200m from Home

AlexTheodin

Supreme Member
25 December 2007
5,912
Athens, Thessaloniki, Köln
Μετά απο την ιδέα που έπεσε σε διπλανό thread πάιρνω την προτοβουλία να φτιάξουμε ένα virtual άλμπουμ με φωτογραφίες τραβηγμένες ~200μ απο το σπίτι μας. Πιστεύω θα είναι πολύ ενδιαφέρον αν τις μαζέψουμε όλες μαζί σε αυτό το thread.

Αρχίζω εγώ. Δοκίμασα και μου άρεσε μία σαν cinema επεξεργασία και framing.
Σε original μεγεθος το σετ εδώ

2899146904_345219cc0d.jpg

2899152192_d8d4b740ef.jpg

2899166340_81d2f88816.jpg

2899187560_eeccbf863c.jpg

Στα 30 μέτρα απο το σπίτι μου είναι η Μεγάλη Βρύση, το "Κρόϊ Μάδε" όπως το λένε οι ντόπιοι. Κάθε μέρα περνώ απο εκεί για να κατέβω στην πλατεία του χωριού.......δράμα ε;
Εδώ έχουμε φίλμ, Fuji Velvia
meg_vrysi2.jpg

Γειά σου ρε Νάθ, θα πιώ ένα τσίπουρο για σένα :ernaehrung004:

Λοιπόν 20 μέτρα από τη γκαλλερί όπως έχω ξαναπεί είναι οι κάτωθι κύριοι:

Ο Διαμαντής

bwferry.jpg

και ο Μιαούλης

ferry.jpg

Φίλοι, ωραίες οι φωτό σας

Άλεξ δώσε μας τα φώτα σου, πως κάνεις το cinema mode, υπάρχει κανά action για μας τους τεμπέληδες?

ευχαριστώ

Αυτό που έκανα εγώ είναι το εξής.
Αφου πρώτα εφτιαξα τα levels ανοιξα το hue/saturation και ειξα το saturation στο master καναλι στο -40.

Μετά το exposure (στα adjustments κιαυτο) settings: lightness +1.00 off set -0.0450 gamma 1.47
Δοκίμασε τις ρυθμίσεις και μόνος σου να δείς τί σου αρέσει πιό πολύ

Μετά crop του μέρους που θες να μείνει σε διαστάσεις ~16:9 και μετα πας στο edit>canvas size και στο height βάζεις όσα εκ πλαίσιο θες. Εξαρτάται απο το μέγεθος τις εικόνας. Εγω έβαλα 12 εκ (6+6)

ΥΓ. Συνήθως εγώ αλλάζω και το hue μερικών χρωμάτων για να το φέρω εκεί που θέλω. πχ τα πράσινα είναι πιό κίτρινα στην πραγματικότητα. Αλλά μου αρέσει να τα φέρνω σε καθαρό πράσινο...

Last edited:
@Αlex, πολύ ωραίες οι φωτογραφίες σου, ειδικά η 1η!

@Billy, ωραία η βρύση...

Παραλία Νεράτζας-Βέλο Κορινθίας, πέρσι τον χειμώνα,από τις πρώτες φωτογραφίες...

attachment.php

Attachments

• Neratza copy.jpg
    Neratza copy.jpg
    75.5 KB · Views: 154
Re: Απάντηση: 200m from Home

@Αlex, πολύ ωραίες οι φωτογραφίες σου, ειδικά η 1η!

@Billy, ωραία η βρύση...

Παραλία Νεράτζας-Βέλο Κορινθίας, πέρσι τον χειμώνα,από τις πρώτες φωτογραφίες...

στα 200 μετρα τοχεις αυτο???

δε μου λετε.... δεν το κλεινετε το θεμα γιατι θα μας αρρωστησετε?:flipout:

Ναι,βρε σύ, στο περίπου...

Ζω εκεί που άλλοι κάνουν διακοπές...

(το χειμώνα δεν είναι και τπτ σπουδαίο...)

Η πρωτη μου αποπειρα σε raw. Δεν ενθουσιαστηκα γενικως απο το σετ φωτογραφιων που εβγαλα, αλλα αυτη ηταν η καλυτερη:p

imgp1673of6.jpg

Re: Απάντηση: 200m from Home

Ναι,βρε σύ, στο περίπου...

Ζω εκεί που άλλοι κάνουν διακοπές...

(το χειμώνα δεν είναι και τπτ σπουδαίο...)

μη το ξαναπεις αυτό, χειμώνα η διαδρομή Κιάτο Ξυλόκαστρο και τούμπαλιν (με ότι περιλαμβάνει ενδιάμεσα αλλά και στις δύο άκρες) έχει αρκετό ενδιαφέρον..... τουλάχιστον έτσι θυμάμαι....

Απάντηση: Re: Απάντηση: 200m from Home

μη το ξαναπεις αυτό, χειμώνα η διαδρομή Κιάτο Ξυλόκαστρο και τούμπαλιν (με ότι περιλαμβάνει ενδιάμεσα αλλά και στις δύο άκρες) έχει αρκετό ενδιαφέρον..... τουλάχιστον έτσι θυμάμαι....

Μα, δεν μίλαγα για τη διαδρομή, που είναι εξαίσια...(από την παλιά εθνική για Πάτρα να δεις, ή προς τα Καλάβρυτα) μίλαγα για την περιοχή της Νεράτζας στο Βέλο...

Παρεμπιπτόντως, τη διαδρομή Κιάτο-Ξυλόκαστρο-Λέχαιο-Κόρινθος την κάνω σχεδόν καθημερινά, οπότε μάλλον έχει συνηθίσει το μάτι μου...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 200m from Home

Μα, δεν μίλαγα για τη διαδρομή, που είναι εξαίσια...(από την παλιά εθνική για Πάτρα να δεις, ή προς τα Καλάβρυτα) μίλαγα για την περιοχή της Νεράτζας στο Βέλο...

Παρεμπιπτόντως, τη διαδρομή Κιάτο-Ξυλόκαστρο-Λέχαιο-Κόρινθος την κάνω σχεδόν καθημερινά, οπότε μάλλον έχει συνηθίσει το μάτι μου...

και έχει και κάτι καλά μαγαζιά !!!!!!! ειδικά το Κιάτο...... δε με πιάνεις....:flipout::flipout:

Δεν κατάλαβα ότι μίλαγες και με άλλο ενδιαφέρον εκτός από το φωτογραφικό...τώρα σ' έπιασα...
icon12.gif

Μέχρι πριν από 5 χρόνια έβλεπα κάθε μέρα αυτοκίνητα, σκουπίδια, άσχημες πολυκατοικίες, άκουγα κορναρίσματα και ανέπνεα καυσαέριο στη Φιλολάου.
Τώρα ξεκινώντας απο το σπίτι βλέπω αυτό.

Styra.jpg

περνάω από εδώ

kalnterimi.jpg

παίρνω το αμάξι και κάνω μια βόλτα για καμμιά φωτό

me1.jpg

και παρκάρω εκεί κάααατω...στο βάθος!

Neaneastyra.jpg

Καλά δεν έκανα λοιπόν που εγκατέλειψα το κλεινόν άστυ;;:hippy:

Last edited: