1)Σύνθεση Η/Υ για Video editing , 2 ) καρτα γραφικών. Παρακαλώ τη βοήθεια σας!

AightXXIII

New member
16 May 2013
2
Athens
Γεια σας, βρίσκομαι στη φάση που θέλω να φτιάξω ένα δυνατό σχετικά μηχάνημα για video editing(σύμφωνα με το budget μου ). Τα προγράμματα που θέλω να ασχοληθώ είναι adobe premier, Photoshop ,illustrator, 3dsmax. Δεν είμαι έμπειρος στο χώρο αλλά και να μην προχωρήσω πολύ, ο η/υ δεν θα πάει χαμένος αφού μόνο η κάρτα γραφικών θα έχει επιλεγεί με γνώμονα τη καλή λειτουργία περισσότερο των ‛σχεδιαστικών’ προγραμμάτων.
Το σύστημα όπως καταλήγω τελευταία τείνει να είναι αυτό:
Intel core i7 3820 Υπολογιστές & Hardware :: Προϊόντα Αναβάθμισης :: Επεξεργαστές :: Intel Core i7-3820 (2011,3.6GHz,10M), BX80619I73820 - E-Gate | Η πύλη στον κόσμο των υπολογιστών
Asus p9x79 Υπολογιστές & Hardware :: Προϊόντα Αναβάθμισης :: Μητρικές Κάρτες :: Asus P9X79, DDR3, USB3, s2011, 90-MIBHE0 - E-Gate | Η πύλη στον κόσμο των υπολογιστών
Patriot viper 3 16gb Υπολογιστές & Hardware :: Προϊόντα Αναβάθμισης :: Μνήμες :: Patriot Viper 3 16GB (2x8GB) DDR3 1866MHz (PC3-15000) PV316G186C0KRD - E-Gate | Η πύλη στον κόσμο των υπολογιστών
Ssd για το σύστημα Υπολογιστές & Hardware :: Προϊόντα Αναβάθμισης :: Solid State Drives :: Samsung 840 Series 120GB 2.5" Sata III Basic Drive MZ-7TD120BW - E-Gate | Η πύλη στον κόσμο των υπολογιστών
Όλα αυτά μαζί με ένα κουτί μέχρι 90 ευρώ, τροφοδοτικό και dvdrw πάνε γύρω 950 ευρώ .

Πρώτο θέμα είναι η επιλογή του επεξεργαστή. Σκευτομαι να πάρω τον Υπολογιστές & Hardware :: Προϊόντα Αναβάθμισης :: Επεξεργαστές :: Intel Core i7-3770K 3.50GHz 8MB BX80637I73770K - E-Gate | Η πύλη στον κόσμο των υπολογιστών και να περάσω αυτομάτως σε ένα πιο φτηνό mobo.
Για σκληρούς δίσκους για αποθήκευση θα μείνω σε ότι έχω από παλιό pc, γιατί δεν περισσέβουν ακόμα για raid 0.(επανεξετάζεται)

Τώρα ψάχνοντας για την κατάλληλη κάρτα γραφικών είδα ότι μια κάρτα που οριακά μπορώ να αγοράσω και συστήνεται είναι Dell NVIDIA Quadro 2000 1GB | Skroutz.gr.Δεν ξέρω τι να κάνω , είναι σωστός ο προσανατολισμός σε μια επαγγελματική κάρτα quadro που ανεβάζει τόσο τα έξοδα;

ευχαρηστώ εκ των προτέρων​

ok διαβάζω σε παρόμοιο θέμα στο forum, οτι θα προτείνατε πολλοί τους haswell. Αλλα στο θέμα της κάρτας γραφικών ; που θέλω να ασχοληθώ εκτός απο adobe premiere,effects και με 3dsmax;
Να προσπαθήσω για κάποια quadro ; ή για gtx 660,670;

Επίσης θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας και για το στήσιμο μου. Αν διαθέσω τα λεφτά μου καλά στο hardware για το pc που θέλω να φτιάξω

Last edited: