υπότιτλοι- benq w100

Χρήστος Λ.

New member
19 June 2006
1
καλημέρα σε όλους,

μόλις απέκτησα τον w100 (πρώτος μου προβολέας- γύρω στις 20 ώρες!) και θα θελα να θέσω μια ερωτήση στο forum. Δεν είμαι ειδικός οπότε θα το θέσω οσο καλύτερα μπορώ

υπότιτλοι - στα πιξελ των υποτίτλων φαίνεται να υπάρχει διάχυση χρωμάτων απο πιξελ σε πιξελ. Επισης οι μαυρες μπάρες πάνω και κάτω απο την εικόνα φαίνεται να μην είναι απόλυτα μαυρες αλλά να υπάρχουν πιξελ μέσα τους που να τρεμοπαίζουν στο γκρι. Κατα τα άλλα τα χρώματα ειναι μια χαρά και στο μενού του ίδιου του προτζέκτορα (το χρησιμοποιώ συνήθως για να βεβεβαιωθώ οτι το focus είναι σωστό) τα πιξελ φαίνονται πιο καθαρα. Γενικά πάντως οι υπότιτλοι είναι ενοχλητικοι - εξαιρετικά λαμπροί και με πιξελάρισμα που φαίνεται απο τα 4,5 μέτρα - ενω η κανονική εικόνα φαίνεται μια χαρά!

Είναι φυσιολογικό αυτό? Δεν θυμάμαι να συνέβαινε αυτό τις πρώτες ώρες λειτουργίας του - αλλά αυτό μάλλον είναι υποκειμενική πρώτη εντύπωση. Υπάρχει πιθανότητα να "απορρυθμίστηκε" κάτι μέσα στον προβολέα απο κάποιο κούνημα, δεδομένο ότι αυτός αποθηκεύεται μετά απο κάθε χρήση?
Παίρνω εικόνα progressive από «φτηνό» 10 μετρο component

ευχαριστώ προκαταβολικά
 
17 June 2006
3,025
Χρήστος Λ. said:
Επισης οι μαυρες μπάρες πάνω και κάτω απο την εικόνα φαίνεται να μην είναι απόλυτα μαυρες αλλά να υπάρχουν πιξελ μέσα τους που να τρεμοπαίζουν στο γκρι.
Είναι φυσιολογικό αυτό?

Χρήστο από ότι καταλαβαίνω μάλλον δεν έχεις ρυθμίσει σωστά την φωτεινότητα(brightness) του προβολέα σου. Κατάβασε (χαμήλωσε) την φωτεινότητα μέχρι αυτά να σταματησουν να τρεμοπαίζουν.
 
17 June 2006
3,025
Χρήστος Λ. said:
υπότιτλοι - στα πιξελ των υποτίτλων φαίνεται να υπάρχει διάχυση χρωμάτων απο πιξελ σε πιξελ. ......
Γενικά πάντως οι υπότιτλοι είναι ενοχλητικοι - εξαιρετικά λαμπροί και με πιξελάρισμα που φαίνεται απο τα 4,5 μέτρα - ενω η κανονική εικόνα φαίνεται μια χαρά!

Είναι φυσιολογικό αυτό?

Φυσιολογικό είναι αλλά ανάλογα ποικίλει με το πόσο έντονο είναι αυτό το φαινόμενο. Καταλαβαίνεις ότι έτσι όπως το αναφέρεις δεν μπορεί να σου δώσει κάπιοιος τεκμηριωμένη απάντηση.
 
17 June 2006
1,235
Και για να είσαι ακριβής...

Χρήστο, από ότι καταλαβαίνω δεν έχεις ακόμα κάποιο δισκάκι αναφοράς όπως DVE έτσι δεν είναι;

Στείλε μου με p.m. ένα e-mail σου, για να σου στείλω τα πατερνάκια του Mark Sydow για να ρυθμίσεις με ακρίβεια φωτεινότητα και αντίθεση.