
 • Powerful sound reproduction
 • Rich, crisp bass response
 • Lightweight and comfortable to wear
 • Good attenuation of ambient noise
 • Extremely rugged
 • High-quality leatherette ear pads
 • Gold-plated 1/4" (6.3 mm) jack adaptor
 • 2-year guarantee
Specifications (Χαρακτηριστικά)
 • Color silver
 • Frequency response (Headphones) 21-18000 Hz
 • Sound pressure level (SPL) 108 dB (SPL)
 • THD, total harmonic distortion <0,7 %
 • Ear coupling circumaural
 • Jack plug 3,5/6,3 mm stereo
 • Cable length 3 m
 • Transducer principle dynamic, closed
 • Weight 215 g
 • Nominal impedance 24 Ω
 • Weight w/o cable 165 g


Τιμή Skroutz: 27-30 Ευρώ περίπου.

Εντυπώσεις από τη χρήση. Άνεση. Χαρακτήρας.
Έψαχνα ένα ζευγάρι πολύ οικονομικά ακουστικά για καθημερινή χρήση, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, αλλά να έχουν σχετικά καλό ήχο, να είναι άνετα και να είναι κατάλληλα για πολύωρη χρήση. Η αναζήτηση με οδήγησε σε αυτά. Και το αποτέλεσμα ήταν παραπάνω από ικανοποιητικό. Ας δούμε τις λεπτομέρειες.

Άνεση. Τα ακουστικά είναι πολύ έλαφριά (μόνο 165 gr), αγκαλιάζουν απαλά το κεφάλι, δε σφίγγουν, δεν πέφτουν, με λίγα λόγια είναι πολύ άνετα. Και αν τα φοράμε πολλή ώρα, δεν κουράζουν, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό. Η ποιότητα κατασκευής (πλαστικό) είναι μέτρια. Αλλά σε αυτή την κατηγορία τιμής τι μας νοιάζει;

Απομόνωση. Τα ακουστικά είναι κλειστού τύπου και ως εκ τούτου απομονώνουν το χρήστη από τους ήχους του εξωτερικού περιβάλλοντος. Η ευχάριστη έκπληξη ήταν ότι στην προκειμένη περίπτωση η απομόνωση είναι πολύ καλή. Πολύ καλύτερη από την αναμενόμενη για την κατηγορία τιμής τους. Και αυτό είναι σε πολλές περιπτώσεις ιδιαίτερα χρήσιμο. Θέλουμε να παρακολουθήσουμε μία κινηματογραφική ταινία χωρίς να μας ενοχλούν ή να ενοχλήσουμε; Ένα ραδιοφωνικό πρόγραμμά, μία τηλεοπτική εκπομπή λόγου, όπου οι εξωτερικές ενοχλήσεις μας αποσπούν την προσοχή; Ακόμα σημαντικότερο: Ένα μάθημα On-Line, μία διάλεξη. Θεωρώ ότι οι Εκπαιδευτικοί, Φοιτητές, Σπουδαστές και Μαθητές θα βρουν αυτά τα ακουστικά πολύ χρήσιμα για τις εργασίες τους χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψουν μία περιουσία, για να τα αποκτήσουν.

Ευαισθησία, Ένταση. Τα ακουστικά είναι ευαίσθητα (108 dB SPL, 24 Ohms) και παίζουν καλά και δυνατά παντού. Με ότι τα συνδέσουμε. Με κινητό, tablet, laptop, υπολογιστή με την On-Board κάρτα, κλπ. Φυσικά και με το καλό μας σύστημα, αν και δεν πρόκειται να τα αγοράσουμε για αυτό το σκοπό. Λόγω μεγέθους δεν είναι για το δρόμο, ας το έχουμε υπ' όψη. (Για το δρόμο, αν ψάχνουμε, είναι πιο κατάλληλα τα on-ear ακουστικά Koss Porta Pro σε κοντινή κατηγορία τιμής).

Χαρακτήρας. Ήχος. Δοκίμασα τα ακουστικά με διάφορες πηγές. Μετριας έως υψηλής ποιότητας. Κινητά, υπολογιστή, DAC και ενισχυτή ακουστικών, κλπ. Τα ακουστικά έπαιξαν καλά και ικανοποιητικά παντού. Αν πρέπει να χαρακτηρίσουμε κάπως τα ακουστικά, θα τα λέγαμε "μπασάτα". Το χαμηλό τους έχει τον όγκο που αρέσει σε πολλούς ακροατές. Δεν θα το συγκρίνουμε, φυσικά, με το χαμηλό άλλων πολύ-πολύ ακριβότερων ακουστικών ως προς την έκταση προς το κάτω μέρος του ακουστικού φάσματος, ούτε ως προς τον έλεγχο. Είναι όμως όσο πρέπει. Ιδιαίτερα σε μοντέρνα ακούσματα που περιέχουν όργανα και περιεχόμενο με χαμηλό οι ακροατές θα μείνουν ικανοποιημένοι. Από την άλλη πλευρά όμως, ενώ τα ακουστικά χαρακτηρίζονται μπασάτα, το χαμηλό τους δεν είναι τόσο υπερβολικό, ώστε να ενοχλεί ή να καλύπτει τις άλλες περιοχές. Ίσα-ίσα είναι μάλλον ισορροπημένο.
Η μεσαία περιοχή είναι "ζεστή" και τα ακουστικά εδώ μάλλον λαμβάνουν τον χαρακτηρισμό γλυκόηχα.
Ενώ για τις υψηλές συχνότητες προφανώς παρουσιάζουν κάποια αποκοπή στο άνω μέρος του φάσματος (το γράφουν και στα χαρακτηριστικά: Frequency response 21-18000 Hz) και ο ήχος τους τείνει μάλλον προς το μαλακό. Η στερεοφωνική εικόνα είναι μάλλον τυπική, αλλά σε αυτή την κατηγορία, τι άλλο να ζητήσουμε; Το ίδιο ισχύει και για την ικανότητα ανάλυσης λεπτομερειών (detail retrieving).
Συνοψίζοντας: Ο ήχος τους είναι ζεστός, μαλακός, ευχάριστος με κάποια έμφαση στο χαμηλό που δίνει σώμα και όγκο και σίγουρα ικανοποιεί πολλούς ακροατές. Πάνω απ' όλα ξεκούραστος. Δεν παρουσιάζει ενοχλητικά στοιχεία και ως εκ τούτου τα ακουστικά είναι κατάλληλα για πολύωρη καθημερινή χρήση. Είτε για τρέχουσα μουσική και κινηματογραφική ακρόαση, είτε για όποια άλλη. (Όχι για κριτική ακρόαση μηχανημάτων -Critical listening- εννοείται).

Τελικά. Τα ακουστικά συνδυάζουν άνεση, πολύ καλή απομόνωση, ευαισθησία με όποια πηγή τα συνδέσουμε και ζεστό, γλυκό, μαλακό ήχο. Και μία πολύ χαμηλή τιμή. Ιδανικά για πολύωρη καθημερινή χρήση. Στο internet διαβάζουμε πολλά καλά λόγια γι' αυτά. Επαληθεύονται. Όντως οι μηχανικοί της Sennheiser έκαναν καλή δουλειά. Τα κατά δήλωση της Sennheiser τεχνικά χαρακτηριστικά και περιγραφή επαληθεύονται και στην πράξη. Κατάφεραν να δώσουν πολλά θετικά στοιχεία με μικρό κόστος.

Τα ακουστικά έρχονται σήμερα να αντικαταστήσουν με επιτυχία στην κατηγορία "οικονομικά, καθημερινής χρήσης" τα παλιότερα AKG K66 και AKG K77, που με τα χρόνια "έφαγαν τα ψωμιά τους" και έπαψαν πλέον μα παράγονται. Αναμφίβολα θα ικανοποιήσουν πολλούς χρήστες που αναζητούν ακουστικά στην κατηγορία αυτή.

Συνιστώνται.

Επίλογος.
Πήρα τα ακουστικά, αλλά δεν τα κράτησα. Τα έκανα δώρο στη μία από τις αδελφές μου. Αφού προηγουμένως έκανα δοκιμές, ακροάσεις, κλπ. 😉

Ένα ζευγάρι ακουστικά είναι πάντα ένα καλό δώρο και οι φίλοι και τα αγαπημένα μας πρόσωπα σίγουρα θα το εκτιμήσουν.

Τα έκανα δώρο, αλλά μάλλον θα τα ξαναγοράσω. Γίνεται να λείπουν από τη συλλογή μου; 😜:cool: