The Fantastic Four: First Steps (2025)

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
97,288
Εκεί ψηλά.....


να δουμε αν θα αλλαξει και αυτο τωρα με τον νεο κακο


1722168570703.png






εχουμε αλλαγη τιτλου παντως

Fantastic Four: First Steps
The title of the upcoming Fantastic Four movie, revealed at the Marvel panel of SDCC 2024, points to the film including the team’s origin story. In the comics, Reed Richards (Mr. Fantastic), Johnny Storm (The Human Torch), Sue Storm (The Invisible Woman), and Ben Grimm (The Thing) gain their superpowers after getting hit by cosmic radiation during a space mission while on an unauthorized rocket ship. This occurs in 1961, when Earth is taking the first steps towards space exploration.
 
Last edited:

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
97,288
Εκεί ψηλά.....
Εγώ θέλω πάντως . Πάντα με γοήτευε η αρχή των 4 Φανταστικών.

Επίσης πρέπει πλεον να δούμε ξανά την εισαγωγή λόγω Βίκτορ Ντουμ
 

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
97,288
Εκεί ψηλά.....
μιας και θεωρω οτι σε αυτην την ταινια θα δουμε πρωτα τον δοκτωρα Ντουμ ας το βαλουμε εδω μεσα






Η ιστορία που μοιράζονται οι Iron Man και Doctor Doom​



Ο Doctor Doom ήταν και θα είναι πάντα γνωτός από τη διαμάχη του με τον Mister Fantastic. Όπως λέει η παραδοσιακή ιστορία προέλευσης του, ο Reed Richards και ο Victor von Doom ήταν συμφοιτητές και διανοητικοί αντίπαλοι σχεδόν από την αρχή. Ο Victor ήταν εμμονικός με την κατασκευή μιας μηχανής που θα του επέτρεπε να επικοινωνήσει με τη νεκρή μητέρα του. Ο Reed προειδοποίησε τον φίλο του ότι η μηχανή ήταν επικίνδυνη, αλλά ο αλαζονικός Victor δεν άκουσε. Η μηχανή εξερράγη και σημάδεψε το όμορφο πρόσωπο του Victor. Μετά από ένα ταξίδι αναζήτησης της ψυχής σε όλο τον κόσμο, ο Victor von Doom αναγεννήθηκε ως Doctor Doom.

Ο Mister Fantastic παρέμεινε βέβαια ο πρώτος εχθρός του Doom όλα αυτά τα χρόνια, αλλά ο μονάρχης της Latveria έχει επίσης παλέψει με τον Iron Man αρκετές φορές. Η αντιπαλότητά τους διαμορφώθηκε ιδιαίτερα σε μια ιστορία του 1981 με τίτλο Doomquest, όπου τόσο ο Tony Stark όσο και ο Victor von Doom μεταφέρονται στο χρόνο πίσω στην αυλή του βασιλιά Αρθούρου. Ο Doom επιχειρεί να σχηματίσει μια συμμαχία με τη Morgan le Fay, αλλά δεν αποτελούν αντίπαλο για την ενωμένη δύναμη του Iron Man και των ιπποτών του βασιλιά Αρθούρου.

Art by John Romita, Jr. (Image Credit: Marvel)

Art by John Romita, Jr. (Image Credit: Marvel)


Ο Doom και ο Iron Man είχαν μια άλλη μεγάλη αντιπαράθεση στους Mighty Avengers του 2007, που διαδραματίζεται μετά το crossover του Civil War και την προαγωγή του Tony Stark σε Διευθυντή της S.H.I.E.L.D. Αφού ο Doom εμπλέκεται σε μια επίθεση στη Νέα Υόρκη, ο Iron Man ηγείται των Avengers και της S.H.I.E.L.D. σε μια ολοκληρωτική εισβολή στο βασίλειο του Doom, τη Latveria. Αν και ο Doom δεν ήταν πραγματικά υπεύθυνος για την επίθεση, καταλήγει υπό την κράτηση της S.H.I.E.L.D.

Βασικά, ως ένας από τους λίγους ανθρώπους στον πλανήτη αρκετά έξυπνους για να ανταγωνιστούν τον ίδιο τον Victor von Doom, ο Tony θα κατέληγε πάντα στη μαύρη λίστα του Doom. Είναι ο ίδιος λόγος για τον οποίο ο Doom και ο T'Challa είχαν πάντα μια σχέση αγάπης/μίσους. Δεν βοηθάει το γεγονός ότι ο Tony είναι καθαρά άνθρωπος της επιστήμης, ενώ ο Doom είναι πολύ χαρούμενος να αξιοποιήσει τη δύναμη του υπερφυσικού στην ατελείωτη αναζήτησή του για περισσότερη δύναμη. Αυτή η σύγκρουση μεταξύ τεχνολογίας και μαγείας είναι αυτό που έκανε επίσης τον Mandarin εχθρό του Iron Man. Αλλά η σχέση τους δεν είναι πάντα καθαρά ανταγωνιστική. Μετά τα γεγονότα των Secret Wars του 2015 (τα οποία τελειώνουν με την εξιλέωση του Doom και την επαναφορά του παλιού του προσώπου), ο Doom γυρίζει σελίδα. Γίνεται υποστηρικτικός χαρακτήρας στο Invincible Iron Man του 2015, επιμένοντας να βοηθήσει παρά την άρνηση του Tony να πιστέψει ότι ο πρώην Doctor Doom είναι ειλικρινής.

Art by Alex Maleev. (Image Credit: Marvel)

Art by Alex Maleev. (Image Credit: Marvel)


Ο Doom γίνεται μάλιστα ο νέος Iron Man για κάποιο διάστημα μετά την πτώση του Tony σε κώμα λόγω των γεγονότων του Civil War II του 2016. Αυτή είναι η υπόθεση μιας σειράς που ονομάζεται Infamous Iron Man, καθώς ο Doom φτιάχνει τη δική του πανοπλία Iron Man και προσπαθεί να συνεχίσει την ηρωική κληρονομιά του Tony. Ο Doom υπερασπίζεται ακόμη και τη Stark Industries από μια επίθεση του The Hood και των ακολούθων του, αλλά με το κόστος του πρόσφατα γιατρεμένου προσώπου του.

Υπάρχουν εκδόσεις του Doctor Doom στο πολυσύμπαν της Marvel που είναι στην πραγματικότητα ο Tony Stark.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι υπάρχουν εκδόσεις του Doctor Doom στο πολυσύμπαν της Marvel που είναι στην πραγματικότητα ο Tony Stark. Ένας από αυτούς είναι ο Iron Maniac, μια έκδοση του Tony Stark που παρουσιάστηκε στο Marvel Team-Up #3 του 2004. Ένας άλλος παρουσιάζεται στο What If? Iron Man: Demon in an Armor #1 του 2010. Σε αυτόν τον κόσμο, ο Victor von Doom αντάλλαξε σώματα με τον Tony Stark στο κολέγιο. Παγιδευμένος στο σώμα του αντιπάλου του, ο Tony ορκίζεται εκδίκηση και ξεκινά μια πολυετή αναζήτηση για να καταστρέψει την εταιρεία Stark Universal του Doom.

Πώς μπορεί ο Robert Downey Jr. να παίξει τον Doctor Doom;​



Γιατί ο Downey από όλους παίζει τον Doctor Doom; Γιατί να επιλέξουν τον ηθοποιό που έκανε τον Iron Man γνωστό σε όλο τον κόσμο ως έναν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα της Marvel τώρα; Μια πιθανότητα είναι ότι ο Downey απλά παίζει έναν νέο ρόλο στο MCU, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε σύνδεση με τον Tony Stark. Μην ξεχνάτε ότι ο Doom είναι γνωστός για το ότι δεν βγάζει ποτέ τη μάσκα του. Είτε γιατί δεν μπορεί είτε απλά δεν θέλει, είναι μέρος του μυστηρίου του. Ανάλογα με το πόσο υπερβολική θα είναι η ερμηνεία του Downey, οι ταινίες μπορεί απλά να αγνοήσουν το γεγονός ότι ο τύπος κάτω από την πανοπλία του Doom μοιάζει και ακούγεται πολύ σαν τον Tony Stark. Αν ο Downey απέδειξε κάτι με τις ερμηνείες του στο Chaplin του 1992 και στις ταινίες Sherlock Holmes του Guy Ritchie, είναι ότι μπορεί πραγματικά να μεταμορφωθεί με τη σωστή προφορά.
 
Last edited by a moderator:

vadergr

Super Moderator
Staff member
17 August 2007
27,955
Μεταμορφωση
Δεν ψηθηκα ιδιαίτερα. Θα το δω βέβαια.

Να τους βράσω τα 60s και την αισθητική τους. Έχω βαρεθεί τα reboot και το slow burn built up της νέας phase.

Η σκιά του Galactus μόνο με έκανε να γελάσω.
 

SR-71

AVClub Fanatic
15 December 2010
48,371
Kashyyyk stratosphere - 100,000 ft
Μηπως ειδα ............... GALACTUS ............ και μουλιασα το βρακακι μου ?

😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍

(εαν κανουν γυναικα τον Silver Surfer, θα συντελεσει ενα ακομα εγκλημα :cry:
πανω σε εναν χαρακτηρα που γεννηθηκε ως Norrin Radd στον πλανητη Zenn La).
 
Last edited:
  • Haha
Reactions: Kosh

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
97,288
Εκεί ψηλά.....
(εαν κανουν γυναικα τον Silver Surfer, θα συντελεσει ενα ακομα εγκλημα :cry:
πανω σε εναν χαρακτηρα που γεννηθηκε ως Norrin Radd στον πλανητη Zenn La).

Εχουν υπαρξει κι αλλοι Heralds ομως του τυπου....και γυναικες οποτε λογικα δεν θα κανουν τετοια ταρζανια

1738689908689.png1738689979693.png



Kαι εκτος αυτων υπηρξε και η Juno απο την Earth-829


1738690127522.png
 
Last edited:
  • Like
Reactions: SR-71

SR-71

AVClub Fanatic
15 December 2010
48,371
Kashyyyk stratosphere - 100,000 ft
Oλα αυτα Ναθ ................ ειναι μεταγενεστερα.
Ο αρχικος Silver Surfer (1968) .............. ειναι ο Norrin Radd !
Ειναι ο Silver Surfer των αγαπημενων σου Stan Lee και Jack Kirby.
Ποτε ακριβως εγινε πουρεδακι ο Radd και τον βαρεθηκε το παγκοσμιο κοινο ?


Αντε ..... αφου προσκυναμε την συμπεριληψη σε ολα .....

Galacta.jpg
 
Last edited:

SR-71

AVClub Fanatic
15 December 2010
48,371
Kashyyyk stratosphere - 100,000 ft
Οτι και να πω για τον Galactus .................... ελαχιστο θα ναι.
Το 1968 καποιος συνελαβε οτι ...... αν ολοι οι πολιτισμοι στο συμπαν ευημερουσαν, η κοσμικη εξελιξη θα ανακοπτονταν.
ΕΝΑ εκατομμυριο σεβη απο μενα (μονο) ........ για το σε ΠΟΙΑ εποχη υπηρξε αυτη η ιδεα !!!!!!!!!!!
 

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
97,288
Εκεί ψηλά.....
Aν κρινουμε απο το πλανο ελευσης του Galactus στην Γη παντως ........

πολυ δυσκολα θα ανακοπει οπως στην δευτερη ταινια απο τις υπολοιπες 3 (2007) και πολυ πιθανον να καταστρεψει αυτην την ρετρο Γη (χρειαζεται λιγο δραμα το franchise) και οι 4 Φανταστικοι να διαφυγουν στην δικη μας Γη οπου θα τους υποδεχθει με ανοιχτες αγκαλες το Marvel συμπαν.

Μαζι με τον Δοκτωρ Ντουμ βεβαια.....