Σκίαστρο για βιντεοσκόπηση με dslr?

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
σήμερα προσπάθησα να κάνω τις πρώτες βιντεοσκοπήσεις με dslr (nikon 5100) σε γήπεδο με ηλιοφάνεια. Πολύ δύσκολη η υπόθεση. Το πρώτο που με ενόχλησε ήταν ο ήλιος πάνω στη σπαστή οθόνη.

Αλήθεια υπάρχει κάποιο φθηνό αξεσουάρ (κινέζικο κλπ.) το οποίο να προσαρμόζεται πάνω στη μηχανή και να εμποδίζει τον ήλιο να πέφτει πάνω στην οθόνη, ενώ ταυτόχρονα να επιτρέπει το χειρισμό της μηχανής (κλείστρο κλπ.) Π.χ. κάτι σαν σκίαστρο που να περνά κάτω στην υποδοχή της βίδας της μηχανής για το τριπόδι.

Φυσικά με τον 80-200 2.8 φάνηκε ότι θα χρειαστώ και νέα κεφαλή. Υπάρχει φθηνή βίντεο κεφαλή (μέχρι 100 ευρώ) εναλλακτική των manfrotto ? Σκέφτομαι τις 700 RC2, 701 HDV.
 

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
Re: Απάντηση: Σκίαστρο για βιντεοσκόπηση με dslr?

701 ή 710? Υπάρχει μοντέλο 710;

Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις για τα σκίαστρα. Σκεφτόμουν όμως κάτι διαφορετικό. Όταν τραβώ βίντεο η οθόνη είναι ανοιχτή στο πλάι. Επομένως δεν μπορείς να δουλέψεις με ένα σκίαστρο όταν είναι ανοιχτή η οθόνη. Είχα στο μυαλό κάτι σαν μεταλλική σκεπή που θα βιδώνει στη βίδα του τριποδιού και θα απλώνεται ελεύθερα πάνω από το σώμα, όπως τα σκίαστρα στις επαγγελματικές βιντεοκάμερες στα γήπεδα. Υπάρχει κάτι τέτοιο;