2 Spaun 411F 4x1

strver

New member
Καλημέρα σας . Μία ερώτηση εγκατάστασης προς τους πιο έμπειρους στις εγκαταστάσεις . Υπάρχει diseqc της Spaun στο οποίο να μπορώ να συνδέσω 2 Spaun 411F 4x1 που ήδη έχω ωστε να μην τα βάλω στο ντουλάπι αγοράζοντας καινούριο 8Χ1 ?

Σας ευχαριστώ για τις άμεσες και ωραίες απαντήσεις σας

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σκαλίζοντας αυτά που έχω αγοράσει ανακάλυψα ένα παραπεταμένο diseqc centauri S4/1 PCT-W2 (P169-TW) το οποίο αν θυμάμαι καλά θεωτητικά μπορεί να κανει τη δουλειά του Spaun SUR 211 WSG . Αν και όταν το ειχα βάλει ως απλό diseqc 1.0 με εκνευριζε λόγω πολύ αργής αλλαγής δορυφόρων . Να το δοκιμάσω μπας και γλιτώσω την αγορά ενός ακόμα ακριβούτσικου Spaun ή θα μου σπάσει πάλι τα νεύρα ? !!!!!!!!!!!!!!!!

http://img.altronik.cz/files/S41PCTW2_manual_EN.pdf

Οι 411 είναι Diseqc 1.0/2.0 . Με έναν οποιοδήποτε διακόπτη diseqc 1.1 uncommitted (είτε Spaun είτε άλλης εταιρείας) και εφ' όσον οι δέκτες σου υποστηρίζουν ακολουθία uncommitted - committed, θα μπορέσεις να τα χρησιμοποιήσεις. Η πιο απλή περίπτωση είναι ο Spaun SUR 211 που σου πρότειναν, αλλά μπορείς κάλιστα να χρησιμοποιήσεις και τον sur 420F ώστε αργότερα να μπορείς να φτάσεις ως τα 16 LNB, ή εναλλακτικά κάποιο από τα fully uncommitted 8πλα diseqc ώστε μελλοντικά να μπορείς να ξεεράσεις τα 16 LNB.

Re: Απάντηση: 2 Spaun 411F 4x1

Οι 411 είναι Diseqc 1.0/2.0 . Με έναν οποιοδήποτε διακόπτη diseqc 1.1 uncommitted (είτε Spaun είτε άλλης εταιρείας) και εφ' όσον οι δέκτες σου υποστηρίζουν ακολουθία uncommitted - committed, θα μπορέσεις να τα χρησιμοποιήσεις. Η πιο απλή περίπτωση είναι ο Spaun SUR 211 που σου πρότειναν, αλλά μπορείς κάλιστα να χρησιμοποιήσεις και τον sur 420F ώστε αργότερα να μπορείς να φτάσεις ως τα 16 LNB, ή εναλλακτικά κάποιο από τα fully uncommitted 8πλα diseqc ώστε μελλοντικά να μπορείς να ξεεράσεις τα 16 LNB.

Μάλιστα οπότε δοκιμάζω το centauri και βλέπω αν με ικανοποιεί .

Και κάτι ακόμα

1.Οι ρυθμίσεις στο Ε2 είναι απλές ή θα κάνω άπειρα πειράματα ?

2. Και κάτι ακόμα. Στη γραμμή που κατεβαίνει από το diseqc και αφορά τις 9Ε και τον ΟΤΕ ΤV) το σήμα είναι το μέγιστο που μπόρεσα να βγάλω παράκεντρα και είναι περίπου 11 db. O δέκτης του ΟΤΕ δείχνει οτι η ισχύς σήματος είναι 70 με 72 % και η ποιότητα κυμαινόμενη αναλόγως τη συχνότητα. Καμία φορά εν τούτοις υπάρχουν μικρά σπασίματα . Η ερώτηση λοιπόν είναι εάν ενας ενισχυτής όπως πχ αυτός

http://www.skroutz.gr/c/243/aksesouar-doryforikwn.html?keyphrase=SPAUN+SVF10F

θα βοηθούσε την κατάσταση. Δουλεύει με disecqC ή θέλει ένα καλώδιο από το lnb μέχρι το δέκτη ? Υπάρχει περίπτώση να προκληθεί μπούκωμα και να είναι αντίθετο το αποτέλεσμα ?

Πρόσεξε γιατί EMP Centauri υπάρχουν δύο. Μόνο το ένα υποστηρίζει fully uncommitted switch.
Σε ότι αφορά τις ερωτήσεις σου:
1. Απλές δεν είναι, ρυθμίζεις μέσω της επιλογής Advanced, αλλά δεν είναι και επιστήμη, θα τα καταφέρεις!
2. Ο ενισχυτής βοηθάει όταν έχουμε μέτριο/καλό σήμα αλλά με μεγάλο μήκος καλωδίου - όταν δηλαδή οι απώλειές μας είναι από το καλώδιο/διακλαδώσεις κτλ. Δε βοηθάει αν έχουμε χαμηλό σήμα στην πηγή.

Έχεις θέμα στη στόχευση, το παράκεντρο αναγκαστικά σου βγάζει χαμηλότερο σήμα. Δοκίμασε να βάλεις κέντρο τος 9 μοιρες.

Πρόσεξε γιατί EMP Centauri υπάρχουν δύο. Μόνο το ένα υποστηρίζει fully uncommitted switch.

Το δικό μου ειναι όπως προείπα το centauri S4/1 PCT-W2 (P169-TW)

http://img.altronik.cz/files/S41PCTW2_manual_EN.pdf

Υποστηρίζει fully uncommitted switch ? Στο pdf λέει κάπου

2. Selection of input of the switch is determined by setting DiSEqC 1.1 “uncommitted”command to values 1/2/3/4.

Αυτό είναι που θέλουμε?

Λοιπόν. Έκανα τις συνδέσεις μου. Συγκεκριμένα τώρα έχω 4 lnb κατα
Gbpsσειρά 13e,16e,9e και 19e στο Spaun 411 του οποίου η έξοδος πάει στο centauri στην πρώτη του εισοδο. Στη δεύτερη είσοδο του centauri πηγαίνει ενα single απο τις 28.2 e. Στο vu solo2 εχω openatv omage και όπως καταλαβαίνετε κόλλησα στις ρυθμίσεις του diseqc. Δεν εχω ιδέα για τις ρυθμίσεις οπότε κάθε βοήθεια είναι καλοδεχούμενη

Τελικά δεν έκανα κάτι λάθος απλά και σε αυτή την περίπτωση το centauri εμφάνισε το ίδιο κουσούρι. Στην αλλαγή καναλιών που βρίσκονταν σε διαφορετικούς δορυφόρους αργούσε χαρακτηριστικά να μεταβεί από τον ένα δορυφόρο στον άλλο (όπως ακριβώς έκανε και όταν το σύνδεσα σε diseqc 1.0 λειτουργία) . Επιπλέον παρατήρησα ασυνήθιστη πτώση του σήματος σε όλες τις συχνότητες . Οπότε το παραμερίζω και θα προμηθευτώ κάποιο αντίστοιχο της Spaun τα οποία αν και ακριβότερα στο zapping είναι σφαίρα. Υπάρχει κάποιο 4Χ1 της συγκεκριμένης εταιρείας στο οποίο να μπορώ να συνδέσω την έξοδο του 411F όπως θα έκανα με το SUR 211 WSG ? ´Η μήπως κάνει το ίδιο το 411F ? Όπως προείπα έχω 2. Μπορώ λοιπόν να συνδέσω το ένα με το άλλο?

Έκανες τις ρυθμίσεις σε Advanced, με επιλογή της σειράς εντολών (uncommitted -> committed) ; Το 16πλο 1.1 Centauri δεν έχει καθυστέρηση πάντως. Μείωση σήματος είναι λογικό να έχεις αφού συνδέεις άλλο ένα διακόπτη σε σειρά, η πτώση είναι 5 με 6 dB (στο ενισχυμένο σήμα).

diseqc 1.0/2.0 switches δε γίνεται να συνδεθούν σε σειρά.

Λοιπόν με μελέτη και την πολύτιμη βοήθειά σας τα κατάφερα . Τώρα λοιπόν έχω 3 δορυφόρους στο 80 άρι (9 Ε , 13 Ε κέντρο , και 16 Ε) και 5 δορυφόρους στο κινητό (28,2 Ε στο κέντρο , 23,5 Ε , 19,2Ε , 39 Ε και 42Ε) . Ο 28.2 κατεβαίνει στο tuner B του Solo2 ενώ οι υπόλοιποι μέσω 2 Spaun SAR 411 WSG και ενός Spaun SUR 211 WSG στο tuner A. Με αυτόν τον τρόπο έχω αρκετούς δορυφόρους διαθέσιμους για άμεσο zapping και χωρίς θόρυβο να ενοχλεί αυτούς που μένουν κάτω από το μοτέρ , ενώ παράλληλα υπάρχει και η επιλογή του μοτέρ αν χρειαστεί να δω κάποιο κανάλι σε άλλο δορυφόρο. Aπό τα lnb των 9Ε και 13 Ε κατεβαίνει και 2ο καλώδιο προς τους αποκωδικοποιητές ΟΤΕ και ΝΟΒΑ. Η ευχαρίστηση για την ολοκλήρωση της εγκατάστασης είναι απεριόριστη .