Τρίο — Drei (του Τομ Τίκβερ)

Ψηφίστε την ταινία:


  • Total voters
    0
18 June 2006
8,239
Θεσσαλονίκη
avclub1drei.jpg


DREI / THREE / 3 / ΤΡΙΟ
Χώρα : Γερμανία
Έτος : 2011
Είδος : ερωτική κωμωδία / κοινωνική
Σκηνοθεσία : Τομ Τίκβερ
Πρωταγωνιστούν : Ντέιβιντ Στρίσοφ, Σόφι Ρόις, Σεμπάστιαν Σίπερ, Μάρτιν Χέντσελ


Οι κεντρικοί ήρωες ένα παντρεμένο ζευγάρι 40 + που ζουν στο Βερολίνο του σήμερα επί 20 χρόνια μαζί . Μια σχέση που φαντάζει στα πρόθυρα του κορεσμού . Ένα βράδυ η γυναίκα ( Χάνα ) φλερτάρει μ έναν άγνωστο και ενδίδει τελικά στον πειρασμό . Ο Άντρας ( Σιμόν) που πρόσφατα χάνει την μητέρα του από καρκίνο διαπιστώνει πως και ο ίδιος πάσχει απ την ανίατη νόσο και υποβάλετε σε επέμβαση αφαίρεσης στους όρχεις .
Η συγκυρίες θα τον φέρουν να έλκετε ερωτικά από έναν άγνωστο άντρα . Τελικά κι αυτός με τη σειρά του θα ενδώσει στην αναπάντεχη πρόκληση , ανακαλύπτοντας μια άλλη πλευρά του εαυτού του . Τι γίνεται όμως όταν και στις δυο περιπτώσεις ο άγνωστος άνδρας είναι το ίδιο πρόσωπο?

Η ταινία είναι σκέτη απόλαυση όπως και να τη δεις . Προσεγμένη , κρατώντας τις ισορροπίες με αριστοτεχνικό τρόπο και παρ όλο που ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί και με κίνδυνο να προκαλέσει αντιδράσεις σε ίσος κάποιο πιο συντηρητικό κοινό , καταφέρνει και ξεγλιστρά την τελευταία στιγμή χάρη στην ευρηματικότητα του σεναρίου της . Ο χειρισμός του Τ. Τικβερ ( τρέξε Λόλα , τρέξε ) πάνω σ ένα θέμα ταμπού είναι εξαιρετικός . Προσθέτοντας χιούμορ εκεί που χρειάζεται και με χειρουργική ακρίβεια αφομοιώνει την οποιαδήποτε αντίδραση που μπορεί να προκληθεί και σ αυτό οφείλουμε να του βγάλουμε το καπέλο . Τελικά η επιστροφή του στα πάτρια εδάφη των ευνόησε 10 με άριστα το 10. 
Last edited by a moderator: