2 modem-router μπορώ;;;

akisnm156

AVClub Enthusiast
1 July 2007
1,012
Καλημέρα σε όλους.
Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Έχω σε μια πρίζα τηλεφώνου συνδεδεμένο ένα modem-router το οποίο και χρησιμοποιω με το pc.(Με καλώδιο ethernet καθότι έχω μωρά σπίτι και αποφεύγω το wi-fi)

Είναι εφικτό να συνδέσω σε άλλη πρίζα τηλεφώνου άλλο ένα modem το οποίο να το συνδέσω πάλι με καλώδιο σε άλλη συσκευή (ps3-wii) και να μπορώ να έχω internet ταυτόχρονα σε όλες τις συσκευες αυτές;

Στην ίδια γραμμή? Όχι.

Το router σου μια θύρα ethernet έχει?

Αν ναι, πάρε ένα switch από 15-20 ευρώ, σύνδεσε το στο υπάρχων και στείλε μια ακόμα ethernet εκεί που θέλεις.

Last edited:
Το router έχει 4 γραμμές, απλά είναι μακριά από το σημείο που έχω τα άλλα μηχανήματα.... :furious3:
Αν λειτουργώ μια το ένα μια το άλλο;
Δηλαδή όταν θέλω να έχω internet στο pc έχω αναμένο το ένα modem και όταν θέλω internet στο ps3 να ανάβω το άλλο;

Το router έχει 4 γραμμές, απλά είναι μακριά από το σημείο που έχω τα άλλα μηχανήματα.... :furious3:
Δηλαδή όταν θέλω να έχω internet στο pc έχω αναμένο το ένα modem και όταν θέλω internet στο ps3 να ανάβω το άλλο;

ναι...εάν λειτουργείς ένα την φορά ειναι εφικτό. αλλιώς μπορείς να δεις και λύσεις τύπου homeplug (δίκτυο μέσω ρεύματος)

θα πρέπει επίσης να γνωρίζεις ότι ένα κινητό μέσα στο σπίτι σου εκπέμπει δεκάδες φορές περισσότερη ακτινοβολία σε σχέση με το wifi (200mw το wifi - έως 2WATT το κινητό).

Επίσης το wifi δεν εκπέμπει σχεδόν τίποτα εάν δεν είσαι συνδεδεμένος εκτός από ένα μικρό πακέτο data με το SSID το οποίο μπορείς να το απενεργοποιήσεις). Εαν είχα μωρό σπίτι, το wifi θα ηταν το τελευταίο που θα φοβόμουν.

Last edited:

Αυτό γίνεται.

ναι...εάν λειτουργείς ένα την φορά ειναι εφικτό. αλλιώς μπορείς να δεις και λύσεις τύπου homeplug (δίκτυο μέσω ρεύματος).

Είχα ρωτήσει για αυτό (Το είχα στο μυαλό μου εδώ και καιρό) αλλά μου είπαν ότι αν έχω πολύμπριζα δε δουλεύει αυτό το κόλπο..... (Δεν ξέρω αν μου έλεγαν μ@λ....ς)

Είχα ρωτήσει για αυτό (Το είχα στο μυαλό μου εδώ και καιρό) αλλά μου είπαν ότι αν έχω πολύμπριζα δε δουλεύει αυτό το κόλπο..... (Δεν ξέρω αν μου έλεγαν μ@λ....ς)

δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αρκεί να μην είναι surge protector ;)

δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αρκεί να μην είναι surge protector ;)

Έχω 2 τέτοια: CRYSTAL AUDIO, CJ-4750 TV/PC/TEL , φαντάζομαι ότι δεν θα γίνεται δουλειά,ε;

Attachments

• q.jpg
    q.jpg
    29 KB · Views: 21
κοίτα μη κολλάς...πολύ απλά βάζεις ένα σταυρό στην πρίζα και κοτσάρεις εκεί το homeplug και το πολύμπριζο.

Γεια

για λίγο καιρό το δοκίμασα και γίνεται αυτό που γράφεις.
Είχα μόνο το εξής πρόβλημα: διαπίστωσα πως αν στο σβηστό router παρέμενε συνδεδεμένο το τηλεφωνικό καλώδιο, έπεφτε πολύ (εως προβληματικό σημείο) η ταχύτητα συγχρονισμού στο router που λειτουργούσε. Έπρεπε κάθε φορά να αφαιρώ το τηλεφωνικό καλώδιο.

Πάντως έχουν δίκιο όσοι λένε ότι είναι ασήμαντη η ακτινοβολία του router, μπροστά στα κινητά ή ακόμη και τα σήματα FM. Ακόμη και να σβήσεις το δικό σου, στις πολυκατοικίες σίγουρα θα βρίσκεσαι στην εμβέλεια του γείτονα. Σε κάποια router μπορείς να ρυθμίσεις την ένταση του σήματος (που αφορά μόνο στην εμβέλεια του δικτύου). Σε ένα Fritz-box που είχα δοκιμάσει, δεν άλλαζε η απόδοση στον όροφο, ακόμη και όταν από 100% επέλεξα το ελάχιστο 6%.

Σε ένα Fritz-box που είχα δοκιμάσει, δεν άλλαζε η απόδοση στον όροφο, ακόμη και όταν από 100% επέλεξα το ελάχιστο 6%.

Ενας από τους λόγους που εκτιμώ πολύ το φριτζ 7140 μου, είναι αυτός, ότι μπορείς να σετάρεις το ασύρματο να παίζει σε πολύ μικρότερη ισχύ (και το έχω και εγώ στο 6% ή στο 12% δεν θυμάμαι). Επίσης και το ότι έχει κουμπάκι για ον/οφ του ασύρματου... :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: 2 modem-router μπορώ;;;

Πάντως έχουν δίκιο όσοι λένε ότι είναι ασήμαντη η ακτινοβολία του router, μπροστά στα κινητά ή ακόμη και τα σήματα FM.

Σωστός όσο αφορά την ακτινοβολία των κινητών, αλλά όχι για τα FM. Εκτός φυσικά αν μένεις κάτω από τις κεραίες των σταθμών.

Απάντηση: Re: Απάντηση: 2 modem-router μπορώ;;;

Σωστός όσο αφορά την ακτινοβολία των κινητών, αλλά όχι για τα FM. Εκτός φυσικά αν μένεις κάτω από τις κεραίες των σταθμών.

... συγκρίσιμα θα ήταν αν βάζαμε το ρούτερ για... μαξιλάρι, ώστε να είχαμε την ίδια απόσταση με αυτό, όπως με το κινητό μας... Φυσικά όταν το ρούτερ είναι π.χ. 10 ή 20 ή και πολλά περισσότερα μέτρα μακριά, δεν μπορεί να συγκριθεί η ακτινοβολία που δεχόμαστε από αυτό με του κινητού που το κολλάμε στο κεφάλι μας...

και μαξιλάρι ακόμα, ένα router εκπέμπει το πολύ 200mw , ενώ ενα κινητό αρκετά συχνά φτάνει τα 2watt ,όταν δεν υπάρχει αρκετό σήμα. Η διαφορά είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ

Homeplug είναι η λύση αφού είσαι ευαίσθητος με την ακτινοβολία. Η λύση με τα δύο modem router στην ίδια γραμμή τηλεφώνου, είναι πολύ "χειροκίνητη".
Αν δεν ήσουν τόσο ευαίσθητος με την ακτινοβολία, θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις homeplug + wifi για να κάνεις bridge τα δύο wifi, ώστε να καλύπτουν όλο το χώρο.

Γραμμή τηλεφώνου
|
ModemRouter1-------Wifi
|
Πρίζα-Homeplug1
.
.
Πρίζα-Homeplug2
|
Accesspoint-------Wifi

Ίσως να είναι ηλίθια η ερώτηση αλλά αν οι 2 πρίζες είναι σε διαφορετικές ασφάλειες στον πίνακα θα υπάρχει πρόβλημα ;

Είναι η καλύτερη επιλογή.

Επίσης, να συμπληρώσω ότι παίζουν και σε διαφορετικές φάσεις (σε μένα έτσι δουλεύουν).
Για την ακρίβεια, σε όσες περιπτώσεις τα έχω δοκιμάσει (σε 4 διαφορετικά σπίτια) παίζουν σχεδόν πάντα σε όλο το κτίριο.

Τα έχουμε βάλει σε φίλο για να μοιράζεται internet με τον αδερφό του στο διπλανό διαμέρισμα.
Επίσης είναι χαρακτηριστικό ότι σε μένα, μετά από κανά χρόνο που τα είχα, ξαφνικά μια μέρα δεν είχα Internet και γενικά καθόλου δίκτυο.
Να μην σας τα πολυλογώ, χτυπώντας την IP του router, μου ήρθε οθόνη από Pirelli της On Telecoms (εγώ έχω Connx και Dlink).
Αυτό που είχε γίνει είναι ότι κάποιος μέσα στην πολυκατοικία έβαλε τα δικά του στο ρεύμα και έγιναν δίκτυο μαζί με τα δικά μου (προφανώς και με την ίδια μορφή δικτύου ΧΧΧ.ΥΥΥ.ΖΖΖ.FFF).
Τελικά απλά τα κλείδωσα με το ενσωματωμένο utility που έχουν και όλα ok.