100/120 + Hz σε τηλεόραση για κανάλια και Netflix, έχει νόημα;

Sniper

New member
10 May 2011
60
Καλησπέρα παιδιά

Επειδή τελευταία έχω μπει στην διαδικασία να χαζεύω για τηλεοράσεις, θέλω να μου λύσετε μια απορία μου.

Στις τηλεοράσεις που έχουν ρυθμό ανανέωσης 100/120Hz και πάνω, προφανώς θα πρέπει αυτά τα Hz να τα δίνει και η πηγή.

Αυτό σημαίνει ότι σε απλή χρήση τηλεόρασης ή netflix/disney από android box, η τηλεόραση δεν εκμεταλεύεται αυτά τα Hz και παίζει στα 50/60Hz, σωστά;

Η χρήση των παραπάνω Hz χρησιμοποιείται μόνο πχ στο PS5 (και σε αντίστοιχες συσκευές) ή μπορεί να βοηθήσει και σε λειτουργίες που δεν υποστηρίζει η πηγή αυτά τα Hz? (Πχ οι τεχνικές πολλαπλασιασμού των Hz που χρησιμοποιούν οι τηλεοράσεις, να υποβοηθούνται και να αποδίδουν καλύτερα όταν το panel δίνει 100/120Hz αντί για 50/60Hz).

Κοινώς, αν θέλω μια τηλεόραση για να βλέπω κανάλια τηλεόρασης (DIGEA) και Disney+/Netflix και δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να παίζω PS5 στα 120Hz, έχει νόημα να πάρω τηλεόραση με 100/120Hz+ Hz ή δε θα έχει καμία διαφορά από μία με 50/60Hz?

Αν βλέπω μπάλα-αθλητικά από Digea/Nova, θα παίζει ρόλο;

-------
LCD & OLED TV : 200 Hz, MCI, CMR, XR, PMR ...κ.λ.π.

100Hz - Motion Blur - Response Time

Frame Interpolation : Βήμα μπροστά ?

Είναι διαφορετικό πράγμα το πόσα Hz δέχεται το panel (από την HDMI π.χ. 120Hz, 144Hz) και άλλο πράγμα η τεχνική πολλαπλασιασμού των Hz, κοινώς η επεξεργασία βελτίωσης της κίνησης.

Η γρήγορη απάντηση είναι ότι θα σου φανούν χρήσιμα σε αθλητικά - μπάλα, αλλά μην τρελαίνεσαι κι όλας. Μόνο εκεί βελτιώνουν λίγο τα πράγματα. Σε άλλες περιπτώσεις όπως οι ταινίες... άστο καλύτερα. Είναι καταστροφικό.

• Like
Reactions: protrudi