Σύνδεση Pc με LcdTv1080p

Kedon

New member
3 December 2006
17
Καλησπέρα κύριοι...

Πρόσφατα απόκτησα μια LcdTv1080p.Με ενδιαφέρει να συνδέσω την τηλεόραση με το Pc μου για αναπαραγωγή DVDs και High Definition υλικού.Η απόσταση είναι 10 μέτρα και η σύνδεση είναι DVI στο PC και HDMI στην τηλεόραση.
Βρήκα σε μαγαζί με ηλεκρονικά είδη DVI-HDMI με 60 euro...κάποιοι μου πρότιναν να αγοράσω καλύτερης ποιότητας καλώδιο όπως monster cable , oehlbach προκειμένου να μπορώ να πάρω τα 1080p στην tv δεδομένου ότι και η απόσταση είναι 10 μέτρα.Βέβαια οι τιμές των παραπάνων επώνυμων καλωδίων δεν έχουν καμοία σχέση με την τιμή των 60...στην ουσία είναι πολλαπλάσια.
Εσείς τι θα μου προτείνατε να κάνω,να αγόραζα?...έχει τόσο σημασία το καλώδιο στην μεταφορά H.D υλικού?.
Ευχαριστώ.:grinning-smiley-043
 

cospan

Senior Member
18 June 2006
484
Θεσσαλονίκη
Εγώ πάντως στη θέση σου θα πήγαινα το βουνό στον Μωάμεθ. Μπορείς να το παίρνεις όταν βλέπεις HD υλικό και να το πας κοντά στην TV. Έτσι με 50 ευρώ έχεις πολύ καλό καλώδιο.

Για την ερώτησή σου τώρα: Ναι, απ' ότι έχω ακούσει κι εγώ δεν μπορεί να γίνει η μεταφορά του σήματος σε τόσο μεγάλες αποστάσεις με ένα απλό καλώδιο. Αρχικά μου φάνηκε παράλογο δεδομένου ότι μιλάμε για ψηφιακό σήμα. Δηλαδή 0 ή 1. Αν σκεφτείς όμως τους περιορισμούς σε όλους τους τύπους ψηφιακών καλωδίων όπως USB, Serial, τα οποία έχουν πολύ μα πολύ πιο ελαφρύ "φορτίο" θα βρεις τη λογική εξήγηση.
 

=silent=

AVClub Fanatic
2 August 2006
11,019
Homeless
Εγω λεω καλυτερα να παρεις 1 pc. Σοβαρα δεν κανω πλακα. 10 μετα hdmi της προκοπης θα χρειαστεις τουλαχιστον 700 ευρω και ισως και να μην ειναι αρκετα ξερεις. Απο οσο γνωριζω για αποσταση πανω απο 2 μετρα 1 απλο καλωδιο hdmi δεν κανει δουλεια. Φαντασου στα 10.
 
Πιστεύω ότι το δύσκολο της υπόθεσης είναι το 1080p, το οποίο εκτινάσσει στα ύψη τις απαιτήσεις από το καλώδιο.

Εάν μιλάγαμε για σήμα 720p, πλέον το μεταφέρεις για >10μ και με τελείως φτηνιάρικο καλώδιο χωρίς υποβάθμιση.

Πάντως, εάν μπορείς να δανειστείς το καλώδιο και να το δοκιμάσεις, κάνε το. Ποτέ δεν ξέρεις.. Κάποιες κάρτες είναι αρκετά ανεκτικές σε φτηνά καλώδια..