Σύνδεση sub με speaker cables;

cretan

AVClub Enthusiast
4 September 2007
706
Καλημέρα παιδιά! Στο νέο χώρο που ετοιμάζω για το home cinema έκανα την εξής "πατάτα" στο σημείο που θα βάλω το sub πέρασα (κατω απο το πάτωμα ) απλα καλώδια ηχειων, κλασσικό κόκκινο - μαύρο. Το sub που σκέφτομαι να πάρω είναι το velodyne CHT-10Q και ενισχυτή τον pioneer 1021 ο οποίος διαθέτει μόνο LFE RCA σύνδεση απ´ ότι είδα. Τι μπορω να κάνω για μια σωστή σύνδεση, δεδομένου ότι η θέση του sub είναι αμετάβλητη και ότι απο ότι μου είπε ο ηλεκτρολόγος τα επιδαπεδεια καλώδια δεν βγαίνουν. Να σημειώσω επίσης ότι δεν τίθεται θέμα το καλώδιο να περνάει μέσα απο το σαλόνι ούτε απο κανάλια!
Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη!
 

ln()

Supreme Member
1 February 2007
5,501
Βόλος
Μου κάνει εντύπωση ότι δεν πέρασε τα καλώδια μέσα από κανάλι... Θα ήταν παιχνιδάκι να το αλλάξεις. Πάντως δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα. Είναι αρκετά λεπτά τα καλώδια για να τους κολλήσεις απ ευθείας βύσματα RCA, ή είναι χοντρά;
 

cretan

AVClub Enthusiast
4 September 2007
706
Επειδή όπως είπα ο χώρος είναι καινούργιος, σκέφτηκα να μην κάνω ατσαλιες, και τα πέρασα απο το δάπεδο. Είναι τα τυπικά κόκκινο-μαύρο καλώδια ήχου απο μαγαζί με ηλεκτρικά. Το θέμα είναι ότι ο ενίσχυσης έχει μόνο μια RCA LFE όπως την ονομάζει. Απο ότι διάβασα, εφόσον συνδέσεις τον ενισχυτή με τέτοιο καλώδιο αυτο θα πρέπει να είναι μονωμενο για αποφυγή παρεμβολων. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιου είδους splitter απο RCA σε διπλό απλο καλώδιο ήχου..
 

ln()

Supreme Member
1 February 2007
5,501
Βόλος
1. Aυτό εννοώ, κανάλι κάτω από το δάπεδο.
2. Και ρωτάω αν είναι αρκετά λεπτό το καλώδιο ώστε να κολλήσεις απ' ευθείας τα RCA στο κόκκινο-μαύρο.
RadioShack-42-2457.jpg