Σύνδεση ηχείων με pc και tv

billvas21

New member
29 November 2011
50
Έχω τα ηχεία Logitech 5.1 X-530. Αναρωτιόμουν αν γίνεται να τα συνδέσω ταυτόχρονα με το pc και την tv (samsung syncmaster t200hd) και να επιλέγω με κάποιο τρόπο, κάθε φορά, από που θέλω να βγάζω ήχο. Ευχαριστώ.
 

toliskot

Supreme Member
20 February 2012
4,462
Ραφήνα
Νομίζω ότι γίνεται. Πρέπει όμως να έχεις ειδικό βύσμα. Να σου κάνει το κάθε κανάλι διπλό. Άρα χρειάζεσαι δύο βύσματα.
 

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,287
Αθήνα, Ηλιούπολη
Αυτό πρέπει να είναι.

http://www.ebw.gr/el-GR/Product/11068
ΟΧΙ, δεν είναι.
Θα χρειαστείς κάποιο switch εισόδων. Μπορείς να βρεις ή να παραγγείλεις σε κάποιο από τα γνωστά καταστήματα ηλεκτρονικών.

Όμως δε βλέπω το λόγο να το κάνεις. Μπορείς να συνδέσεις τον υπολογιστή σου μέσω σύνδεσης HDMI. Όλοι οι σύγχρονοι υπολογιστές και τηλεοράσεις διαθέτουν τέτοια σύνδεση.

Εναλλακτικά θα μπορούσες να συνδέσεις την ψηφιακή έξοδο της κάρτας ήχου (ομοαξονική ή οπτική) με την τηλεόραση σου, αν η τηλεόραση έχει αντίστοιχη είσοδο...
 

billvas21

New member
29 November 2011
50
Δε νομίζω να κατάλαβες ακριβώς τι ρωταω, ή να μην κατάλαβα εγώ την απάντηση. Θέλω να συνδέσω ξεχωριστά το pc με τα ηχεία και ξεχωριστά την tv με τα ηχεία. Δηλαδή, θέλω να ακούσω ένα τραγούδι απ' το pc να το ακουσω και αν θέλω να δω tv να ακούω απ τα ηχεία. Όχι ταυτόχρονα όμως γιατί προφανώς δε γίνεται. Οταν είπα ταυτόχρονα στο πρώτο post εννοούσα να μη βάζω και βγάζω συνεχως τα καλώδια απ τη μια συσκευή στην άλλη.
 

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,287
Αθήνα, Ηλιούπολη
Συγγνώμη, δεν είχα καταλάβει ότι πρόκειται για μικρών διαστάσεων τηλεόραση. Και μάλλον την έχεις ήδη συνδέσει ως monitor στον υπολογιστή σου. Ή κάνω λάθος;

Η απάντηση όμως είναι ίδια: Χρειάζεσαι ένα switch. Δηλαδή ένα επιλογέα τουλάχιστον δύο εισόδων και μίας εξόδου, όπου θα συνδέσεις και τις δύο πηγές ήχου: Τον υπολογιστή και την τηλεόραση.

Κάτι σαν αυτό:

Είναι τριών (στερεοφωνικών) εισόδων. Για να μπορείς να συνδέσεις και άλλη μία συσκευή, αν θέλεις (π.χ. ένα MP3 Player).

Υπάρχουν και ακριβότερα και με περισσότερες εισόδους.

Γράψε μας τι είδους έξοδο ήχου έχει η τηλεόραση σου (καρφί mini-jack, ή ζεύγος RCA);

Από τον υπολογιστή θα συνδέσεις με το switch το ένα ζευγάρι εξόδων (το L-R) προς το ένα ζεύγος εισόδου του. Στο άλλο θα πάει η τηλεόραση.

Η έξοδος του switch θα συνδεθεί εκεί που συνδέεται τώρα το L-R των ηχείων. Θα χρειαστείς επιπλέον ένα ζευγάρι καλώδια και (πιθανότατα) και ένα ή δύο ζευγάρια ανταπτοράκια από βύσμα τύπου καρφί mini-jack σε RCA. Δεν έχω βρει ακόμα πως είναι οι συνδέσεις των ηχείων σου για να σου πω ακριβώς. Σου απαντάω με βάση όσα ισχύουν στις περισσότερες περιπτώσεις.

Ενημέρωσε μας...
 

toliskot

Supreme Member
20 February 2012
4,462
Ραφήνα
Σωστά τα λέει ο Sonus. Αν θέλει όμως να αποφύγει το switch δεν γίνεται? Δηλαδή να αγοράσει δύο καλώδια που να μετατρέπουν το κάθε κανάλι rca σε δύο. Σαν αυτό που έβαλα στο link αλλά όχι με mini-jack. Αφού το κάνει αυτό ουσιαστικά θα δημιουργήσει 4 εισόδους, 2 για κάθε πηγή. Έτσι όποια πηγή και να δώσει σήμα αμέσως τα ηχεία θα παίζουν. Άρα θα μπορούν να παίζουν και ταυτόχρονα οι δύο πηγές, χωρις το switch.
 

tonal

Moderator
Staff member
29 September 2006
3,090
Δε γίνεται. Πρέπει να υπάρχει διακόπτης αλλιώς οι έξοδοι βραχυκυκλώνονται (συνδέονται μεταξύ τους απευθείας).
Αν δεν υπάρχει διακόπτης πιθανό να αποδημήσουν εις τόπον χλοερόν.
 

toliskot

Supreme Member
20 February 2012
4,462
Ραφήνα
Re: Απάντηση: Σύνδεση ηχείων με pc και tv

Τελικά η θεωρία δεν είναι ίδια με την πράξη.
 

tonal

Moderator
Staff member
29 September 2006
3,090
Η θεωρία συμβαδίζει με τη πράξη.
Προφανώς κάτι σου διαφεύγει.
 

billvas21

New member
29 November 2011
50
Λοιπον, πανω στο γραφειο υπαρχει το monitor του pc και η tv. Τα ηχεια ειναι 5.1. Τα ηχεια εχουν το καθενα το δικο τους καλωδιο που παει στο woofer και απ το ενα ηχειο φευγουν 3 καλωδια που οδηγουν στην συσκευη που θες να συνδεσεις. Η ερωτηση ειναι αν μπορω να τα συνδεσω ταυτοχρονα σε 2 συσκευες για να αποφευγω το βαλε-βγαλε καλωδιων.
imgres
Επειδη ειμαι λιγο ασχετος με τις ονομασιες των εξοδω ηχου σου παραθετω εικονα. http://www.muycomputer.com/2008/12/...xd9pho0cnvbwkkcuohqheapi0dtohxxk39eyftvpwwlyv Την πισω οψη της tv την εχει λιγο πιο κατω στο link. Ευχαριστω για το ενδιαφερον.