Το επόμενο iPod ίσως χωρίς σκληρό δίσκο!

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
Η Apple μπορεί να σταματήσει την χρήση του σκληρού δίσκου στo Video iPod μέχρι το τέλος του χρόνου, και να κάνει χρήση της Flash Memory, σύμφωνα με το "IT Hardware" και τον αναλυτή Jesse Tortora.

"Πιστεύουμε πως η μεταβίβαση του video iPod από τον σκηρό δίσκο των 1.8" στην NAND flash memory θα γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου." γράφει ο Tortora και συνεχίζει "οι ερευνές μας, λένε πως η Apple σκέφτεται να ακυρώσει την επόμενη γενιά iPod που θα βασίζεται σε σκληρό δίσκο".

Η μνήμη flash προσφέρει μικρότερες χωρητικότητες προς το παρόν αλλά φαίνεται πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει φθάσει τα 32GB. Τα πλεονεκτήματα από την χρήση της παραπάνω μνήμης είναι η μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας και το μικρό μέγεθος. Μπορεί το 30GB iPod να μπορεί να αποθηκευσει μέχρι 40 ώρες βίντεο αλλά η διάρκεια της μπαταρίας για την αναπαραγωγή του αγγίζει τις 3.5 ώρες. Με την χρήση flash μνήμης θα αυξηθεί κατά 60% και θα φθάσει τις 5.5 ώρες.

Επίσης ο Tortora αναφέρει πως το επόμενο iPod θα είναι touchscreen στα πρότυπα του iPhone, wifi για την μεταφορά υλικού από και πρός το AppleTV και θα διαθέτει GPS.

Τώρα αν θέλετε την δική μου άποψη, όλα αυτά παραμένουν εκτιμήσεις ορισμένων, ίσως και τις υποφαινόμενες τάσεις και με παρόμοιο σκεπτικό πρέπει να αντιμετωπίζονται. Εχουμε πάρει την υπόσχεση για μία συναρπαστική χρονιά από την Apple, ας δούμε μέχρι που μπορεί να φτάσει!
 

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
Αν το iPod περάσει όντως σε μνήμη flash μιλάμε για μία σημαντική εξέλιξη αφού τα πλεονεκτήματα από μια τέτοια κίνηση είναι σημαντικά. Τι να το κάνεις να έχει οθόνη σαν το iPhone και μικρή διάρκεια ζωής στην μπαταρία...