Yundoo Y8 review (RK3399, 4GB RAM, USB 3.0, USB-C, Dual Band)

vadergr

Moderator
Staff member
17 August 2007
24,384
Μεταμορφωση
Λίγες φορές στις παρουσιάσεις μας συναντάμε media boxes που ειναι εξοπλισμένα με κορυφαία υποσυστήματα.
Το Yundoo Y8 δείχνει να είναι μια τέτοια περίπτωση αφου ερχεται με 4GB RAM, το ολοκαίνουργιο (και πανίσχυρο SoC της Rockchip RK3399) καθως και με θύρες USB 3.0 και USB-C
1.jpg


Συσκευασία - Προδιαγραφές


To Yundoo ερχεται σε μια πλέον τυπική για media box συσκευασία μάυρου χρώματος.
Εντός αυτής, ομορφα και περιποιημένα, θα βρείτε το ιδιο το media box, ενα HDMI καλώδιο, το τροφοδοτικό, το χειριστήριο και οδηγίες και γρήγορο σετάρισμα. Ολα τα τυπικά δηλαδή.


Απο άποψη εξοπλισμού το Y8 δείχνει πως θελει να ειναι το πιο καλα εξοπλισμένο Android media box χωρίς κανενα συμβιβασμό.
Αρχικά εντυπωσιάζει με το νέο πανίσχυρο ολοκληρωμένο της Rockchip RK3399. Ειναι ενας εξαπύρηνος επεξεργαστής (2+4) με επιδοσεις αρκετά ανώτερες απο το πλέον συνηθες S912. Στον τομέα των γραφικών, η Mali-T860 επίσης είναι μια απο τις πιο δυνατές λύσεις και ειναι πίσω πρακτικά μονο απο το πανίσχυρο Tegra της NVidia. Κερασάκι στη τούρτα τα 4GB DDR3 RAM που υπόσχονται ανετο multitasking σε ολα τα επίπεδα. Τα 32GB ROM ειναι η πλέον συνηθης επιλογή στα καλά εξοπλισμένα media boxes.


Στο κομμάτι της συνδεσμολογίας, τα πάει επίσης περίφημα με 2x USB 2.0, 1x USB 3.0 , 1x USB type C (video και data), 1x HDMI 2.0a, 1x S/PDIF και μια θύρα καρτας SD.
Τέλος, δικτυακά με 1000αρι LAN, dual band Wi-Fi και BT4.0 ειναι εξοπλισμένο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


Οπως ολα τα αντιστοιχα media boxes, φοράει Android 6.04.jpg5.jpg
6.jpg8.jpg


Media Player – Χειριστήριο


To Y8 εχει ενα μοντέρνο τυπου modular σχεδιασμό που αφήνει την εντύπωση οτι αποτελείται απο 4 κομμάτια.
Το σκούρο χρώμα βοηθάει ετσι ωστε να μπορεσετε να το τοποθετήσετε οπου εσεις επιθυμείτε χωρίς να τραβηξει βλέμματα.
Ειναι απο πλαστικό και ενω ειναι καλής ποιότητας, σιγουρα μια επιλογή απο αλουμίνιο θα ταίριαζε καλύτερα τοσο στη κατηγορία τιμής του οσο και στο επιπεδο του εξοπλισμού του.


Το χειριστήριο ειναι αρκετά καλό και ως συνηθως κατασκευασμένο απο πλαστικό.
Εχει καλό κρατημα και περιλαμβάνει και αριθμητικό πληκτρολόγιο. Υπάρχει και λειτουργία εκμάθησης για 5 πλήκτρα με διαδικασία που περιγράφεται στο πισω μέρος του.


10.jpg15.jpg
16.jpg18.jpg


Μενού – Ρυθμίσεις


Η Yundoo δείχνει να προσπάθησε για το γραφικό περιβάλλον του Υ8.
Αποτελείται απο πέντε καρτέλες εκ των οποίων το ενα ειναι για κύρια Home Screen και τα αλλα για προτεινόμενα, δικτυακά, τοπικά και ρυθμίσεις. Σε κάθε καρτέλα, μπορείτε να προσθέσετε τις δικές σας συντομεύσεις.
Το κυρίως θέμα ειναι μαύρο αλλα υπάρχουν διαθέσιμες συνολικά 4 επιλογές για να διαλέξετε.


Το μενού ρυθμίσεων ενω ουσιαστικά ειναι ιδιο με αυτο που συναντάμε συνήθως, αυτη τη φορά απο τελείται απο χρωματιστά εικονίδια.
Παραδόξως, οι επιλογές για την ανάλυση της εικόνας βρίσκονται σε αλλη θεση που θα βρείτε στο κλασσικό λευκό μενού ρυθμίσεων το οποίο υπάρχει επίσης. Τέλος, απουσιάζει εντελώς οποιαδήποτε ρύθμιση σχετική με την εξοδο του ήχου αλλα περισσότερα για αυτο θα δούμε παρακάτω.


Οι υπόλοιπες ρυθμίσεις είναι στη θέση τους και θα μπορέσετε να ρυθμίσετε το Υ8 συμφωνα με τον εξοπλισμό σαν σε πολύ συντομο χρονικό διάστημα.


Υπάρχει επιλογή για ΟΤΑ αναβαθμιση λογισμικού αλλα κατα τη διάρκεια των δοκιμών μας δεν υπήρξε νέα έκδοση.


19.jpg20.jpg
22.jpg


Δοκιμές


Η ταχύτητα του Yundoo Y8 φαινεται απο το boot το οποίο θα σας βάλει στο κυρίως μενου του σε λιγότερα απο δέκα δευτερόλεπτα! Πρωτοφανές για android media box αφου είχαμε συνηθίσει σε χρόνους πολύ μεγαλύτερους απο τριάντα δευτερόλεπτα.
Η Yundoo στο site της υποχεται επιδόσεις στο Antutu της τάξης των 75000 αλλα το δικό μας κομμάτι πήγε ακομα πιο ψηλά αφου σημείωσε σκορ 78000 μονάδων. Ειδικά οι επιδοσεις της CPU μας δείχνουν οτι προκειται για ταχύτατο SoC ανώτερο του ανταγωνισμού.


Οπως ηταν αναμενόμενο, δεν παρουσιαστηκε κανενα προβλημα με την συμβατότητα και την αναπαραγωγή αρχειων μουσικής (mp3, flac)


Στον τομέα της αναπαραγωγής βίντεο, το Υ8 δεν αντιμετώπισε προβλήματα με δημοφιλή αρχεία 4Κ. Αρχεία 1080p ειχαν αψεγάδιαστη αναπαραγωγή οπως και ηταν αναμενόμενο. Η κίνηση στο κινηματογραφικό 24p ηταν πολύ καλή και απουσίαζε η αυτοματη εναλλαγή σε αυτό που σημαίνει οτι πρεπει να επιλέξετε απο πρίν την σωστή επιλογή στην έξοδο της οθόνης (κατι που συμβαίνει στη συντριπτική πλειοψηφία των Android media boxes).


Στο κομμάτι του bitstream, η απουσία σχετικών ρυθμίσεων που αναφέρθηκε προηγουμενως ειχε σαν αποτέλεσμα το Υ8 να στχεύει αποκλειστικά σε αυτους που θα το συνδέσουν απευθείας στην τηλεόραση τους μιας και προσέφερε αποκλειστικά PCM stereo ήχο. Το downmix απο πολυκαναλα φορμα (ακομα και HD Audio) ηταν τουλάχιστον επιτυχημένο σε ολες τις περιπτώσεις.


Οι επιδοσεις των θυρών USB 3.0 και USB-C ηταν αρκετά καλές με επιδόσεις της τάξης των ~33mb/sec. σε εγγραφή.


Ενσύρματα, το Gigabit δικτυο φροντίζει να ειναι σωστή η αναπαραγωγή ακομα και των BLU RAY .iso backup σας ενω ασύρματα η αναπαραγωγή 1080p υλικού μεσου bitrate ειναι εφικτή σε AC σύνδεση εφόσον υπάρχει καλό σήμα αναμεσα στο Υundoo και στο access point σας.


Οι επιδοσεις σταπαιχνιδια του Play Store ηταν πολύ καλές ακομα και σε παιχνίδια με 3D textures. Σε πιο απαιτητικούς τίτλους λίγες ηταν οι φορές που εντοπίσαμε κολληματάκια κατα τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Συνολικά το Yundoo Y8 δειχνει τα δόντια του σε ολες τις περιπτώσεις σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Σε επιπεδο συμβατότητας και αναπαραγωγής γνωστών φορμα ηχου και εικόνας δεν θα μπορούσε να εχει διαφορετικές επιδόσεις, αλλα ο ταχύτατος επεξεργαστης και τα 4GB RAM βοηθάνε ετσι ωστε ολα να γινονται πολύ πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ανεση σε multitasking, κοινως εμφανώς ανωτερη εμπειρία χρήσης.25.jpg27.jpg


Android


Εγκατεστημένη ειναι η Marshmallow εκδοση του Android και μεσω του Play Store μπορείτε να εγκαταστήσετε οποια επιλογή επιθυμείτε.


Υπάρχουν προ-εγκατεστημένες και καποιες εφαρμογες με addons που θα κανουν τη ζωή σας στο KODI (fork του βασικά) πολύ πιο ευχάριστη, οπως και η εφαρμογή TV store με εφαρμογές εκτός Play Store.
Μικρή παρασπονδία (που μάλλον οφείλεται στο optimization του νεου SoC) η απόδοση του You-Tube μεσα απο το επισημο application οπου υπάρχουν τακτά σπασιματάκια. Απο το repository του KODI ομως η αναπαραγωγή ειναι σε πολύ αποδεκτά επίπεδα.

Απο τα 32GB ROM ελέυθερα θα βρείτε περιπου τα 25 που ειναι υπεραρκετά για την εγκατάσταση πολλών εφαρμογών και παιχνιδιών της αρεσκείας σας.
Επίλογος


Το Yundoo Y8 ειναι κορυφαίο σε επιδόσεις αλλα και σε εξοπλισμο (RK3399, 4GB RAM,32GB ROM,USB 3.0, USB-C,4K, Dual Band Wi-Fi, Gigabit Lan).
Οι οποιες παρασπονδίες ειναι λίγες (stereo out , You-Tube μεσω application) και δεν ειναι δυνατές να αφαιρεσουν πολλούς πόντους απο την εξαιρετική εικόνα που δίνει στον χρήστη.


Το κόστος κτήσης ειναι κοντά στα 140 που ειναι αποδεκτό για την επεξεργαστική ισχύ και το επίπεδο εξοπλισμού του (πάντα το κορυφαίο το πληρώναμε λίγο παραπάνω).


Αν ψάχνετε για κορυφάιο σε εξοπλισμό Android media box, δεν εχετε και πολλές αλλες επιλογές.


To Yundoo Y8 μπορείτε να το βρείτε στη www.gearbest.com σε ανταγωνιστική τιμή. Αν η παρουσίαση μας σας βοήθησε στην επιλογή σας, παρακαλώ αγοράστε μέσω του affiliate link που μολις παραθέσαμε.
* Μεχρι τις 30/3 με το κουπονι GBYDY8 μπορείτε να το αγοράσετε στα $129.99
 
Last edited:

vrwmiaris

Senior Member
7 November 2012
556
Βρήκε αντίπαλο το zidoo/sea;

Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

host505

AVClub Addicted Member
12 September 2011
1,506
Απάντηση: Re: Yundoo Y8 review (RK3399, 4GB RAM, USB 3.0, USB-C, Dual Band)

Βρήκε αντίπαλο το zidoo/sea;

Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μπα, εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις.
Το zidoo έχει hd audio bitstream, mvc 3D, auto framerate switching, bd menus κλπ... Πιο videophile προσέγγιση.
 

vadergr

Moderator
Staff member
17 August 2007
24,384
Μεταμορφωση
Re: Απάντηση: Re: Yundoo Y8 review (RK3399, 4GB RAM, USB 3.0, USB-C, Dual Band)

Μπα, εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις.
Το zidoo έχει hd audio bitstream, mvc 3D, auto framerate switching, bd menus κλπ... Πιο videophile προσέγγιση.

Ισχύει αυτο. Το Yundoo ειναι πιο.. All around. Βεβαια ολα τα βασικα του video playback τα εχει εννοείται.
Αλλα μιλάμε πως είναι ταχύτατο στα πάντα.
 

villasg

Established Member
18 January 2011
293
Να πω και εγω τι επαθα με αυτο και την προπαραγγελια στο Gearbest.
Εκτος του οτι αλλαξαν 2 φορες το "Dispatch:Ships after" την 1η φορα σε 21 Μαρτιου και μετα σε 16 Απριλιου

Μεγαλη λαμογιά .
Ειχα κανει preorder για το YUNDOO Y8 TV Box 4/32 τελος Ιανουαριου .
Ειχα βαλει και το κουπονι ισχυε τοτε και που εριχνε την τιμη απο 132 στα 114 .
Μου εστειλαν μήνυμα οτι ακυρωσαν την παραγγελια λογω προβληματων με τον προμηθευτη , αλλα στο Site το πουλανε κανονικα στα 132 και δεν "πιανει" κανενα κουπονι ! ! ! ! .
Λαμογια μεγαλα , για να μην το δωσουν στα 114 ........


6zkbXV5.png


LYGINXU.png
 

villasg

Established Member
18 January 2011
293
Φρεσκια προσφορα gearbest : 100 με το κουπονι GBYDY8 , μαλλον δεν πηγε καλα το Presell
 

foxstam

New member
30 December 2009
62
Καλησπέρα. Το έχω ένα μήνα. Η απόκριση του είναι απίστευτη. Οι εφαρμογές ανοίγουν άμεσα και είναι σταθερότατο. Το Youtube φτιάχτηκε σε τελευταίο update. Το πήρα με την προσφορά στα 100 και έκανε περίπου 1 μήνα με συμβατική αποστολή χωρίς τελωνείο.