Βάση πικάπ από πλέξιγκλας

eyebee

AVClub Enthusiast
3 April 2008
858
Vultureland
Χαίρετε,

αναρωτιέμαι αν αξίζει να φτιάξω μια βάση από πλέξιγκλας (πάχους 2 εκ.) για το Clearaudio Performance (με το μαγνητικό πηγάδι). Το ρακ μου είναι το κλασικό Exelixis. Τα λεφτά δεν είναι τίποτα σπουδαίο, αλλά αν δεν ακούσω διαφορά δεν έχει και νόημα να τα δώσω απλά για δοκιμή.
 

Stergito

Μέλος Σωματείου
11 November 2006
14,527
Θεσσαλονίκη
Εγώ νομίζω ότι αν το έχεις σ' ένα καλό rack, δε θα δεις και τίποτα το φοβερό. Ήδη το Performance έχει plinth τύπου σάντουιτς και πολύ καλά ποδαρικά για τη στήριξή του.
Πειραματίσου το πολύ πολύ με κανένα μάρμαρο ή γρανίτη, που βρίσκονται και πιο εύκολα...
 

eyebee

AVClub Enthusiast
3 April 2008
858
Vultureland
Ευχαριστώ Στέργιο, ρώτησα γιατί πλατφόρμες στήριξης (και δη από πλέξι) πωλούνται από σοβαρές εταιρείες, όπως η SRM Tech, που και φραγκοφονιάδες δεν είναι, και σοβαρά πικάπ φτιάχνουν -παρόλα αυτά τις πλατφόρμες τις προτείνουν. Τέλος πάντων, σε δουλειά να βρισκόμαστε, από το Performance είμαι υπέρ-ευχαριστημένος, αλλά εχθρός του καλού είναι το καλύτερο (με ένα ματ από κάρμπον ας πούμε άκουσα σημαντική βελτίωση).

Άλλοι κάτοχοι του Performance ή πικάπ της Clearaudio με CMB, τι χρησιμοποιούν ή έχουν δοκιμάσει για στήριξη; Θα με ενδιέφεραν οι απόψεις / εμπειρίες τους (Πέτρο; Κώστα;).
 

eyebee

AVClub Enthusiast
3 April 2008
858
Vultureland
Δεν φαίνεται να ενδιαφέρει και κανέναν, αλλά τα γραπτά μένουν, οπότε το καταγράφω για τυχόν μελλοντική αναφορά:

Επικοινώνησα με την Clearaudio μέσω mail, και η άμεση (εντός 2 ωρών!) απάντησή τους ήταν να δοκιμάσω γρανίτη 2 εκ., χωρίς κάτι ιδιαίτερο για ποδαράκια (θα βάλω μάλλον τσόχα ή τα μπιλάκια σιλικόνης που χρησιμοποιούν στα ντουλάπια). Θα αναφέρω αποτελέσματα.

Να πω εδώ ότι ήδη έχω βάλει το πικάπ πάνω σε μια επιφάνεια κοπής από το ΙΚΕΑ (με μπλου-τακ από κάτω) και η βελτίωση ήταν ακουστή -όχι μέρα-νύχτα, και μικρότερη από αυτή που έκανε το ματ, αλλά πάντως αρκετή για να μου πει η γυναίκα μου "άστη, μην τη βγάζεις, είναι καλύτερο έτσι" (και μιλάμε για WAF υπό του μηδενός)!
 

Stergito

Μέλος Σωματείου
11 November 2006
14,527
Θεσσαλονίκη
Γρανίτη έχω κι εγώ κάτω από το Amazon μου (βασικά, υπάρχει σαν βάση εκεί από την εποχή του rega μου).

Δεν το πρότεινα γιατί δεν ξέρω αν θα έβαζα τώρα κάτι τέτοιο. Έτυχε απλά να το έχω εδώ και χρόνια...
 

spytsi

Senior Member
18 February 2010
596
NorthWest
Απάντηση: Re: Βάση πικάπ από πλέξιγκλας

...Να πω εδώ ότι ήδη έχω βάλει το πικάπ πάνω σε μια επιφάνεια κοπής από το ΙΚΕΑ (με μπλου-τακ από κάτω) και η βελτίωση ήταν ακουστή -όχι μέρα-νύχτα, και μικρότερη από αυτή που έκανε το ματ, αλλά πάντως αρκετή για να μου πει η γυναίκα μου "άστη, μην τη βγάζεις, είναι καλύτερο έτσι" (και μιλάμε για WAF υπό του μηδενός)!

:grinning-smiley-043
Είσαι βέβαιος πως το positive WAF feedback αναφερόταν
στο ακουστικό και ουχί στο οπτικό/αισθητικό του θέματος?
 

eyebee

AVClub Enthusiast
3 April 2008
858
Vultureland
Μα αυτό λέω! Παρότι η επιφάνεια κοπής ήταν ένα αίσχος, η γυναίκα μου είπε να την αφήσω γιατί της άρεσε ο ήχος!

-bye-
 

eyebee

AVClub Enthusiast
3 April 2008
858
Vultureland
Ααα!! Ξανά:grinning-smiley-043 for the lady! :ciao:

ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ βέβαια, μην το παραξηλώσουμε κιόλας...

Τώρα έχω θέμα με τον γρανίτη ας πούμε... Δεν ταιριάζει στο έπιπλο, το Performance είναι άσπρο, το καθιστικό minimal, άστα να πάνε...