Shortbus

Stergito

Μέλος Σωματείου
11 November 2006
14,527
Θεσσαλονίκη
Το είδα στο Βακούρα. Μου άρεσε η ταινία και σηκώνει και πολύ σχολιασμό...

Υ.Γ. Βακούρα αίθουσα 2: Είναι σαν μεγάλο Home Theater, δε χρησιμοποιούσαν παρά το μισό ωφέλιμο χώρο της οθόνης, αφήστε που έκοψαν και κομμάτι της εικόνας από αριστερά και δεξιά. Απαράδεκτοι!
 
14 December 2006
4,265
Γεια σου Guybrush,

Shortbus λοιπόν,

Την ταινία την είδα περίπου πριν απο κανένα μήνα.Συνήθως βγαίνοντας απο τις αίθουσες έχω μια πρώτη εντύπωση για το αν η ταινία μου άρεσε,δεν μου άρεσε ή μου ηταν αδιάφορη.Στο shortbus βγαίνοντας απο το σινεμά απλά ήμουν "αποσβολωμένος" και βασικά πριν προλάβω να προβληματιστώ είπα θέλει τον χρόνο της η ταινία και εγώ το δικό μου.

Ξεκινάμε λοιπόν απο τα απλά και σίγουρα.Ηταν πάρα πολύ όμορφο το "κόλπο" με τα κουκλόσπιτα και το έντονο χρώμα πάνω απο τα σπίτια της πόλης.Ομορφο και πρωτότυπο!

Θα πρέπει να σου πω οτι εγώ στα σινεμά γενικά είμαι πολύ ψύχραιμος και δεν εντυπωσιάζομαι εύκολα(στο σπίτι μου είναι αλλιώς).Η σκηνή λοιπόν που η τύπισα με μαρκαδόρο βάζει πάνω στη φωτογραφία του τύπου την υψηλότερη τιμή που έχει πάρει από πελάτη "έφαγα γροθιά στο στομάχι".Ειχα να αισθανθώ τόσο ...πως να το πω....να μην ξέρω τι να πω .....από τότε που στα μαθήματα πιάνου η πρωταγωνίστρια είχε γύγει μαζί με το πιάνο στο βυθό της θάλασσας.

Ομολογώ οτι στο τελος το τραγουδάκι........με συγκίνησε....."Θα το δείτε όλοι οτι ο χειρότερος εχθρός σας θα γίνει ο καλύτερος φίλος σας"

Στα Δύσκολα τώρα
Εχοντας δει την ταινία πριν ένα μήνα και έχοντας περάσει απο όλων των ειδών τις εντυπώσεις απο το ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ(θαυμασμός) μέχρι το Τι ΕΚΑΝΕ Ο μπιπ μπιπ κατέληξα ως εξής.
Αν ο σκηνοθέτης χρησιμοποίησε το live sex και μάλιστα όλων των ειδών για πολλά εισητήρια δεν έκανε σωστά.
Αν όμως ....αν ...ήθελε να σου πετάξει στα μούτρα κατι τόσο αληθοφανές και τόσο live για να σε κάνει να αισθανθείς οτι βλέπεις την ζωή σου σε βίντεο τότε μπράβο καλά έκανε....Αυτή η αίσθηση καποια στιγμή μου πέρασε στην διάρκεια της προβολής.

Ακόμα και τώρα λέω θέλει τον χρόνο της η ταινία.
Πεσ μου και εσυ πως την είδες?
 

Stergito

Μέλος Σωματείου
11 November 2006
14,527
Θεσσαλονίκη
Πραγματικά ακόμα σκέφτομαι κάποιες σκηνές της ταινίας. Μου άρεσε το γεγονός ότι σ' άλλα σημεία μου χάρισε γέλιο (η σκηνή με το gay τρίο που τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο), αλλού θλίψη (η dominatrix που εξομολογείται στην ψυχολόγο ότι ποτέ δεν έχει έρθει σ' επαφή με έναν άνθρωπο) και αλλού με προβλημάτισε γιατί διαπίστωσα πως οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν όντως καταντήσει δύσκολες και ψυχοφθόρες.
Δυστυχώς μόνο ο σκηνοθέτης μπορεί να ξέρει αν χρησιμοποίησε το σεξ για εισιτήρια ή για να προσδώσει αληθοφάνεια κι αυτό αφήνεται στην κρίση του καθενός.
Φεύγοντας από την αίθουσα ένιωσα ένα μούδιασμα. Όπως είπες η ταινία θέλει το χρόνο της (και πιστεύω κανα-δυο επαναπροβολές σε DVD) για να μπορέσουμε να βγάλουμε τελική γνώμη.

Υ.Γ.: Αυτό με τα κουκλόσπιτα το είδα φέτος και στο Ροζ του Αλέξανδρου Βούλγαρη (αν και αφορούσε μόνο ένα σπίτι).