2+ πολυδιακοπτες με 1 πιάτο , γίνεται?

panakos

Established Member
22 September 2008
139
καλησπέρα , θέλω να εγκαταστήσω δορυφορικό πιάτο με 2 LNB και επίγεια κεραία, για 24 και περισσότερους δέκτες. απο οτι εχω δει ο μεγαλυτερος πολυδιακοπτης που υπαρχει ειναι 16 , αλλα στην περιπτωση μου κιολας τα καλωδια απο τα διαμερισματα ειναι σε 3 σετ των 8.

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν μπορω το σημα απο τα LNB με χρηση spliter να το οδηγησω σε 2 πολυδιακοπτες και σε τι αποσταση , θα χρειαστω και ενισχυτες γραμμης μετα απο καποιο μηκος?
η αποσταση που με ενδιαφερει ειναι λιγο κατω απο 100 μετρα.

καλησπέρα , θέλω να εγκαταστήσω δορυφορικό πιάτο με 2 LNB και επίγεια κεραία, για 24 και περισσότερους δέκτες. απο οτι εχω δει ο μεγαλυτερος πολυδιακοπτης που υπαρχει ειναι 16 , αλλα στην περιπτωση μου κιολας τα καλωδια απο τα διαμερισματα ειναι σε 3 σετ των 8.

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν μπορω το σημα απο τα LNB με χρηση spliter να το οδηγησω σε 2 πολυδιακοπτες και σε τι αποσταση , θα χρειαστω και ενισχυτες γραμμης μετα απο καποιο μηκος?
η αποσταση που με ενδιαφερει ειναι λιγο κατω απο 100 μετρα.

Αν και δεν είμαι ειδικός στο θέμα, απ' όσο ξέρω υπάρχουν cascaded multiswitches που συνδιάζονται και μπορούν να εξυπηρετήσουν εκατοντάδες συνδέσεις. Οπότε απλώς πρέπει να αποφασίσεις πόσες χρειάζεσαι (24,32,48;) και να κάνεις τον κατάλληλο συνδυασμό.

Που μπορω να βρω τετοιους πολυδιακοπτες?
εψαξα στο Internet , αλλα δεν εχω βρει κατι ακομα

Μεταφέρω από περιοδικό Digital Satellite TV

Delta Electronics MS 5024, MS 5032 & MS 5048
Πολυδιακόπτες… για πολλούς!

Η σειρά αυτόνομων πολυδιακοπτών της Delta Electronics παρέχει δυνατότητα διανομής δορυφορικών σημάτων σε έως 48 χρήστες, καλύπτοντας ακόμα και την πιο απαιτητική εγκατάσταση. Πιο συγκεκριμένα, οι πολυδιακόπτες διαθέτουν 5 εισόδους, 4 δορυφορικές IF για λήψη ενός δορυφόρου και 1 επιγείων. Το μοντέλο MS 5024 παρέχει τα σήματα λήψης σε 24 χρήστες και παρουσιάζει τελική στάθμη εξόδου 94dBμV. Τα μοντέλα MS 5032 και MS 5048 παρέχουν τα σήματα λήψης στον θεαματικό αριθμό των 32 και 48 χρηστών αντίστοιχα, με τελική στάθμη εξόδου 100dBμV.

AMF Electronics, τηλ: 210-6229298.

Που μπορω να βρω τετοιους πολυδιακοπτες?
εψαξα στο Internet , αλλα δεν εχω βρει κατι ακομα

Ψάξε για cascaded multiswitch. Πολύ ωραία διαγράμματα διασύνδεσης ώστε να πετύχεις αυτό που θες έχει η spaun στο site της.

Φίλε panakos και αυτό που λες στο πρώτο μήνυμα σου γίνεται και με spliter με power pass(dc).Ένας άλλος τρόπος είναι αυτός που αναφέρει ο Arno με αυτόνομους πολυδιακόπτες δυο δορυφόρων και αντίστοιχους εξόδους .Και τελευταίος τρόπος είναι αυτός που αναφέρει malakudi με cascaded multiswitch (Πολυδιακόπτες Διαδοχικής Σύνδεσης) εδώ βέβαια τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα με την προϋπόθεση να υπάρχουν καλωδιώσεις από όροφο σε όροφο και σαφώς το κοστολόγιο ανεβαίνει . Πολυδιακόπτες Διαδοχικής Σύνδεσης έχουν όλες η εταιρίες .