βοήθεια: ηχεία για μουσική (αλλά και home cinema)

StarEl

New member
20 June 2006
93
Γεια χαρά σε όλους

Καθώς δεν γνωρίζω και πολλά από τεχνικές προδιαγραφές (ωστόσο με ενδιαφέρει το ηχητικό αποτέλεσμα!) θα ήθελα τη γνώμη σας και τις συμβουλές σας για ηχεία, ενισχυτή και subwoofer που θέλω να πάρω για τη νέα μας τηλεόραση Sony 40X2000 (full HD tv), dvd player έχουμε το Pioneer 696.

O χώρος είναι γύρω στα 30-35τμ, το όλο σύστημα το θέλουμε και για home cinema αλλά πιο πολύ για μουσική (κυρίως soul, pop, dance και πιο σπάνια κλασσική μουσική). Εχω κάνει μια έρευνα στην αγορά και έχω βρει τα εξής:

Crystal Audio THX T3 μαζί με το κεντρικό Τ3=850 ευρώ
Με επιπλέον το δικό τους subwoofer και 2 δίπολα, τότε το συνολικό κόστος γίνεται 1500 ευρώ

Dali 5005 and 3003 και το κεντρικό ηχείο C1000= 1550 ευρώ

Β&W MT30 - τιμή γύρω στα 2000 με το καλύτερο subwoofer, με το μεσαίο νομίζω η τιμή είναι γύρω στα 1300 ευρώ.

Επίσης, άκουσα και κάποια ηχεία της Q Acoustics (1030 ή 1050 μάλλον), δύο ηχεία, τιμή 700 ευρώ, μου άρεσαν πάρα πολύ!

Οταν άκουσα τα Crystal Audio και τα Q Acoustics έπαθα πλάκα, πολύ καλά. Αυτό που με προβληματίζει με τα crystal audio (και γενικότερα μ’αυτά τα μεγάλα ηχεία) είναι ο όγκος που καταλαμβάνουν – το ένα το ηχείο όπως και το subwoofer αναγκαστικά θα είναι μπροστά από το καλοριφέρ – υπάρχει πρόβλημα σ’αυτό?? Εάν πάρω ηχεία βιβλιοθήκης τότε θα τα βάλω πάνω στο σύνθετο – αυτό είναι πρόβλημα πάλι, καλύτερα να πατάνε στο έδαφος? (πάλι το ένα θα είναι δίπλα στο καλοριφερ). Τα B&W MT30 τα άκουσα με home theatre και ήταν καλά, αλλά για μουσική... νομίζω ότι δε συγκρίνονται με τα crystal audio ή τα Q Acoustics.

Επίσης, έχω ακούσει και για τα HECO.

Τι λέτε για τα παραπάνω, τι προτείνετε, ποια τα πλεονεκτήματα-μειονεκτήματα?

Οσον αφορά τους ραδιοενισχυτές, αξίζει να πάρω ενισχυτή με HDMI αφού η τηλεόρασή μου είναι full HD ή δεν παίζει ρόλο? Με HDMI έχω δει τους Denon 2307 και 2308 (1000 euro) και τον Pioneer 1016 (700 euro). Πιο φθηνός (χωρίς hdmi νομίζω) είναι ο Yamaha 659 (500 euro). Ποια η γνώμη σας γι’αυτούς ή τι άλλο προτείνετε? Επίσης, τι διαφέρουν οι τελικοί ενισχυτές από τους δικάναλους ή τους πολυκάναλους, τι να προτιμήσω για την περίπτωσή μου?

Για πίσω ηχεία, έχετε κάποια πρόταση? Τι διαφέρουν τα δίπολα ηχεία απτα απλά ηχεία?

Συνολικό ποσό που μπορώ να διαθέσω για δύο ηχεία μπροστά, 1 κεντρικό, subwoofer και 2 πίσω, μαζί με ενισχυτή είναι έως 2,500 ευρώ. Εάν και προσανατολίζομαι στο να πάρω αρχικά δύο καλά ηχεία και τον ενισχυτή και μετά ίσως να εμπλουτίσω με τα υπόλοιπα ηχεία, απτην άποψη ότι πιο πολύ με ενδιαφέρει η μουσική απτο home cinema, οπότε θεωρώ ότι θα με καλύψουν τα δυο ηχεία για αρχή, ποσό που μπορώ να διαθέσω για δύο ηχεία μαζί με ενισχυτή περίπου 1500 ευρώ.

Ευχαριστώ πολύ!
 

analyse_it

Senior Member
17 June 2006
582
Αthens
Αφου "επαθες πλακα" με τα Crystal Audio, κανε μια σοβαρη ακροαση και σε Roister.
 
Last edited:

ln()

Supreme Member
1 February 2007
5,672
Βόλος
Εμένα μου αρέσει πολύ το σετ 5.1 Chario Piccolo. Είναι αρκετά φθηνότερο από τον προϋπολογισμό σου (1300 ευρώ). Τα έχει ένας γνωστός με τον Yamaha 659. Επειδή όλα τα ηχεία του σετ είναι μικρά, μπορείς να του βάλεις για μπροστινά ένα από τα μεγαλύτερα Chario Silhouette (πχ τα 100Τ) που μοιράζονται τον ίδιο τύπο μεγαφώνων.
Όσο για το να έχει ο ενισχυτής HDMI, δεν βρίσκω τον λόγο. Συνδέεις απ' ευθείας το DVD με την τηλεόραση. Θα έχεις κι άλλες πηγές με HDMI και μόνο μία είσοδο στην TV ώστε να χρειάζεσαι διακόπτη;