Συνδεση τελικου με καρτα ηχου

rider

Supreme Member
5 December 2006
8,069
θα μπορουσα να συνδεσω εναν επαγγελματικο τελικο , σαν αυτον πχ σε μια καρτα ηχου και συγκεκριμενα στην prodigy cube ? Θα μπορεσει να οδηγηθει ? Υπαρχει περιπτωση να καει ειτε αυτος ειτε η καρτα ? Γενικα τι θα πρεπει να προσεχω στα τεχνικα χαρακτηριστικα ενος τελικου και τι μιας καρτας ωστε το ταιριασμα να ειναι οσο δυνατον ασφαλεστερο ,σωστοτερο ?
 

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,099
Αθήνα, Ηλιούπολη
Μπορείς.
Υποθέτω ότι εννοείς την on-board κάρτα ήχου του υπολογιστή σου, απ' όπου θα πάρεις στερεοφωνική έξοδο με καλώδιο από mini-jack stereo σε 2 RCA.

Για λόγους προστασίας του ενισχυτή και των ηχείων σου θα ήταν σκόπιμο να παρεμβάλεις κάποιο φθηνό monitor controller σαν αυτό:
SM Pro Nanopatch

Θα έχεις την ένταση του ήχου από τον υπολογιστή στο μέγιστο και θα την αυξομειώνεις από τον monitor controller, που θα εκτελεί χρέη προενισχυτή.

Έτσι θα προστατεύσεις τον ενισχυτή και τα ηχεία σου από τυχόν πολύ δυνατά σήματα που μπορεί μεταδοθούν από τον υπολογιστή κατά λάθος.

Όσο για την ποιότητα που θα λάβεις, αυτή εξαρτάται από την ποιότητα όλων των επί μέρους. Θα κάνεις όμως τη δουλειά σου... -bye-