1 δις ευρώ από τη μουσική πειρατία.

poromenos

Established Member
9 May 2011
226
Ο Βουλευτής κύριος Καράογλου καταθέτει επερώτηση στην βουλή
http://www.hellenicparliament.gr/Ko.../?pcm_id=63853651-e410-48bd-a030-04153c25c123
για το ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν τα υπουργεία , (δεν νομίζω να πήρε απάντηση).
Προσωπικά δεν με προβληματίζει τόσο πολύ η κρίση των εταιριών αλλά η μη ανταμοιβή των ίδιων των καλλιτεχνών για το έργο τους ίσως κάποια στιγμή να πρέπει να γίνει κάτι στην Ελλάδα γιαυτό.

Ας κατεβασουν οι εταιρειες τις τιμες τους.
+1

πάλι κάλα να λένε που υπάρχει και το ιντέρνετ και τους μαθαίνει και κάποιος
αλλιώς ούτε η μάνα τούς δεν θα τούς ήξερε

Νομίζω πως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.
Επειδή βέβαια παίζονται και αρκετά λεφτά πιστεύω πως το κυνήγι της πειρατείας θα γίνεται όλο και πιο σκληρό. Θυμάμαι στο πανεπιστήμιο που η universal μας είχε στείλει email γιατί είχε καταλάβει πως κατεβάζαμε μία ταινία με torrents. Τι και πως δεν έχω ιδέα.

Νομίζω πως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.
Επειδή βέβαια παίζονται και αρκετά λεφτά πιστεύω πως το κυνήγι της πειρατείας θα γίνεται όλο και πιο σκληρό. Θυμάμαι στο πανεπιστήμιο που η universal μας είχε στείλει email γιατί είχε καταλάβει πως κατεβάζαμε μία ταινία με torrents. Τι και πως δεν έχω ιδέα.

Κατ εμέ δεν είναι καθόλου στη μέση. Γιατί οι εταιρείες τα παίρνουν όλα και δίνουν στις μπάντες ψίχουλα. Και όσο ο νόμος ξετρυπώνει servers και blogs άλλα τόσα θα δημιουργούνται. Να χαμηλώσουν τις τιμές να σπεύσουμε. Δε γίνεται - ειδικά ροκ - μπάντες να πατάνε πάνω στ όνομά τους και να βγάζουν το δίσκο 19 και 20 ευρώ.

Μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα πάρω δίσκο. Από μπάντες πολύ πολύ αγαπημένες και το κάνω κυρίως για συναισθηματικούς λόγους. Χώρια που όσο ασχολείσαι όλο και πιο δύσκολα βρίσκεις αυτά που ψάχνεις...

http://www.hellenicparliament.gr/Ko.../?pcm_id=63853651-e410-48bd-a030-04153c25c123
για το ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν τα υπουργεία , (δεν νομίζω να πήρε απάντηση).
Προσωπικά δεν με προβληματίζει τόσο πολύ η κρίση των εταιριών αλλά η μη ανταμοιβή των ίδιων των καλλιτεχνών για το έργο τους ίσως κάποια στιγμή να πρέπει να γίνει κάτι στην Ελλάδα γιαυτό.

Στο κοντινό μέλλον που τα λεφτά γενικά από μόνα τους θα ναι πολυτέλεια δε θα βγαίνουν δίσκοι. Ήδη κάποιες μπάντες σκέφτονται να βγάζουν τραγούδια ένα - ένα και να τα πουλάνε διαδικτυακά. Όπως και να χει πάντως μπάντες σαν τους U2 ή τους Metallica που έβγαλαν λεφτά μέχρι κυριολεκτικά και για τα δισέγγονα τους δε θα υπάρχουν. Και ο κόσμος δε θα χει αλλά και να έχει σιγά μην αγοράζει. Ότι βγάζουν τα γκρουπ θα το βγάζουν από τις συναυλίες. Αν είναι αρκετά φιλικοί στις τιμές...

το λαθος που κανουν οι εταιριες ειναι που υποθετουν οτι οτι κατεβαινει χανεται απο πωλησεις... αλλα δεν ειναι ετσι... αν πχ καποιος κατεβαζει παρανομα 10 cds τη βδομαδα επειδη μπορει δεν σημαινει οτι αν δεν επιτρεποταν το κατεβασμα θα αγοραζε αυτα τα 10 cds...

τους καλλιτεχνες εννοεις που εμφανιζουν εισοδηματα ταπεινα των 8-9 χιλιαδων ευρω ετησιος ενω στην πραγματικοτητα τα εβγαζαν στα μαγαζια που τραγουδουσαν μεσα σε μια εβδομαδα?και λιγοτερο ισως καποια μεγαλα ονοματα?δεν νομιζω να στενοχωριεται κανεις

Όχι δεν αναφέρομαι στους 5 καλλιτέχνες στην Ελλάδα που βγάζουν αυτά τα λεφτά. Μιλάω για καλλιτέχνες που έχουν πολύ
ταλέντο δουλεύουν πολύ σκληρά και παίρνουν πολύ λίγα λεφτά.
Όσο για το κυνήγι της πειρατείας και την προστασία πνευματικών δικαιωμάτων ελπίζω να γίνει πιο σκληρή και να σταματήσουμε
εδώ στην Ελλάδα να θεωρούμε δικαίωμα μας την παρανομία. Και στο εξωτερικό που έζησα κατέβαζαν παράνομα αλλά δεν
το κάνανε ούτε στο βαθμό που γίνεται στην Ελλάδα ούτε πολύ περισσότερο με την αίσθηση του δικαίου που γίνεται στην Ελλάδα.

Ας κατεβουν και αυτοι αγανακτισμενοι (δεν ειρωνευομαι ).Τωρα , αν περιμενουν εσοδα απο πωλησεις αυτον τον καιρο..Ποιος θα πρωτοπληρωθει αυτον τον καιρο :p

Στα τσακίδια εταιρίες που εκμεταλλεύονται τον καλλιτέχνη και πλουτίζουν στηριζόμενοι σε νομοθεσίες που προσφέρουν κέρδη δίχως "ψήγματα" πολιτισμού..

Στα τσακίδια εταιρείες που λυμαίνονται τον πολιτισμό των ανθρώπων, με δίσκους που δημιουργούν "μαριονέτες" πολίτες και "κούκλες" προσωπικότητες...

Στα τσακίδια καλλιτέχνες που "έκατσαν" πάνω στα δις που έβγαλαν και δεν σεβάστηκαν τους ανθρώπους που αγόρασαν τους δίσκους τους....

Ο πολιτισμός δημιουργεί επαναστάτες. Επαναστάτες του κατεστημένου. Επαναστάτες που αφυπνίζουν συνειδήσεις. Καλλιτέχνες που να δημιουργούν πολιτισμούς και όχι χαβούζες....

Όταν φτιαχτούν εταιρίες που θα στέκονται υποστηρικτικά στους καλλιτέχνες που θα δημιουργούν πολιτισμούς, τότε θα αγοράσω....(και το κάνω για τις υπάρχουσες εταιρίες και καλλιτέχνες)...δίσκους.

My 2 cents...

Last edited: