.............................

AFam

AVClub Fanatic
11 September 2006
26,961
Δευτέρα πρωί ξεκίνησα να "κατέβω" όπως λέμε όλοι οι Πελοποννήσιοι στο χωριό, περισσότερο για ψυχολογική υποστήριξη στον πατέρα μου και στους συχωριανούς μου....

Παίρνοντας μία πρόγευση για αυτά που θα ακολουθήσουν η καρδία μου άρχισε να μαυρίζει από την Κάτω Ασέα του νομού Αρκαδίας.

Κατάφερα να πάω μέχρι την Ζαχάρω, δεν άντεξα να πάω στον Καΐάφα, δεν έχει μείνει και τίποτε άλλωστε για να δω....προτιμώ να τον θυμάμαι όπως ήταν.

Τράβηξα κάποιες φωτογραφίες τις οποίες θα δείτε παρακάτω, λίγες, δεν άντεξα να τραβήξω περισσότερες και ψύχραιμα σκεπτόμενος τώρα που γράφω πιστεύω ότι δεν υπήρχε λόγος να πάρω και άλλες.

Ζητώ να με συγχωρέσουν όσοι κατάγονται από άλλους νομούς, πιστεύω ότι έστω και οι λίγες αυτές φωτογραφίες αντιπροσωπεύουν το σύνολο του Ελλαδικού χώρου που έχει υποστεί αμέτρητες καταστροφές....

Η ζωές δεν επιστρέφονται.....

Θέλω δημόσια να ευχαριστήσω όλους αυτούς που ρίσκαραν τις ζωές τους για να σωθεί ότι μπόρεσε να σωθεί...

Κάτω Ασέα, Μεγαλόπολη 1 & 2, Παραδείσια, Όρος Μίνθη πάνω από το Διαβολίτσι

Attachments

• P8270056_a.JPG
    P8270056_a.JPG
    98.9 KB · Views: 69
  • P8270066_a.JPG
    P8270066_a.JPG
    133.5 KB · Views: 84
  • P8270067_a.JPG
    P8270067_a.JPG
    97.2 KB · Views: 67
  • P8270070_a.JPG
    P8270070_a.JPG
    53.3 KB · Views: 48
  • P8270075_a.JPG
    P8270075_a.JPG
    50.2 KB · Views: 50
Γιαννιτσοχώρι, Μαυρονικόλας 1 & 2, Θολό, Μαυρονικόλας.

Οι 4 τελευταίες για όσους ξέρουν την περιοχή είναι από την διαδρομή Θολό, Λέπρεο, Φασκομηλιά, Νέα Φιγαλεία.

Attachments

• P8270095_a.JPG
    P8270095_a.JPG
    127 KB · Views: 42
  • P8270093_a.JPG
    P8270093_a.JPG
    87.3 KB · Views: 43
  • P8270084_a.JPG
    P8270084_a.JPG
    119.5 KB · Views: 39
  • P8270085_a.JPG
    P8270085_a.JPG
    144.1 KB · Views: 41
Προς Λέπρεο

Attachments

• P8270097_a.JPG
    P8270097_a.JPG
    117.3 KB · Views: 24
  • P8270099_a.JPG
    P8270099_a.JPG
    151.2 KB · Views: 189
Είναι άγριο το να βλέπεις μέρη που έχεις διαβεί και έχεις χαρεί δεκάδες ή εκατοντάδες φορές, νεκρά και ερημωμένα,άψυχα.
Πόσο μάλλον εάν εκεί βρίσκονται και οι πατρογονικές εστίες............

Πέρασα ολα τα καλοκαιρια της ζωής μου κάνοντας μπάνιο στον Καιάφα, μέσα στα Πεύκα, κάνοντας εκδρομές στη Σμέρνα, και στους καταρρακτες του Νεδα...
Μου ειναι δυσκολο να πιστεψω οτι τιποτα δεν υπαρχει πια.

Ομως... ειμαι αισιοδοξος.. Η Ηλεια θα ξαναγεννηθει, αρκει να την αφησουν στην ησυχια της, οπως τοσα χρονια τωρα. Ας μαγαρισουν μονο τα παραλιακα μερη, γιατι αλλωστε γι'αυτο την εκαψαν. Ας αφησουν ομως τη Σμερνα και τα υπολοιπα "μυστικα" μερη της ησυχα.. Ισως να την προλαβουμε ξανα ομορφη.

1 & 2 Λέπρεο (παρά τρίχα για το χωριό)
3 προς Φασκομηλιά (παρά τρίχα και για αυτό το χωριό)
4 ένα κομμάτι της Νέας Φιγαλείας (περιμετρικά το χωριό είναι έτσι όπως βλέπετε αυτό).

Attachments

• P8270106_a.JPG
    P8270106_a.JPG
    92.3 KB · Views: 24
  • P8270107_a.JPG
    P8270107_a.JPG
    102.7 KB · Views: 26
  • P8270109_a.JPG
    P8270109_a.JPG
    135.6 KB · Views: 27
  • P8280110_a.JPG
    P8280110_a.JPG
    152.6 KB · Views: 45
Ο λόγος που ανέβασα τις φωτογραφίες είναι ο εξής, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι μπορούμε να προστατέψουμε ότι έχει απομείνει σε όλη την Πατρίδα μας.

Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο φιλότιμο ρε γαμώτο, φιλότιμο που έχει αρκετή από την νεολαία που ρίσκαρε και κατάφερε να κρατήσει αυτά τα χωριά ανέπαφα χωρίς καμία βοήθεια !!!!!

Νιώθω έστω και λίγο υπερήφανος που για ένα βράδυ συμμετείχα μαζί τους στην κατάσβεση αρκετών αναζωπυρώσεων το ξημέρωμα της Τρίτης.

Όλοι έχουν δώσει μία υπόσχεση στον εαυτό τους, να αναγεννήσουν την Ηλεία μέσα από τις στάχτες της, γιατί γνωρίζουν ότι αν δεν τα καταφέρουν σε δύο χρόνια θα πρέπει να γίνουν και αυτοί εσωτερικοί μετανάστες.

Υ.Γ. για όσους έχουν απορία για το τι έφταιξε για την καταστροφή, μέσα σε όποιες αιτίες και γκαζάκια διάσπαρτα βρήκαν σε μέρη όπου δεν πάει κανένας ντόπιος και συλλήψεις έχουν γίνει τα ξημερώματα του Σαββάτου....

ενας γα......ς πολιτικος να τολμησει να προτεινει οι εμπρηστες να κατηγορουνται για Εσχατη Προδοσια σε καιρο πολεμου και να δουμε μετα ποιος θα το καταψηφιζε......

Επειδή πάντα το Έθνος ξαναγεννιέται μέσα από τις στάχτες του, κι επειδή όλοι αυτοί που δεν έγιναν ποτέ εσωτετρικοί μετανάστες παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν όλα αυτά τα χρόνια είτε λέγεται Ηλεία, είτε λέγεται Εύβοια ή οπουδήποτε αλλού στην Επικράτεια όλες αυτές οι περιοχές θα αρχίσουν να ξαναζούν και να παράγουν πολύ σύντομα...

Είναι στην ιδιοσυγκρασία αυτών των ατόφιων ανθρώπων να μην παραιτούνται και να παλεύουν ενάντια στους καιρούς...

Έτσι θα γίνει και τώρα...

Οταν θα βρεξει και τα δεντρα δεν θα ειναι σε θεση να κρατησουνε το χώμα τοτε θα ερθουν τα χειροτερα. Θλιβομαι αφανταστα απο αυτη την κατασταση. Εχω ζησει μικρος την φωτια να κατακαιει τα παντα στην περιοχη μου και ειναι σκετος εφιαλτης.

Δεν θέλω να βάλω τίποτα στη ζυγαριά, αλλά τα ίδια γίνανε περισυ στη Σιθωνία, φέτος στο Πήλιο, στην Πεντέλη στην Πάρνηθα.
Η φωτιά είναι φωτιά.
Δεν κάνει διακρίσεις.
Στη Σιθωνία ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι μιά ολόκληρη ρεματιά όπου ηταν η κατασκήνωση που πάει η κόρη μου από την μια στιγμή στην άλλη από πράσινη έγινε σταχτιά. Και ευτυχώς είχαν τελειώσει οι κατασκηνωτικές περίοδοι. Φέτος που ξαναπήγαμε κατασκήνωση (καθώς οι εγκαταστάσεις σώθηκαν) η διαφορά ήταν δραματική.

Το δάσος θα ξαναγίνει, το ίδιο και τα σπίτια και η παραγωγή....
Τα θύματα δεν ξαναγυρνάνε...

και να δουμε μετα ποιος θα το καταψηφιζε......

Oι γνωστοι που τωρα προσπαθουν να μας πεισουν οτι δεν υπαρχουν εμπρηστες και τιποτα ιδιαιτερο δεν εγινε, και απλα για ολα εφταιγε η κυβερνηση.
Ειπαμε, απαραδεκτη η κυβερνηση, αλλα μην τα ισοπεδωνουμε κι ολα...

off topic, sorry, απλα εχω αηδιασει να τ'ακουω καθε μερα...

Oι γνωστοι που τωρα προσπαθουν να μας πεισουν οτι δεν υπαρχουν εμπρηστες και τιποτα ιδιαιτερο δεν εγινε, και απλα για ολα εφταιγε η κυβερνηση.
Ειπαμε, απαραδεκτη η κυβερνηση, αλλα μην τα ισοπεδωνουμε κι ολα...

off topic, sorry, απλα εχω αηδιασει να τ'ακουω καθε μερα...

Maestro εγω μιλω ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ τους ρεμπεσκεδες και οχι μονο της κυβερνησης.

Ο Δημητρης παντως εχει δικιο.

Τωρα ποναει η ψυχη απο την εικονα της σταχτης και των πτωματων αλλα η ζωη θα συνεχιστει.

Αυριο η μετα απο καποιο καιρο θα βριζομαστε παλι για το χαιεντ ,ποιο καλωδιο ειναι καλυτερο του αλλου......και για το ποδοσφαιρο.
Ακομα και στις πληγεισες περιοχες ετσι θα γινει απλα μετα απο περισσοτερο χρονο.

Η Γη θα ξαναπρασινισει ,τα παιδικα χαμογελα θα ξανακουστουν.
Αρκει κανεις να μην χασει την ελπιδα του για το πιο ομορφο και πιο πικρο Αγαθο που εχουμε

την ιδια την ΖΩΗ

Δεν θέλω να βάλω τίποτα στη ζυγαριά, αλλά τα ίδια γίνανε περισυ στη Σιθωνία, φέτος στο Πήλιο, στην Πεντέλη στην Πάρνηθα.
Η φωτιά είναι φωτιά.
Δεν κάνει διακρίσεις.
Στη Σιθωνία ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι μιά ολόκληρη ρεματιά όπου ηταν η κατασκήνωση που πάει η κόρη μου από την μια στιγμή στην άλλη από πράσινη έγινε σταχτιά. Και ευτυχώς είχαν τελειώσει οι κατασκηνωτικές περίοδοι. Φέτος που ξαναπήγαμε κατασκήνωση (καθώς οι εγκαταστάσεις σώθηκαν) η διαφορά ήταν δραματική.

Το δάσος θα ξαναγίνει, το ίδιο και τα σπίτια και η παραγωγή....
Τα θύματα δεν ξαναγυρνάνε...

Κι η Σιθωνία κάηκε πέρσι;

Εγώ μόνο την Κασσάνδρα θυμάμαι...

Θλιβεροί καιροί, δυσοίωνο το μέλλον...

Παιδιά όλος ο πλανήτης καίγεται φέτος...πάνω από τη μισή αφρική, χωρίς μέσα κατάσβεσης...

Κάποιοι βιάζονται να ανεβάσουν τη θερμοκρασία στον πλανήτη...

κάτι δεν πάει καλά με την φωτό ρε συ, δεν γίνεται να καίγεται το 1/6 του πλανήτη, η εκλυόμενη ενέργεια είναι τεράστια