Τουρισμός... στην Αθήνα, με τα ανοιχτά λεωφορεία την Κυρ. 01.07.12.

Greg61

Senior Member
Το έχω ξανακάνει παραμονές Χριστουγέννων του 2009, με τα τότε "κόκκινα", παρέα με συμφορουμίτες διπλανού φόρουμ. Απο τότε μέχρι σήμερα, τα κόκκινα λεωφορεία έγιναν μπλέ+κάτι, τα δρομολόγια έγιναν περισσότερα και με διαφορετικούς προορισμούς.
Το σκέφτομαι λοιπόν να επαναλάβω αυτή τη βόλτα, την Κυριακή 01 Ιουλίου 2012, με εναλλαγή όμως σε αρκετά δρομολόγια. Άλλωστε απ' όσο θυμάμαι, το εισιτήριο ηταν διαρκείας 48 ωρών, ασχέτως δρομολογίου.

Βάζω την ιδέα στο τραπέζι, σάν μιά ευκαιρία να δούμε και να φωτογραφήσουμε, πάνω απο το λεωφορείο, αυτά που έρχονται και βλέπουν και φωτογραφίζουν οι τουρίστες στην Αθήνα.

Άν ξεκινήσουμε κατά τις 10:00 το πρωί, μέχρι την 13:30 - 14:00 θα έχουμε ολοκληρώσει τουλάχιστον 2 πλήρη δρομολόγια.
Στη συνέχεια, το "πρόγραμμα" έχει κρασοκατάνυξη και ανταλλαγή φωτογραφικών απόψεων (γεύμα εργασίας δλδ με θέματα του τύπου "Canon vs Nikon, mirorlesses vs all the others, raw vs jpeg, dx vs fx ect.) σε κάποιο απο τα γραφικά πλακιώτικα ταβερνάκια και στη συνέχεια περιήγηση στα γραφικά Πλακιώτικα στενά για να χωνέψουμε το μεσημβρινό γεύμα.

Οι τιμές γενικώς, ΔΕΝ είναι τσιμπημένες πλέον, οπότε η συμμετοχή κατ' άτομο διαμορφώνεται στο κόστος του εισιτηρίου (νομίζω 12Ε αλλά θα ενημερώσω σχετικά εφόσον υπάρξουν συμμετοχές) + το κόστος φαγητού, ανάλογα με το μαγαζί που θα αποφασίσουμε, το οποίο πάντως θα φροντίσουμε να είναι ίσο ή μικρότερο των 15 Ε κατ' άτομο. Σαφώς βέβαια μπορούμε να προτιμήσουμε κι ένα "τυλιχτάδικο" ή αλλοιώς "πιτογυράδικο", όπου τα τυλιχτά σερβίρονται μέχρι 2 Ε το ένα + ό,τι πιεί ο καθένας.

Όσοι δηλώσετε συμμετοχή, φροντίστε -λόγω ζέστης- να φοράτε λευκό ή ανοιχτόχρωμο ελαφρύ πουκάμισο ή μπλουζάκι, να μπορείτε (να υπάρχει τρόπος ή χώρος) να κουβαλήσετε πάνω σας ένα μικρό μπουκάλι με νερό, και προπάντων να ελέγξετε οτι μέσα στο φωτογραφικό σας σάκκο βρίσκεται και η φωτογραφική μηχανή, μαζί με τους φακούς που κρίνετε οτι θα πρέπει να έχετε.

Αυτά σάν αρχική σκέψη.
Προτάσεις συγκεκριμενοποίησης - τροποποίησης του "προγράμματος" ευπρόσδεκτες.

Συμμετοχές:
Greg61, 3 άτομα.
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
86,217
Εκεί ψηλά.....
Ενδιαφερον σκηνικο.

Αν δεν ειμαστε σε εργασια πιθανον να ερθουμε και εμεις οικογενειακως.
 

cacau

Moderator
Staff member
7 June 2008
19,335
Αθήνα
Είναι μια σκέψη που έκανα εδώ και καιρό, οπότε αν δεν προκύψει κάτι είμαι μέσα, τουλάχιστον στο πρώτο σκέλος...
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
86,217
Εκεί ψηλά.....
Εγω λογω εργασιας τελικα θα ειμαι απων. Αν τυχει και αλλαξει κατι θα σας πω μεσα στην εβδομαδα.
 

cacau

Moderator
Staff member
7 June 2008
19,335
Αθήνα
Γρηγόρη δεν βλέπω ενδιαφέρον, καλοκαιράκι θα λείπει ο κόσμος... Τες πα θα το ξαναδούμε πλησιάζοντας η ημερομηνία!
 

Greg61

Senior Member
Δημήτρη, κι εγώ αυτό βλέπω.
Και ειδικά Κυριακή, η θάλασσα είναι μάλλον προτιμητέα αυτή την εποχή.

Όπως και να έχει όμως, εγώ ακυρώνω τη συμμετοχή μου διότι προέκυψε σοβαρό πρόβλημα στο Site μου και πρέπει να το μεταφέρω. Ελπίζω μέχρι την Κυριακή να έχω τελειώσει. Ίδωμεν...