1000άρι switch

psta

New member
9 September 2011
38
Θα ήθελα ενα switch 1000αρι για οικιακη χρήση (θα συνδεθει πάνω του ενα DS415+ , μια smart tv, laptop, printer). Οποτε τουλαχιστον 5 θύρες. Στο γνωστό site τα switches αναφέρονται managed ή unmanaged. Ποιά η διαφορά τους, και για την χρήση που το θέλω μέχρι ποιά τιμή να ανέβω?

Τα managed προσφέρουν προχωρημένες δυνατότητες (π.χ. QoS, VLANs) και είναι ουσιαστικά για corporate δίκτυα.

Για μικρά SOHO δίκτυα, πας κατευθείαν σε unmanaged.

Tα unmanaged λειτουργούν αυτόματα, τα βάζεις στη μπρίζα και μοιράζουν το δίκτυο.
Τα managed έχουν τη δυνατότητα διαχείρισης όπως port bandwith κτλ
Tα γράφει όλα αναλυτικά εδώ:
https://en.wikipedia.org/wiki/Network_switch
Για τη χρήση που θες, μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου με οποιαδήποτε switch. Και το 1000άρι υπερβολή μου φαίνεται.
Aπλά πάρε κάποιο επώνυμο, τα netgear και τα TP-Link είναι πολύ καλά.

Αυτές τις μέρες προσφορά στο eshop αυτό:
GEMBIRD NP-SWG5-001
PER.584835.jpg

http://www.e-shop.gr/gembird-np-swg5-001-5-port-gigabit-lan-switch-p-PER.584835
Τι λέτε; Ούτε 12 ευρώ δεν έχει!

Θα σου πρότεινα να στραφείς σε κάποια επώνυμη μάρκα σε δικτυακά προϊόντα (netgear, zyxel, level-one, d-link, tp-link).

Επίσης, θα πρότεινα 8-αρι αντί για 5-αρι switch, ώστε στο μέλλον να μπορείς να συνδέσεις παραπάνω μηχανάκια εαν χρειαστεί.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το 8-αρι αντι για 5-αρι ηταν πολυ καλη προταση. Απλα για καποιον σαν και μενα με χωρις γνωσεις σε switches, αναφερω οτι ενας ακομα παραγοντας που θα πρεπει να προσεχτει ειναι αν υπαρχει αναγκη για PoE ή οχι (τι σου κανει το διαβασμα...). PoE=Power over Ethernet.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το 8-αρι αντι για 5-αρι ηταν πολυ καλη προταση. Απλα για καποιον σαν και μενα με χωρις γνωσεις σε switches, αναφερω οτι ενας ακομα παραγοντας που θα πρεπει να προσεχτει ειναι αν υπαρχει αναγκη για PoE ή οχι (τι σου κανει το διαβασμα...). PoE=Power over Ethernet.

Βάζεις εμπόδια στην απόφασή σου. :D Θα δώσεις ρεύμα σε IP camera ή Wireless Access points?
Πάρε ένα 8 απλό χωρίς POE και τέτοια ( εγώ έχω 2 , γιατί το ένα δεν φτάνει πλέον) επώνυμο (ώστε η κατασκευή του να είναι πιστοποιημένη και να εγγυάται την συνεχή λειτουργία του λίγο παρπαπάνω από τα ανώνυμα. Συνήθως τα switches δεν τα σβήνουμε ποτέ.) και κατά την δική μου ταπεινή άποψη.... 1000άρι.

Εννοείται 1000αρι

100αρι κοντεύει να είναι πιο αργό και από την σύνδεση μας στο net πλέον....

Αυτές τις μέρες προσφορά στο eshop αυτό:
GEMBIRD NP-SWG5-001
PER.584835.jpg

http://www.e-shop.gr/gembird-np-swg5-001-5-port-gigabit-lan-switch-p-PER.584835
Τι λέτε; Ούτε 12 ευρώ δεν έχει!

Έχω το ίδιο αλλά με 8 θύρες όπου έχω συνδεδεμένο router ,NAS , PC , Powerline , μηχανηματάκι της Vodafon για ανίσχυση του σήματος στο σπίτι , δουλεύει εδώ και 6 μήνες περίπου 24 ώρες το 24ωρο χωρίς προβλήματα.
Σήμερα παρέλαβα αυτό της φωτογραφίας για να το βάλω ώστε να δίνει σε Smart TV , Mede8er , και όταν ολοκληρωθεί η αναβάθμιση (υποτίθεται μέσα στον Μάιο) On Demand περιεχόμενο στον αποκωδικοποιητή της Nova.
Ελπίζω να λειτουργήσει όπως και το πρώτο που πήρα !!!
Η μέχρι τώρα εμπειρία πάντως είναι θετική .

Εννοείται πως παίρνεις 1.000αρι.
Επειδή το router που δίνει ο ΟΤΕ για vdsl έχει 100αρια port, έχω συνδέσει τα πάντα με 1.000αρι switch (2 pc, 1 nas, 1 squeezebox) και μετά το switch με το router.
Έτσι το εσωτερικό μου δίκτυο είναι 1.000αρι.
Φυσικά έχω και σταθερές IP στα πάντα, οπότε ακόμα και να κλείσει το router το εσωτερικό δίκτυο παίζει μια χαρά.

Εννοείται πως παίρνεις 1.000αρι.
Επειδή το router που δίνει ο ΟΤΕ για vdsl έχει 100αρια port, έχω συνδέσει τα πάντα με 1.000αρι switch (2 pc, 1 nas, 1 squeezebox) και μετά το switch με το router.
Έτσι το εσωτερικό μου δίκτυο είναι 1.000αρι.
Φυσικά έχω και σταθερές IP στα πάντα, οπότε ακόμα και να κλείσει το router το εσωτερικό δίκτυο παίζει μια χαρά.

Το ίδιο έχω κάνει κι εγώ με VDSL router της Forthnet .