1080p24 έξοδο απο υπολογιστή;

SAITEK

New member
7 January 2008
11
Καλησπέρα -bye-
Θα ρωτήσω χαζομάρα κατά πάσα πιθανότητα.. περισσότερο για να επιβεβαιώσω ότι καταλαβαίνω σωστά κάποια πράγματα καθώς είμαι άπειρος σε αυτά.

Το κύριο ερώτημα μου είναι αν ο υπολογιστής μπορεί να βγάλει 1080p24 σήμα.
Γνωρίζω ότι η κάρτα γραφικών μου (GTX 460) υποστηρίζει 1080p και έχει έξοδο HDMI.
Τα 24 λογικά είναι τα frames, οπότε τα πόσα frames θα πάρει η τηλεόραση από τον υπολογιστή εξαρτάτε από το rip του video και όχι από το hardware (;).

Που θέλω να καταλήξω; Επειδή δεν έχω blu ray player, προς το παρόν θα βλέπω τις ταινίες από τον υπολογιστή μέσω HDMI.
Η οθόνη που περιμένω (Samsung UE40J6200) έχει 120 Hz native refresh rate και θέλω να το αξιοποιήσω ώστε να μην γίνεται pulldown σε 2:3 αλλά 5:5.

Έχουν βάση αυτά που γράφω; Θα είμαι ΟΚ με τον υπολογιστή ή πρέπει να αγοράσω bluray player με 1080p24 δυνατότητα;

Ευχαριστώ

θα ρυθμίσεις την έξοδο της κάρτας γραφικών στα 24p (γίνεται από τους driver συνήθως). H τηλεόραση όταν δεν χρησιμοποιήσεις αλγόριθμο frame interpolation θα το παίξει σε πολλαπλάσια συχνότητα (48,72,96). Τα 100hz είναι με την προσθήκη αλγορίθμου παρεμβολής καρέ για να μην έχεις judder. Από pc η τηλεόραση μπορεί να πάρει 24, 50, 60 hz.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν σκοπεύω να χρησιμοποιήσω interpolation, θέλω το native refresh rate της οθόνης (120Hz δηλαδή πολλαπλάσιο του 24).
Στο NVIDIA Control Panel στην κατηγορία resolution μου έχει επιλογές Refresh Rate σε Hz, αυτό πρέπει να αλλάξω σε 24;