1o project με κορνες

stavrosz

Supreme Member
4 November 2007
3,014
Αθηνα
Μιας και πλησιαζουν οι γιορτες που θα υπαρχει χρονος διαθεσιμος αποφασισα να ξεκινησω το πρωτο απο 4 projects ηχειων (2 απο τα οποια αφορουν κορνες) που εχω ετοιμα να ξεκινησουν.

Το πρωτο (που μου αρεσει και περισσοτερο) θα ειναι το The voice of the theatre της Altec. Εχω διαβασει παμπολλα σχολια στο δικτυο ειδικα απο παλαιους diyηδες αλλα και κατασκευαστες ηχειων οτι ηταν οτι καλυτερο εχουν ακουσει απο ηχειο και εχω μεγαλη περιεργεια να δω τι θα προκυψει.

attachment.php

Αντι των ασχημων κορνων του αρχικου σχεδιου θα χρησιμοποιηθουν οι Jabo κορνες των 55cm.
Εχουν αγοραστει και αναμενονται στις επομενες ημερες τα

Altec 288HF Alnico
Altec 416-8C LF speakers

To αρχικο σχεδιο ειχε αυτα τα δυο με αποκριση 25-15000Hz. Τωρα θα προστεθει και ενα super horn tweeter για να φτασει ανετα τα 20000Hz και αυτο θα ειναι το Fostex T90.

Μπορεσα και βρηκα στο ebay την αυθεντικη μπροσουρα της εταιρειας που περιλαμβανει τα σχεδια 16 καμπινων μεταξυ των οποιων και τα Α7 και Α5 αλλα και οδηγιες για το σωστο tunning και crossing για καθε κατασκευη. Ενω οι συγχρονες κατασκευες χρησιμοποιουν 2/3 MDF και 1/3 κοντρα πλακε θαλασσης θα δω μηπως μπορεσω και το φτιαξω με το αυθεντικο ξυλο της κατασκευης της δεκαετιας του '60 (στη μπροσουρα αναφερεται και αυτο).
Θα εξαρτηθει και απο το βαρος που θα προκυπτει καθως υπολογιζω να ειναι στα 100 κιλα το καθε ηχειο. Στο φινιρισμα θα δοθει κλασσικο υφος.

828.jpg

1333818195_d4ad6729f8.jpg

Το κοστος των μοναδων (με μεταφορικα τελωνεια κλπ) ειναι 2250 ευρω, το κοστος των crossover 350 ευρω το κοστος των χοανων 320 ευρω και το κοστος των καμπινων περι τα 1000 ευρω. Συνολικα θα βγει στα 4000 ευρω περιπου. Υπολογιζω να ειναι ετοιμο στην περιοδο των γιορτων (δεν ξερω ποσο χρονο -πιθανον τον ιδιο- θα χρειαστει η κατασκευη της καμπινας αν επιλεχθει καποιο μασιφ ξυλο).
Θα επανελθω με νεωτερα για το ιδιο και με αναφορα στα επομενα σχεδια που καποια απο αυτα θα τρεχουν παραλληλα.

Last edited:
Καλή επιτυχία. Κλασσικό ηχείο.
Αν δεν βρεις το αυθεντικό ξύλο και βάλεις κοντραπλακέ, π.χ. σημύδα που είναι εξαιρετική επιλογή, διάλεξε πάχος τουλάχιστον 18 χιλιοστά.

Υ.Γ
Τα τελευταία χρόνια έχουν ξεφύγει οι τιμές των vintage. Χάνεται σιγά σιγά το μέτρο..