Σπάσιμο αρχείων iPod και Media Player

  • Αγαπητοί φίλοι

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2024

    Την Κυριακή, 3/3/2024 και ώρα 14:00 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2024.

    Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
28,313
Αθήνα
Κοιτάξτε τι γράφει το www.in.gr

736300_b.jpgΠειρατικό λογισμικό που εμφανίστηκε τις τελευταίες εβδομάδες στο Διαδίκτυο μπορεί να εξουδετερώνει το σύστημα διαχείρισης ψηφιακών δικαιωμάτων σε αρχεία μουσικής για το Media Player ή το iPod που αγοράστηκαν σε ηλεκτρονικά δισκοπωλεία. H Microsoft και η Apple σπεύδουν να κλείσουν τις τρύπες, στο μέλλον όμως αναμένεται να εμφανιστούν κι άλλες.

Στα μέσα Αυγούστου, αναφέρει το CNet.com, εμφανίστηκε σε διαδικτυακό φόρουμ ένα πρόγραμμα με την ονομασία FairUse4WM, το οποίο αφαιρεί από τα τραγούδια το Windows Media DRM (Digital Rights Management). Ο χρήστης μπορεί έτσι να δημιουργήσει παράνομα αντίγραφα των αρχείων.
Την περασμένη εβδομάδα, η Microsoft διόρθωσε το κενό ασφάλειας με ενημερωτικό κώδικα (patch) που έγινε διαθέσιμος για όλες τις υπηρεσίες μουσικής που βασίζονται στο DRM της εταιρείας. Τα περισσότερα ηλεκτρονικά δισκοπωλεία έσπευσαν για αναβάθμιση.
Η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι το περιστατικό δεν αποτελεί σοβαρή πηγή ανησυχίας. «Ευτυχώς, το σύστημα Windows Media DRM διαθέτει ενσωματωμένη ανανεωσιμότητα», ώστε να αναβαθμίζεται στην περίπτωση που εντοπιστούν κενά ασφάλειας» τόνισε εκπρόσωπος.
Η Apple από την πλευρά της, ετοιμάζει αναβαθμισμένη έκδοση του προγράμματος iTunes, καθώς την περασμένη εβδομάδα εμφανίστηκε το πειρατικό πρόγραμμα QTFairUse το οποίο εξουδετερώνει το DRM της Apple, με την ονομασία FairPlay. Σε αυτή την περίπτωση, πάντως, απαιτούνται και κάποιες ικανότητες προγραμματισμού.
Αναλυτές σχολιάζουν, πάντως, ότι το φαινόμενο όχι μόνο δεν είναι ασυνήθιστο, αλλά θεωρείται και αναμενόμενο. Επιθέσεις κατά του συστήματος προστασίας και των δύο εταιρειών αναφέρονται κατά διαστήματα από το 1999, και σε πολλές περιπτώσεις είναι επιτυχείς.
Μέχρι στιγμής, τόσο η Microsoft όσο και η Apple φαίνεται ότι αντιστέκονται αποτελεσματικά στους χάκερ. Ωστόσο κανένα σύστημα δεν μπορεί να θεωρηθεί απόλυτα ασφαλές, όπως εξάλλου παραδέχεται o εκπρόσωπος της Microsoft: «Η Microsoft δηλώνει εδώ και καιρό ότι κανένα σύστημα DRM δεν είναι απρόσβλητο -μια θέση την οποία γνωρίζουν οι συνεργάτες μας. Γι´αυτό σχεδιάσαμε το Windows Media DRM ώστε να είναι ανανεώσιμο».
 

Δεβελέκος Στράτος

AVClub Addicted Member
17 June 2006
1,620
Μπάμπης Κολέζας said:
Ωστόσο κανένα σύστημα δεν μπορεί να θεωρηθεί απόλυτα ασφαλές, όπως εξάλλου παραδέχεται o εκπρόσωπος της Microsoft: «Η Microsoft δηλώνει εδώ και καιρό ότι κανένα σύστημα DRM δεν είναι απρόσβλητο -μια θέση την οποία γνωρίζουν οι συνεργάτες μας. Γι´αυτό σχεδιάσαμε το Windows Media DRM ώστε να είναι ανανεώσιμο».


Μαθαίνουν!