2.1 πως?????

dominator

New member
24 August 2007
4
Χαιρετώ την κοινότητα :fahne90:
Σκέφτομαι να αγοράσω ένα ζευγάρι Klipsch ηχεία δαπέδου και ένα subwoofer.
To subwoofer αν είναι active μπορεί να συνδεθεί , ας πούμε στην 'εξοδο της κάρτας ήχου στο pc(creative X-treme Music) ? οπότε να μείνω με τον Unico ενισχυτή?
Ή να πάρω διαφορετικό subwoofer και να προσανατολιστώ σε πολυκάναλο ενισχυτή? Βασικα προτιμώ τα δύο κανάλια απο τα διάφορα surroundοειδή απλά θέλω να ενισχύσω τον ήχο με ένα sub.
Ψάχνωντας καιρό βρήκα έναν 2.1 ενισχυτή (χειροποίητος μάλλον ,κάπου στην Αγγλία με κόστος που ξεπερνούσε τα 2800 euro -απαγορευτικό προς το παρόν).
Συνοψίζω , 2 ηχεία δαπέδου και ένα sub (ήδη η κάρτα ήχου δίνει στον ενισχυτή και αυτός στα ηχεία , αλλά ψήνομαi για μεγαλύτερα ηχεία και sub)
Thanxxx in advance:2thumb22sup:

Είσαι σίγουρος ότι με Klipsch δαπέδου θα χρειαστείς μετά sub;

Παρεπιπτόντως, αυτό που λες μάλλον δε γίνεται...

Η αλήθεια είναι οτι τα RF-25 τα άκουσα με τον ίδιο ενισχυτή και είναι κυριολεκτικά τούμπανο , απλά σκέφτηκα να βάλω και ένα sub.
Για μια σύνθεση 2.1 απλά προτιμάς έναν πολυκάναλο (ας πούμ 5.1) ή μήπως υπάρχει και άλλος τρόπος ώστε να εκμεταλευτείς έναν στερεοφωνικό ενισχυτή για να συνδέσεις και ένα subwoofer? (πχ με την βοήθεια μιας πολυκάναλης κάρτας ήχου):singer:

Δεν ξέρω, δεν το έχω ψάξει το θέμα, αλλά θα επιμείνω στην ερώτησή μου: Πόσα τετραγωνικά είναι ο χώρος σου;

Αν δεν είναι αρκετά, μπορεί και να μπουμάρει ασύστολα ή να σου καλύπτει τις άλλες συχνότητες. Αυτό θες;

Πάρε καλύτερα μια φορά τα klipsch κι αν δεις ότι δε σου φτάνει το μπάσο, τότε προχώρα στην αγορά sub.

Επειδή όμως τα klipsch είναι σχετικά φτηνά ηχεία, ειδικά σ' αυτές τις σειρές, θα σου πρότεινα να πάρεις ένα μεγαλύτερο μοντέλο αντί να δώσεις λεφτά για sub.

Θα τα ευχαριστηθείς πολύ περισσότερο.

Υ.Γ. Ο χώρος σηκώνει subwoofer, αλλά προσωπικά είμαι κατά του. Μόνο σε περίπτωση εσχάτου ανάγκης αξίζει.

Η Rel είχε ενεργό sub που συνδεόταν στις μπόρνες των ηχείων. Αν αποφασίσεις τελικά για sub τσέκαρέ το...