2 δέκτες στο ίδιο DiSEqC

Georg_

Established Member
24 February 2012
128
Έχω 1 πιάτο με 2 LNB μίας εξόδυ (το καθένα). Τα 2 καλώδια (από τα LNB) μπαίνουν στο DiSEqC απ' όπου βγαίνει ένα καλώδιο. Αυτό μοιράζεται με splitter σε 2 διαμερίσματα. Τώρα βάζω δέκτη και στο 2ο (είχα μόνο στο 1). Θα υπάρχει πρόβλημα με τις εντολές στο DiSEqC αν
(α) δεν παίζουν και οι 2 δέκτες ταυτόχρονα (αλλά ο ένας παίζει και ο άλλος είναι σε κλειστός από το τηλεκοντρόλ, δηλ. σε αναμονή);
(β) παίζουν ταυτόχρονα και οι δύο και ο ένας ζητήσει Hotbird ενώ ο άλλος βλέπει Astra;

Στο κατάστημα, που πήρα δέκτη πρόσφατα, μου είπε ότι είναι ΟΚ, αλλά υποψιάζομαι ότι ίσως και να υπάρχει θέμα. Μήπως πρέπει να αλλάξω τα LNB με 2πλά και να βάλω 2ο DiSEqC (ώστε να δίνει 1 DiSEqC σε κάθε δέκτη); Ρωτάω πριν κάψω κάτι...

Ωραίος συνάδελφος !!!! Μπράβο του.

Στο (α) πρέπει ο ένας από τους δύο να είναι off από ρεύμα.

Το (β) το ξεχνάς, κάτι θα κάψεις......

Την λύση τη δίνεις μόνος σου στο τέλος. Το σωστό αυτό είναι....

Στον ένα δέκτη (στον άλλο δεν ξέρω) υπάρχει μία ρύθμιση LNB power με επιλογές On και Off. Τι διαλέγω;

Ωραίος συνάδελφος !!!! Μπράβο του.

Στο (α) πρέπει ο ένας από τους δύο να είναι off από ρεύμα.

Το (β) το ξεχνάς, κάτι θα κάψεις......

Την λύση τη δίνεις μόνος σου στο τέλος. Το σωστό αυτό είναι....

Αντώνη πιστεύεις ότι ο κίνδυνος για κάψιμο LNB ισχύει και για δέκτες combo οι οποίοι π.χ. μπορεί να ανοίξουν ταυτόχρονα αλλά πάντα στα επίγεια κανάλια?

Έχω 1 πιάτο με 2 LNB μίας εξόδυ (το καθένα). Τα 2 καλώδια (από τα LNB) μπαίνουν στο DiSEqC απ' όπου βγαίνει ένα καλώδιο. Αυτό μοιράζεται με splitter σε 2 διαμερίσματα. Τώρα βάζω δέκτη και στο 2ο (είχα μόνο στο 1). Θα υπάρχει πρόβλημα με τις εντολές στο DiSEqC αν
(α) δεν παίζουν και οι 2 δέκτες ταυτόχρονα (αλλά ο ένας παίζει και ο άλλος είναι σε κλειστός από το τηλεκοντρόλ, δηλ. σε αναμονή);
(β) παίζουν ταυτόχρονα και οι δύο και ο ένας ζητήσει Hotbird ενώ ο άλλος βλέπει Astra;

Στο κατάστημα, που πήρα δέκτη πρόσφατα, μου είπε ότι είναι ΟΚ, αλλά υποψιάζομαι ότι ίσως και να υπάρχει θέμα. Μήπως πρέπει να αλλάξω τα LNB με 2πλά και να βάλω 2ο DiSEqC (ώστε να δίνει 1 DiSEqC σε κάθε δέκτη); Ρωτάω πριν κάψω κάτι...
Πολύ παλιά το είχα δουλέψει αυτό ,με DiSEqC με περισσότερες εισόδους.

Το (α) έπαιζε.
Στο
(β) τώρα ,ο διακόπτης splitter είχε στη μια έξοδο προτεραιότητα , οπότε σε αυτή έπαιζαν όλες οι συχνότητες .Στην άλλη έπαιζαν κάποιες συχνότητες .

Το βασικό πρόβλημα που είχα ,και πήγα στη λύση με LNB 2πλά κ.τ.λ ,ήταν ότι ο διακόπτης splitter μετά από καιρό απορυθμιζόταν και μια δούλευε και μια όχι.
Πήρα άλλο
splitter ,τα ίδια, μετά από καιρό απορυθμιζόταν .