Βραδιές... φιλμικής χαλάρωσης !!!

Μνήμη

Established Member
17 June 2006
285
Βραδιές... φιλμικής χαλάρωσης !

Νύχτες γεμάτες... μυστήριο, ήρωες που κινούνται μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, απίστευτα σενάρια, μυθοπλασίες στα όρια... Όλα αυτά, για όσους θα επιλέξουν να βρεθούν στον ειδικά διαμορφωμένο κήπο – καφέ του 1ου ορόφου του Ash In Art, όπου θα προβάλλονται ταινίες των Jodorowsky, Bolex Brothers, Tsukamoto κ.ά, κάθε Κυριακή έως το τέλος Ιουλίου. Το Ash In Art βρίσκεται στην οδό Καρέα 11, Μετς, ενώ, οι προβολές αρχίζουν κάθε Κυριακή στις 22.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αναλυτικά το πρόγραμμαΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ
"Holy Mountain" του Alejandro Jodorowsky (1973, 119’)
Ένας περιπλανώμενος τύπος που θυμίζει τον Χριστό συναντά έναν αινιγματικό καθοδηγητή που του γνωρίζει έξι πάμπλουτα και πανίσχυρα πρόσωπα, το καθένα από τα οποία αντιπροσωπεύει έναν πλανήτη του ηλιακού συστήματος!

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ
"El Topo" του Alejandro Jodorowsky (1970, 125’)
Ο Ελ Τόπο (τυφλοπόντικας) ένας μαυροντυμένος πιστολέρο, διασχίζει την έρημο με τον εφτάχρονο γιο του. Αφού εξολοθρεύει μια συμμορία που τρομοκρατούσε την περιοχή αιχμαλωτίζει την γυναίκα του αρχηγού. Η spaghetti western συνέχεια επί της οθόνης!

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ
"The Secret Adventures of Tom Thumb", των Bolex Brothers (1993, 61’, animation)
Μία ταινία για την εικόνα του κόσμου μας μετά τον ΙΙΙ παγκόσμιο πόλεμο!

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ
"Akira" του Katsuhiro Ôtomo (1988, 89’)
Μία ταινία animation που σε κάνει να μετανοιώνεις που δεν την είδες 15 χρόνια πριν!

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ
"Tetsuo" του Shinya Tsukamoto (1988, 65’)
Ένας καταιγισμός πρωτόγνωρων σοκαριστικών εικόνων, με μια μεγαλοφυή σκηνοθεσία και απολύτως σπινταριστό μοντάζ, ένα δαιμονισμένο σάουντρακ, μια απίθανη ιστορία ανθρώπινης μετάλλαξης στο παγωμένο Τόκιο. Ο Τσουκαμότο κατακτά ένα απόλυτο cult status και την αναγνώριση του ως αυθεντικού δημιουργού. Το low budget, υπερκινητικό ντελίριο του Tetsuo, κατακτά αμέσως το κοινό παγκοσμίως με τον γκουρού του cyberpunk Γουίλιαμ Γκίμπσον να χαιρετά την πρώτη κυβερνοπάνκ ταινία.

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ
"La Planete Sauvage" του (1973, 72’, κινούμενα σχέδια)
Ο κόσμος του La Planete Sauvage είναι βγαλμένος από τη φαντασία του Roland Topor. Τα τοπία που αλλού θυμίζουν πίνακες και αλλού σκίτσα αφήνουν μιαν απόκοσμη, εξωγήινη αίσθηση, απόλυτα ταιριαστή με τους σκοπούς των δημιουργών της. Στην ατμόσφαιρα συμβάλει αποφασιστικά και η μουσική του Alain Gorageur που παραπέμπει σε πρώιμους Floyd.

cimema news ert.gr