Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

talos_2002

Supreme Member
27 January 2010
5,391
Θεσσαλονίκη
Με την αγορά ψηφιακού δέκτη, άλλο ένα τηλεχειριστήριο προστίθεται στα όσα ήδη έχουμε. Αρκετοί επιλέγουν να αγοράσουν ένα τηλεχειριστήριο στο οποίο μπορούν να συνδυάσουν τις λειτουργίες δύο, τριών ή περισσότερων συσκευών, λόγω της δυνατότητας πολλών σύγχρονων προγραμματιζόμενων τηλεχειριστηρίων να μαθαίνουν/απομνημονεύουν τις εντολές του γνήσιου τηλεχειριστηρίου της συσκευής.

Φυσικά, διατηρούν τη δυνατότητα των παλαιότερων να προγραμματιστούν σύμφωνα με μια βάση δεδομένων συσκευών που υπάρχει καταχωρημένη μέσα τους. Αυτό όμως δεν εγγυάται ότι η συσκευή μας περιλαμβάνεται σε αυτή.
Ενδεικτικά, μπορεί κανείς να έχει:
  • ελεύθερο χώρο στο τραπεζάκι
  • ευκολία στον χειρισμό πολλών συσκευών
  • ασφαλές από ατυχήματα το γνήσιο (άντε να βρεις ίδιο αν χαλάσει)
  • καλύτερη ανταπόκριση από τον δέκτη και εξάλειψη της ανάγκης σκόπευσης προς αυτόν
  • τηλεχειριστήριο βολικότερο στο χέρι
  • δυνατότητα προγραμματισμού μακροεντολών, για όσους δεν θυμούνται ποιά πλήκτρα πρέπει να πατηθούν για την ενεργοποίηση κάποιας λειτουργίας του δέκτη
Υπάρχουν εξαιρετικά τηλεχειριστήρια όπως τα Harmony της Logitech που κάνουν σχεδόν όσα φαντάζεται κάποιος ή ακόμη περισσότερα και τα οποία δεν χρειάζονται σχολιασμό. Όμως η απόκτηση ενός τέτοιου σημαίνει ένα κόστος 25-30 και άνω, που για χρήση με δέκτη που κοστίζει περίπου το ίδιο ή και λιγότερο, δεν δείχνει ιδιαίτερα λογική.
Υπάρχουν όμως και προσιτά τηλεχειριστήρια με κόστος μικρότερο των 10 , τα οποία μπορούν να καλύψουν σε ικανοποιητικό βαθμό τις ανάγκες των περισσότερων χρηστών.


Το Silvercrest είναι ένα από αυτά και διατίθεται από την αλυσίδα super market της Lidl. Κάθε λίγους μήνες βγαίνει σε προσφορά φυλλαδίου σε τιμή 8-9 .
Φαίνεται πολύ δημοφιλές λόγο χαμηλής τιμής, καλής ποιότητας, ύπαρξης Lidl σε πολλές περιοχές, τριετούς εγγύησης, αλλά και της καλής εξυπηρέτησης σε περίπτωση ελαττωματικής συσκευής.
2IMGP2166.jpg2IMGP2169.jpg
Έχει καλή αίσθηση ποιότητας κατασκευής για το κόστος του, και ακόμη και οι μπαταρίες του δεν είναι κινέζικες αλλά της ιαπωνικής Maxell.
Τα απαλά πλήκτρα έχουν ευχάριστη αίσθηση και ο μπλε φωτισμός της οθόνης και των πλήκτρων είναι όμορφος. Αυτός, όπως και οι χαρακτήρες της οθόνης, ρυθμίζονται ως προς την ένταση, με τον φωτισμό να ρυθμίζεται και ως προς την διάρκεια.
Σύμφωνα με το αρκετά καλό εγχειρίδιό του, μπορεί να μάθει έως 150 εντολές άλλων τηλεχειριστηρίων, για έως 10 συσκευές.
Ένα λάθος που έχει είναι ότι αναφέρει πως δεν μπορεί να προγραμματισθεί το πλήκτρο EXIT, κάτι που -ευτυχώς- δεν ισχύει.
Αφού προγραμματισθεί, η οθόνη δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμη παρά για να δείχνει σε ποιά συσκευή έχει τεθεί να χειρίζεται, αφού οι υπόλοιπες πληροφορίες που εμφανίζει είναι η ημέρα και η ώρα στα αγγλικά. Ίσως είναι καλή ιδέα η μείωση της έντασης που εμφανίζονται οι χαρακτήρες της ώστε να επιμηκυνθεί η διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
Ένα από τα μειονεκτήματα είναι ότι το πλήκτρο EPG ενεργοποιείται αφού προηγουμένως πιεσθεί το «S». Οπότε πρέπει να το αντιστοιχήσετε σε άλλο πλήκτρο ή να συμβιβαστείτε με την χρήση δύο πλήκτρων.
Ένα άλλο μειονέκτημα είναι ότι τα πλήκτρα πολυμέσων, πλην του PLAY, «συστεγάζονται» με τα χρωματιστά. Τα χρωματιστά όμως χρησιμοποιούνται πολύ στα μενού των αποκωδικοποιητών, οπότε πρέπει να αποφασίσει κανείς ποιά από τις δύο λειτουργίες θα τους προγραμματίσει ή να προγραμματίσει κάποιες από αυτές τις λειτουργίες στην ίδια θέση αλλά για κάποια άλλη από τις 10 συσκευές που μπορεί να μάθει το Silvercrest.
Πρόβλημα αποτελεί και η έλλειψη «ελεύθερων» πλήκτρων για την αντιστοίχηση σε αυτά των πλήκτρων που διαθέτει το γνήσιο τηλεχειριστήριο, αλλά όχι αυτό. Π.χ. Back/Recall και PVR.
Βοήθεια για τα δύο τελευταία προβλήματα προσφέρουν τα πλήκτρα του Teletext που βρίσκονται από κάτω, αλλά μόνο σε όσους δεν το χρησιμοποιούν. Αλλά αυτά είναι λίγα, πρέπει να θυμόσαστε ποιά λειτουργίας αντιστοιχήσατε σε αυτά και θυσιάζεται την δυνατότητα χρήσης του Teletext, φυσικά.

Πολύ χρήσιμη είναι η λειτουργία All Off/On, που με συνεχόμενο πάτημα του πλήκτρου ενεργοποίησης/απενεργοποίησης μπορεί να ξεκινάει ή να ενεργοποιεί όλες τις συσκευές για τις οποίες είναι προγραμματισμένο.
Ένα ακόμα χρήσιμο χαρακτηριστικό του είναι ότι μπορεί να μάθει μακροεντολές, δηλαδή να εκτελεί μια αλληλουχία ενεργοποιήσεων πλήκτρων που θα έπρεπε να θυμάται και να πληκτρολογεί κάθε φορά ο χρήστης. Μπορεί να απομνημονεύσει έως 6 μακροεντολές, με μέγιστο αριθμό 16 πλήκτρων/εντολών για την κάθε μία, οι οποίες στέλνονται με διάστημα 1" μεταξύ τους. Κάτι ίσως εντυπωσιακό για το κόστος του, είναι ότι μπορεί να ρυθμιστεί το διάστημα ανάμεσα στην ενεργοποίηση αυτών των εντολών,μεταξύ 5 και 21 δευτερολέπτων. Το τελευταίο είναι πολύ χρήσιμο, καθώς πολλές συσκευές δεν αντιδρούν άμεσα σε κάποιες λειτουργίες τους (π.χ. ανάγνωση από σκληρό δίσκο).
Μια ακόμα δυνατότητα είναι ότι μπορεί να προγραμματισθεί πότε να εκτελεί κάποια μια αλληλουχία ενεργοποιήσεων πλήκτρων/εντολών, δίνοντας την ώρα της ημέρας που επιθυμείτε να εκτελεστεί. Η αλληλουχία μπορεί να είναι έως 14 εντολών και έως 4 τέτοιες μπορούν προγραμματισθούν.
Επίσης διαθέτει δυνατότητα προγραμματισμού του για την απενεργοποίηση κάποιας συσκευής, δίνοντάς του την χρονική διάρκεια πριν κάνει την απενεργοποίηση.
Τέλος, μπορεί να προγραμματισθεί ώστε η ρύθμιση έντασης της φωνής και η σίγαση (Mute) να γίνονται από συγκεκριμένη συσκευή, ανεξαρτήτως ποιά είναι επιλεγμένη κάθε στιγμή.Το TELE USB-300 είναι ένα ακόμα προσιτό τηλεχειριστήριο με δυνατότητα εκμάθησης/απομνημόνευσης. Διατίθεται σε πολλά καταστήματα, σε τιμές που κυμαίνονται από 5,6 έως 10 .
Μπορεί να προγραμματισθεί για έως τέσσερις συσκευές, δεν διαθέτει μακροεντολές, ούτε φωτισμό πλήκτρων. Τα πλήκτρα όμως έχουν ικανοποιητική απόσταση μεταξύ τους και αρκετά μεγάλο μέγεθος και πάχος εκτύπωσης, κυρίως τα αριθμητικά και τα βελάκια.
1.JPG5.JPG

Είναι ένα πολύ απλό σε δυνατότητες προγραμματιζόμενο τηλεχειριστήριο, αλλά έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα: Διαθέτει σύνδεση USB προς υπολογιστή και λογισμικό για τον προγραμματισμό του.
Έτσι μπορεί κάποιος να κάνει στον υπολογιστή του αντίγραφο ασφαλείας των εντολών που έχει αντιγράψει από τα γνήσια τηλεχειριστήρια στο USB-300, αλλά και να το προγραμματίσει μέσω μιας μεγάλης βάσης δεδομένων που ενημερώνεται.
Το κυριότερο ίσως πλεονέκτημα που δίνεται μέσω του προγράμματος, είναι η δυνατότητα να το προγραμματίσουμε με τις συχνότητες κάποιας συσκευής, ακόμη κι αν αυτή δεν υπάρχει στην βάση δεδομένων του προγράμματος, αρκεί να την έχει κάποιος και να έχει διαθέσει στο ίντερνετ το αντίστοιχο αρχείο .txt που δημιούργησε με το πρόγραμμα.
4.JPG2.JPG
Αυτά τα .txt με τους κωδικούς των πλήκτρων, δίνουν τη δυνατότητα να θέσουμε στα πλήκτρα κωδικούς που δεν υπάρχουν στο αυθεντικό τηλεχειριστήριο και να ψάξουμε για τυχόν εντολές που δεν συμπεριλήφθηκαν σε αυτό. Είναι πολύ χρήσιμο όμως και στις περιπτώσεις που δοκιμάζουμε firmware άλλου δέκτη στον δικό μας, όμως το τηλεχειριστήριό μας έχει μερικές μόνο από τις εντολές αυτού του firmware και πρέπει εμείς να ανακαλύψουμε τις υπόλοιπες. Ο τρόπος δεν είναι δύσκολος, ενώ υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες αλλά και αρχεία για διευκόλυνσή μας σε επόμενο μήνυμα του παρόντος θέματος.
Όπως σε όλα τα προγραμματιζόμενα με δυνατότητα εκμάθησης/απομνημόνευσης, μπορεί να ανατεθεί όποια λειτουργία του αυθεντικού τηλεχειριστηρίου θέλουμε σε οποιοδήποτε πλήκτρο του USB-300, ακόμα και πλήκτρα διαφορετικών συσκευών δίπλα-δίπλα ή ανακατωμένα, πχ για να ανοίγει/κλείνει και η τηλεόραση ή το κλιματιστικό ή άλλη συσκευή.

Οι νεότερες εκδόσεις του προγράμματος έχουν κάποιες νέες λειτουργίες εύρεσης των κωδικών του αυθεντικού τηλεχειριστηρίου στην βάση δεδομένων του, ακόμη κι αν δεν το έχουμε ή δεν λειτουργεί.

Η συσκευασία δεν συμπεριλαμβάνει τις τρεις μπαταρίες τύπου ΑΑΑ που χρειάζεται για την λειτουργία του (πλην του προγραμματισμού), ούτε καλώδιο mini-USB το οποίο όμως ίσως έχουν ήδη κάποιοι από ένα παλιότερο κινητό τηλέφωνο ή άλλη συσκευή.
Επίσης δεν περιλαμβάνεται το εγχειρίδιο και το πρόγραμμα, τα οποία πρέπει να ληφθούν από το www.remotecontrols.gr.

Ο κατασκευαστής του είναι η Longer Electronics και το μοντέλο ονομάζεται CLR7921-E4.
Στο site της για τα τηλεχειριστήρια διαθέτει πολύ πιο εξελιγμένη και με πληρέστερη βάση δεδομένων έκδοση του προγράμματος, καθώς και εγχειρίδιο (USB mode programmable remote control user manual) το οποίο είναι είναι απείρως καλύτερο εκείνου της TELE αλλά γραμμένο μόνο στα Αγγλικά.

Γίνεται μια προσπάθεια συγκέντρωσης μερικών αρχείων IR γνωστών δεκτών για το USB-300.
Αν δεν σας βολεύει το πλήκτρο που έχει τεθεί κάποια λειτουργία μπορείτε το μεταφέρετε όπου βολεύει εσάς με τα κουμπιά TELE-app arrows.JPG, ενώ χρησιμοποιώντας κάποιον κειμενογράφο μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε άλλη τροποποίηση θα το φέρει πιο κοντά στις δικές σας προτιμήσεις.


AMTC
DTHD290

Apollo
AHD-121


DigitalWorld
HDT-150


Kaonmedia (Δέκτης OTE TV)
STB NS1110
Pace (Δέκτες Nova)
DS831IMH
Turbo-X
HD-1000


 
Last edited:

sakis.kom

Supreme Member
3 August 2006
3,643
Athens - Greece
Το TELE μοιάζει σαν εμφάνιση με τηλεκοντρόλ που έχω δει σε κάποιους δορυφορικούς δέκτες πριν λίγο καιρό.
Αν είναι αυτό που νομίζω (που δεν μπορώ όμως να το επιβεβαιώσω) είναι πάρα πολύ βολικό, με πλήκτρα που έχουν πολύ καλό πάτημα,
είναι πολύ καλά και στην αφή, και πιάνει πολύ καλά ακόμα και αν δεν βλέπει άμεσα την συσκευή.
 
Last edited:

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,713
Και όπως γράφει και το site, η TELE έχει άλλα 3 τηλεκοντρόλ προγραμματιζόμενα. Αλλά είναι με ματάκι υπερύθρων στον υπολογιστή, ενώ το USB-300 συνδέεται με καλώδιο USB. Αυτό και τα Tele IR-100, PR-8200, μαζί με το IR-180 που είναι όμως για μία μόνο συσκευή ενώ όλα τα υπόλοιπα είναι 4 σε 1, είναι τα μόνα τηλεκοντρόλ που έχουν πρόγραμμα υπολογιστή για να φτιάχνεις εσύ τον κωδικό όπως θέλεις, να τον αποθηκεύεις σε φάκελο, να τον δίνεις σε άλλους ή στην εταιρία να φτιάχνει επίσημο κωδικό κτλ. Είναι επαγγελματικό εργαλείο, και τέτοιου τύπου τηλεκοντρόλ έχουν τα καταστήματα ηλεκτρονικών όταν πας και ζητάς ένα τηλεκοντρόλ και σου λένε θα στο φτιάξω εγώ. Εγώ κατά τύχη πήγα σε ένα μαγαζί της γειτονιάς μου για να βρω τηλεκοντρόλ για το DVD μου και μου έδωσε το PR-8200 με 9 ευρώ. Πολύ καλή απόκριση, έχω ήδη κατεβάσει το πρόγραμμα, αν πάρω με 5 ευρώ και το ματάκι μπορώ να βάλω τα πλήκτρα όπως θέλω, να φτιάξω κωδικούς με την εκμάθηση πλήκτρων με την μεσολάβηση του υπολογιστή με το ματάκι (ή το καλώδιο για τον USB-300), να τους αποθηκεύω, με μία κίνηση να τους μεταφέρω στο επόμενο ίδιο τηλεκοντρόλ αν χαλάσει το πρώτο χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά να κάνω μία μία όλες τις αντιστοιχήσεις στα πλήκτρα, να φτιάξω κωδικούς για όλες τις συσκευές μου κτλ. Εργαλεία.
 

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,713
Ο τρόπος που δουλεύονται τα προγραμματιζόμενα τηλεκοντρόλ της TELE με υπέρυθρες είναι ο εξής. Συνδέεις το ματάκι υπερύθρων στον υπολογιστή. Ανοίγεις το πρόγραμμα της TELE. Πατάς το κάθε κουμπάκι του αρχικού τηλεκοντρόλ μπροστά στο ματάκι, και με το πρόγραμμα το αντιστοιχείς σε όποιο κουμπί θέλεις. Αυτό μέσα στο πρόγραμμα που έχει όλα τα κουμπιά του προγραμματιζόμενου τηλεκοντρόλ, όχι απευθείας στο προγραμματιζόμενο τηλεκοντρόλ. Έτσι φτιάχνεται ένα φάκελος στο πρόγραμμα με τις αντιστοιχήσεις των πλήκτρων. Βάζεις ένα από τα τρία τηλεκοντρόλ που δουλεύονται με υπέρυθρες μπροστά στο ματάκι. Πατάς ένα κουμπί στο πρόγραμμα και μέσω του ματιού υπερύθρων ο φάκελος με τις αντιστοιχήσεις μεταφέρεται στο τηλεκοντρόλ. Έτσι προγραμματίζεται το τηλεκοντρόλ. Στην περίπτωση του USB-300 ξέρω σίγουρα ότι η μεταφορά των εντολών γίνεται μέσω USB. Αλλά δεν ξέρω πως γίνεται η αντιστοίχηση των πλήκτρων. Αν γίνεται μέσω USB ή γίνεται και εκεί με το μάτι υπερύθρων. Λογικά πρέπει να γίνεται μέσω καλωδίου. Αλλά δεν το ξέρω αυτό. Δηλαδή όλα να γίνονται μέσω καλωδίου χωρίς υπέρυθρες, που είναι καλύτερα. Όλη η υπόλοιπη διαδικασία είναι ίδια. Σε όλα ο φάκελος με τις αντιστοιχήσεις αποθηκεύεται στο πρόγραμμα. Αν χαλάσει το πρώτο τηλεκοντρόλ κάνεις το τελευταίο βήμα μόνο (αφού υπάρχει ήδη ο φάκελος) και προγραμματίζεις άλλο τηλεκοντρόλ με μία κίνηση. Όλα είναι για 4 συσκευές, εκτός από το IR-180 που είναι για μία. Δεν μπορείς να κάνεις απευθείας εκμάθηση από το αρχικό τηλεκοντρόλ σε αυτά. Γίνεται μόνο μέσα από το πρόγραμμα. Αλλά σου μένει ο φάκελος και τα επόμενα τηλεκοντρόλ προγραμματίζονται με μία μόνο κίνηση, και δεν χρειάζεται από την αρχή ένα ένα πλήκτρο. H TELE γράφει στείλτε μας τους φακέλους που έχετε φτιάξει να τους κάνουμε έτοιμους κωδικούς. Γιατί φυσικά τα τηλεκοντρόλ αυτά παίρνουν και έτοιμους κωδικούς αν υπάρχουν. Στην αρχή ψάχνεις στην βάση δεδομένων αν υπάρχει έτοιμος κωδικός και αν δεν υπάρχει κάνεις όλη την διαδικασία που ανέφερα. Την είδα στην πράξη όταν έφτιαχνε το κατάστημα το τηλεκοντρόλ για το DVD που ανέφερα. Για τα 3 που είναι με υπέρυθρες πρέπει να πάρεις και το μάτι υπερύθρων. Περίπου 5 ευρώ το έχω βρει. Το USB-300 θέλει και καλώδιο. USB για τον υπολογιστή σε mini USB για την υποδοχή του τηλεκοντρόλ.
 

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,713
Υπάρχουν και άλλα προγραμματιζόμενα τηλεκοντρόλ. Είναι για 4 έως 6 συσκευές το καθένα. Έχουν έτοιμους κωδικούς για πολλές συσκευές, τα πάνε αρκετά καλά με τις τηλεοράσεις, τα DVD κτλ. Αλλά με τους ψηφιακούς δέκτες δεν τα πάνε όλα πολύ καλά. Γιατί είναι σχετικά καινούριο είδος στην αγορά. Και δεν έχουν συνήθως έτοιμους κωδικούς. Εκεί πρέπει να υπάρχει (και να αναφέρεται ρητά στην συσκευασία του τηλεκοντρόλ ή στις προδιαγραφές του) η δυνατότητα απευθείας εκμάθησης πλήκτρων από το αρχικό τηλεκοντρόλ. Δηλαδή βάζεις το ένα τηλεκοντρόλ απέναντι στο άλλο και με μία διαδικασία που περιγράφεται στο manual κάθε συσκευής πατάς ένα πλήκτρο στο αρχικό τηλεκοντρόλ και την αντιστοιχείς σε όποιο πλήκτρο από το προγραμματιζόμενο θέλεις. Τα τηλεκοντρόλ αυτά που εγώ ξέρω (εκτός φυσικά από το Silvercrest που είναι ίσως το καλύτερο) είναι τα εξής
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.603558
Από τα τελευταία προγραμματιζόμενα που έχουν βγει, γιαυτό έχει αρκετούς κωδικούς που δεν έχουν άλλα τηλεκοντρόλ (ούτε το Silvercrest). Είναι το μόνο που βρήκε έτοιμους κωδικούς και για τους τρεις δέκτες μου. Αλλά αν δεν έχει έτοιμο κωδικό, τα πράγματα είναι δύσκολα γιατί έχει μόνο 20 θέσεις για προγραμματισμό πλήκτρων, σε όλες μαζί τις συσκευές. Δεν φτάνουν ούτε για μία συσκευή.
Άλλο που έχω χρησιμοποιήσει είναι αυτό.
http://www.amazon.co.uk/One-For-All-Universal-Control/dp/B000VR280W
Δεν βρήκα αλλού σύνδεσμο για να το δείξω, αλλά υπάρχει ακόμα ξεχασμένο σε κάποια καταστήματα Κωτσόβολος. Πάρα πολύ καλή απόκριση, αλλά δεν είχε κανέναν κωδικό που ήθελα. Αλλά βρήκε τηλεόραση, DVD, και με τις 70 περίπου θέσεις προγραμματισμού αντέγραψα τους δύο δέκτες που είχα τότε. Αλλά ακριβό. Μάλλον 17 με 18 ευρώ. Όσο δίνει δηλαδή ο Κωτσόβολος και τα άλλα ίδια (μεταγενέστερα) τηλεκοντρόλ. Πάλι καλά γιατί μέχρι πριν λίγους μήνες είχαν 25 ευρώ. Αντικαταστάτες του 7950, αλλά δεν ξέρω αν έχουν πολλούς κωδικούς και πόσες θέσεις προγραμματισμού.
http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10086271
http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10086281
Πιο φθηνά και πιο διαδεδομένα είναι το Silvercrest και το Crypto, αλλά δεδομένου ότι το Silvercrest έρχεται κατά κύματα και φεύγει γρήγορα μπορεί να μην το βρείτε. Και το Crypto έχει τους πιο πολλούς κωδικούς αλλά αν δεν έχει κωδικό έχει μόνο 20 θέσεις. Οπότε αναφέρω καλού κακού και τα άλλα. Και φυσικά υπάρχουν ακόμα ακριβότερα και καλύτερα.
 

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,713
Επειδή στο τελευταίο μήνυμα έχω βάλει τα links αλλά δεν γράφω τα ονόματα τους, και μπορεί τα links να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή, να γράψω και τα ονόματα των τηλεκοντρόλ με την σειρά.
Το πρώτο τηλεκοντρόλ είναι το CRYPTO URC-601.
Το δεύτερο είναι το One For All 5 URC-7950.
Το τρίτο είναι το One For All Protecto URC-3741.
Το τέταρτο είναι το One For All Stealt 5 Digital URC-7557.
Επίσης κάτι που δεν έγραψα είναι ότι σε αντίθεση με τα τηλεκοντρόλ της TELE που αποθηκεύουν σε υπολογιστή την αντιστοίχηση των πλήκτρων και με μία κίνηση μπορείς να προγραμματίσεις το επόμενο αν χαλάσει το πρώτο, σε αυτά τα τηλεκοντρόλ αν χαλάσει το πρώτο στο επόμενο πρέπει να ξανακάνεις από την αρχή μία μία όλες τις αντιστοιχήσεις των πλήκτρων.
 

atillas24

Senior Member
14 July 2011
581
Αθήνα/Ελλάδα
Καλησπερα συμforumιστες! Εχω το silvercrest και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος. Θελω να κανω ομως μια ερωτησουλα, ενα united dvd player και ενα western digital media player δε μου τα αναγνωριζει. Υπαρχει καποιος τροπος να το προγραμματισω εγω; Για dvd player με ενδιαφερει περισσοτερο...
 

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,713
Το Silvercrest. Αλλά το Crypto έχει πιο πολλές πιθανότητες να έχει έτοιμο κωδικό. Αν δεν έχει όμως είναι δύσκολα τα πράγματα λόγω των πολύ λίγων ελεύθερων θέσεων για προγραμματισμό. Οπότε αν ξέρεις ότι το Crypto έχει κωδικό για την συσκευή σου είναι εντάξει. Αν όμως δεν έχει είναι καλύτερο το Silvercrest.
 

atillas24

Senior Member
14 July 2011
581
Αθήνα/Ελλάδα
Το Silvercrest. Αλλά το Crypto έχει πιο πολλές πιθανότητες να έχει έτοιμο κωδικό. Αν δεν έχει όμως είναι δύσκολα τα πράγματα λόγω των πολύ λίγων ελεύθερων θέσεων για προγραμματισμό. Οπότε αν ξέρεις ότι το Crypto έχει κωδικό για την συσκευή σου είναι εντάξει. Αν όμως δεν έχει είναι καλύτερο το Silvercrest.

Σε ευχαριστω πολυ φιλε tolias!
 

ford focus

Senior Member
2 February 2009
623
Καλλιθέα
Εχω το Silvercrest αλλά δεν έχει τον κωδικό για ένα mini hi-fi της hitachi που έδωσαν στην κόρη μου.
Επειδή το γνήσιο τηλεχειριστήριο όμως δεν υπήρχε,δεν ξέρω τον λόγο, υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να το προγραμματήσω για το συγκεκριμένο ''μηχανάκι'';
 

atillas24

Senior Member
14 July 2011
581
Αθήνα/Ελλάδα
Βλεπω ομως οτι το tele usb-300 εχει μια αρκετα μεγαλη βαση δεδομενων που απο οσο διαβαζω ενημερωνεται συνεχως και απο την εταιρεια και απο απλους χρηστες και ολα αυτα με ενα δωρεαν προγραμμα και ενα καλωδιο...
 

George-

Senior Member
17 January 2010
317
Πασαλιμάνι
Απάντηση: Re: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Βλεπω ομως οτι το tele usb-300 εχει μια αρκετα μεγαλη βαση δεδομενων που απο οσο διαβαζω ενημερωνεται συνεχως και απο την εταιρεια και απο απλους χρηστες και ολα αυτα με ενα δωρεαν προγραμμα και ενα καλωδιο...
Σήμερα αγόρασα το USB 300 και μπορώ να πω ότι κάνει όσα υπόσχεται...αλλά δε βελτιώνει σε καμία περίπτωση δύστροπη συμπεριφορά τηλεκοντρόλ ψηφιακού δέκτη.
Αν ο δέκτης με το μαμίσιο τηλεκοντρόλ θέλει στόχευση για να λάβει τις εντολές, (o δικός μου εδώ ) το ίδιο ακριβώς συμβαίνει αν οι εντολές του αντιγραφούν στο usb-300.
Αντίθετα, η συμπεριφορά του στην τηλεόραση, είναι η μέρα με τη νύχτα!
Η αίσθηση του πατήματος των πλήκτρων του είναι ευχάριστη, και βολεύει πάρα πολύ σε σχέση με τη χρήση 2 ξεχωριστών τηλεκοντρόλ.
Η λειτουργία εκμάθησης είναι σχετικά εύκολη, και η σύνδεση του με τον υπολογιστή γίνεται με ένα καλώδιο όπως αυτό που έχουν όλες οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές (usb σε mini usb) - το καλώδιο δεν συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία. Για 6,5 είναι σούπερ!
 

atillas24

Senior Member
14 July 2011
581
Αθήνα/Ελλάδα
Re: Απάντηση: Re: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Σήμερα αγόρασα το USB 300 και μπορώ να πω ότι κάνει όσα υπόσχεται...αλλά δε βελτιώνει σε καμία περίπτωση δύστροπη συμπεριφορά τηλεκοντρόλ ψηφιακού δέκτη.
Αν ο δέκτης με το μαμίσιο τηλεκοντρόλ θέλει στόχευση για να λάβει τις εντολές, (o δικός μου εδώ ) το ίδιο ακριβώς συμβαίνει αν οι εντολές του αντιγραφούν στο usb-300.
Αντίθετα, η συμπεριφορά του στην τηλεόραση, είναι η μέρα με τη νύχτα!
Η αίσθηση του πατήματος των πλήκτρων του είναι ευχάριστη, και βολεύει πάρα πολύ σε σχέση με τη χρήση 2 ξεχωριστών τηλεκοντρόλ.
Η λειτουργία εκμάθησης είναι σχετικά εύκολη, και η σύνδεση του με τον υπολογιστή γίνεται με ένα καλώδιο όπως αυτό που έχουν όλες οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές (usb σε mini usb) - το καλώδιο δεν συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία. Για 6,5 είναι σούπερ!

Ευχαριστω για τις πληροφοριες! Σκεφτομαι και γω να παρω ενα γιατι με ενθουσιασε η συνδεση με το pc και ο συγχρονισμος με τη βαση δεδομενων(η οποια ειναι τεραστια!!). Εχω και το silvercrest βεβαια αλλα παρατηρω οτι τα κουμπια δεν εχουν και τελεια αποκρισει και μετα απο καποια αποσταση(3-4m) δεν εποιανε και πολυ καλα(ισως εξαντλουνται οι μπαταριες). Θ ηθελα καποιος να μου πει αν μπορει και εχει εμπειρια και απο τα 2(silvercrest & tele) ποιο αξιζει περισσοτερο...
 

talos_2002

Supreme Member
27 January 2010
5,391
Θεσσαλονίκη
George-, μήπως έχει λειτουργία απενεργοποίησης όλων των συσκευών με πάτημα ενός μόνο πλήκτρου;
Θέλω να κλείνει ο δέκτης και η τηλεόραση πατώντας μόνο ένα πλήκτρο.
 

George-

Senior Member
17 January 2010
317
Πασαλιμάνι
George-, μήπως έχει λειτουργία απενεργοποίησης όλων των συσκευών με πάτημα ενός μόνο πλήκτρου;
Θέλω να κλείνει ο δέκτης και η τηλεόραση πατώντας μόνο ένα πλήκτρο.
Όταν επανέλθει ο δέκτης μου (προς το παρόν είναι εκτός πρίζας μήπως συνέλθει:furious3:) θα σας πω!
 

atillas24

Senior Member
14 July 2011
581
Αθήνα/Ελλάδα
Re: Απάντηση: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Αν έχεις τα original χειριστήρια γίνετε με αντιγραφή-εκμαθηση των εντολών...

Το δοκιμασα χθες το απογευμα και αυτη τη στιγμη εχω βαλει στην ακρη ολα τα υπολοιπα τηλεκοντρολ!! Πολυ βολικο!! Ευχαριστω πολυ!
 

atillas24

Senior Member
14 July 2011
581
Αθήνα/Ελλάδα
Θα μπορουσε καποιος να μας πει, που να εχει εμπειρια και απο τα 2, ποιο αξιζει περισσοτερο; Το silvercrest ή το tele usb-300;