2.1 συστημα αποριες

djade

New member
24 April 2013
6
καλημεριζω το φορουμ.
ειμαι καινουργιος στο φορυμ.
θα ηθελα μερικες διεφκρινισεις.
εχω δυο σετακια ζ-2300 και με μια πατεντουλα τα εχω κανει να παιζουν ταυτοχρoνα στην ιδια ενταση σαν ενα συστημα,
εχω συνδεσει κατι αλλα ηχεια 3δρομων αντι για τους δορυφορους του και ακουγονται καλυτερα.
Απο θεμα εντασης παιζουν πολυ καλα,κανεις ανετα παρτακι χωρις να τα ζορισεις.

Στο θεμα μας επειδη ειναι 2.1(εχουν εσωτερικο crossover)
Το sub ανεβαινει πολυ ψηλα για να καλυψει τις συχνωτητες που δεν μπορουν να αναπαραγουν οι δορυφοροι
με αποτελεσμα να δημιουργει βαβουρα = πονοκεφαλο.
Aυτο δεν εννοουν οι αμερικανοι οταν λενε muddy bass?

Σκεφτομαι να παρω ενα σκετο ενεργο sub που να εχει και ρυθμιση για συχνωτητες για να μην ανεβαινει και αυτο πολυ ψηλα.
Απο οσο ξερω τα ενεργα sub που πωλουνται ξεχωριστα εχουν και αυτα δυο εξοδους για δορυφορους και σκεφτομαι να συνδεσω ηχεια hifi με
wooferaki midrange και κορνα-tweeter.

θα τα παιζει σωστα η θα τα παιζει ωπος τα logitech χωρις μπασα και μεσαιες συχνωτητες.
ευχαριστω!

Last edited:
Δεν ματσάρονται μεταξύ τους γι'αυτό και αυτός ο αχταρμάς
Για τη δεύτερη ερώτηση,μάλλον δεν θα τα παίζει σωστά....συμπεράσματα κατόπι δοκιμής.

οταν λες δεν ματσαρονται ενοεις τα αλλα ηχεια που συνδεσα με το sub αντι για τους κανονικους δορυφορους?
Αν εννοεις κατι τετοιο ο διαμοιρασμος των συχνωτητων ειναι στανταρ απο το εσωτερικο crossover ασχετος τους δορυφορους που συνδεεις.

για το ιδιο πραγμα μιλαω και γω εχει εσωτερικο crossover που καθοριζει ποιες συχνοτητες θα πανε στο sub και πoιες στους δοριφορους(εξωτερικα ηχεια)

οι δορυφοροι που εχει απο το εργοστασιο δεν εχουν crossover μονο το ηχειο
τα ηχεια που του εβαλα εγω εχουν δικα τους αλλα παιζουν οκ.
για να δοκιμασω στα ενεργα sub αν θα παιζουν ολες οι συχνωτητες απο τους δορυφορους λιγο δυσκολο.
γι' αυτο αν εχει κανεις απο εδω μεσα η ξερει θα βοηθουσε αρκετα
thx