24-26άρι VA Panel ή 32άρα TV για μόνιτορ?

19 June 2006
35,670
Είμαι στο παραπάνω δίλημμα. Το μόνιτορ θα χρησιμοποιείται για κάθε χρήση (50% για δουλειά και ίντερνετ, 40% για ταινίες και 10% για παιχνιδάκια). Βασικά, αναζητώ μια value for money συμβιβαστική λύση με ''ταβάνι'' τα 450 Ευρώ. Δεν κολλάω τόσο στις ίντσες μιας και θα κάθομαι κοντά. Περισσότερο με ενδιαφέρει η, κατά το δυνατόν οικονομικά, σωστότερη απεικόνιση του υλικού. Έχω κάνει μια μικρή έρευνα, αλλά περιμένω πολύ περισσότερα από την εμπειρία σας...

Προτάσεις?

Εγω έχω παραγγείλλει μια HP 2558 την οποία θα καλιμπράρω με το Spyder Pro. 300 ευρώ. Μου την πρότειναν οι άλλοι στα φωτογραφικά. Έχει ΤΝ πανελ αλλά παραδόξως έχει την ίδια ή καλύτερη απόδοση με την HP 2475 που έχει SPVA και 600 ευρώ τιμή.

Απάντηση: Re: 24-26άρι VA Panel ή 32άρα TV για μόνιτορ?

Εγω έχω παραγγείλλει μια HP 2558 την οποία θα καλιμπράρω με το Spyder Pro. 300 ευρώ. Μου την πρότειναν οι άλλοι στα φωτογραφικά. Έχει ΤΝ πανελ αλλά παραδόξως έχει την ίδια ή καλύτερη απόδοση με την HP 2475 που έχει SPVA και 600 ευρώ τιμή.
Βλάση το 2558 δεν το έχω δεί αλλά το 2475 το έχω 6 μήνες και πραγματικά είναι φοβερό monitor. Αμφιβάλω αν υπάρχει TN panel που να μπορεί να το χτυπήσει. Μπορώ να σου πώ ότι είναι καλύτερο και από το panel του imac 24" στην απεικόνιση φωτογραφιών. Οσο για τον εξοπλισμό του δεν πρέπει να το χτυπάει κανένα στην αγορά.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, παιδιά....:ernaehrung004:

Το HP 2558 που λέει ο Βλάσης, το έχω στα υπ' όψιν. Ήθελα, όμως, αν γινόταν να πήγαινα σε λίγο ποιοτικότερο πάνελ από τα ΤΝ. Βέβαια, αν παίζει τόσο καλά μπαίνει ψηλά στις υποψηφιότητες.

Ματθαίε, δυστυχώς, το 2475 ξεφεύγει από το μπάτζετ μου. Ευχαριστώ, πάντως...

To HP 2558 το ανακάλυψε ο send Που είναι μεγάλη ψείρα και αντικεμενικός σητν κρίση του όσο μπορείς να φανταστείς. Για καθαρά φωτογραφική δουλειά το 2475 ίσως είναι καλύτερο. Αλλά για μεικτή χρήση... δεν ξέρω. Πάντως μόνο στην Ελλάδα έχει τόσο χαμηλή τιμή. Στην Ευρώπη έχει την ίδια υψηλή τιμή με του 2475.

δείτε και http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=32478&highlight=hp+2558&page=3

φυσικά μιλούμε για χρήση μόνο μετά από καλιμπράρισμα όχι όπως έρχεται από το εργοστάσιο.

Γιάννη ρίξε μια ματιά και σε αυτό το 24ρι, αν και δεν το βρίσκω στο skroutz (μάλλον είναι νέο μοντέλο):

http://www.prad.de/en/news/shownews_tft2334.html

1920x1080, PVA και τιμή Γερμανίας στα 300 .

''Both models will be available from the end of June''

Thanks Georgie!!

Θα το αναμένω.

Next....

δείτε και http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=32478&highlight=hp+2558&page=3

φυσικά μιλούμε για χρήση μόνο μετά από καλιμπράρισμα όχι όπως έρχεται από το εργοστάσιο.

Βλάση, αν με ''γυρίσεις'' και από την άλλη πλευρά.......ψήθηκα!!!:award::award:

Τα σέβη μου στον Δ.Σ.Θ.:SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Αυτή νομίζω είναι καλή και φθηνή: ACER H243H

Χαρακτηριστικά: 24" wide-screen TFT LCD; 1920 x 1080 resolution; 40000:1 dynamic contrast ratio; 160°/160° horizontal/vertical viewing angles; 2 x 1.0W integrated speakers; VGA, DVI (HDCP), HDMI connectors; 300 cd/m2 brightness; 2ms gray-to-gray response time; black color

Αυτή νομίζω είναι καλή και φθηνή: ACER H243H

Χαρακτηριστικά: 24" wide-screen TFT LCD; 1920 x 1080 resolution; 40000:1 dynamic contrast ratio; 160°/160° horizontal/vertical viewing angles; 2 x 1.0W integrated speakers; VGA, DVI (HDCP), HDMI connectors; 300 cd/m2 brightness; 2ms gray-to-gray response time; black color

Κατόπιν 3 χρόνων συμβίωσης με μια 19άρα Acer δεν μπορώ να πω ότι είμαι και πολύ ευχαριστημένος από την απόδοσή της. Βέβαια θα μου πείς ό,τι πληρώνεις παίρνεις, γι' αυτό δεν θα είμαι άδικος μαζί της. Απλώς, θέλω να πάω σε κάτι καλύτερο. Σ' ευχαριστώ για την πρόταση!!

Μετά από 1 χρόνο συμβίωσης με ένα 27" και ένα 24" ίδιας ποιότητας και απο απόσταση 1m (γραφείο) προτιμώ την 24" μου είναι πιο ξεκούραστη.

Re: Απάντηση: Re: 24-26άρι VA Panel ή 32άρα TV για μόνιτορ?

Βλάση, αν με ''γυρίσεις'' και από την άλλη πλευρά.......ψήθηκα!!!:award::award:

Τα σέβη μου στον Δ.Σ.Θ.:SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Το έχω "καλιμπράρει" με έτοιμο προφίλ, αλλά για καλύτερα αποτελέσματα θέλει αράχνη. Ακόμη στο γραφείο το έχω, είναι χορταστικό. Μου αρέσει που μαζεύεται το πληκτρολόγιο από κάτω του. Για 300 ευρώ η διάσταση και ο εξοπλισμός του είναι πραγματικό value for money.

Φήμες λένε ότι η 2558 έχει εξαφανιστεί από την αγορά.

Φήμες λένε ότι η 2558 έχει εξαφανιστεί από την αγορά.

Δεν είναι μόνο φήμες, δυστυχώς....

Επικοινώνησα με 6-7 καταστήματα και μου είπαν ακριβώς τα ίδια: Καταργήθηκε και δεν θα μας ξαναέρθει μετά από συνεννόηση με την HP....:bigcry::bigcry::bigcry:

Πάμε γι' άλλα.

ειμαι ακριβως στην ιδια φαση με εσενα.
Σχετικα με την 2558 ενταξει καλο monitor ειναι παιδια και η τιμη αχτυπητη (και προσωπικα με ξετρελενει και το glossy) ΑΛΛΑ , ο ενας και μοναδικος λογος που δε θα επαιρνα ποτε ΤΝ ειναι η καθετη γωνια θεασης. Δυστυχως μου ειναι εντελως μη αποδεκτο το να μαυριζει η οθονη οσο πιο χαμηλα την κοιταω και να ασπριζει απο οσο ψηλοτερα. ειδικα δε σε panels τοσο μεγαλου μεγεθους κατανταει αδυνατον το να εχεις ομοιομορφια ακομα και στην τελεια θεση να εισαι μονιμα. Οτι και να κανεις το πανω μερος της οθονης θα ειναι σκοτεινοτερο απο το κατω.
Τελος παντων, η οθονη στα λεφτα της ειναι πολυ καλη.

Στο θεμα παντως, εγω εχω σταμπαρει την samsung F2380 που σου προτεινε και καποιος φιλος παραπανω, αλλα αργει γμτ...και φοβαμαι και την ελληνικη τιμολογηση...
Και κατα τα αλλα με ψηνει και καμια 32Α656 αμα την πετυχω σε ξεστοκαρισμα κατω απο 500 ευρω...

Επισης αναμενεται και LG 24" H-IPS αλλα προς Ιουλιο...

Νομιζω οι 32" 1080p LCD-TVs ειναι η καλυτερη λυση για καλη αναλογια μεγεθους-τιμης-ποιοτητας εικονας. Επειδη απο την μια σαν μεγεθος ειναι στη χρυση τομη των LCD και εχουν την καλυτερη αναλογια κοστους/ιντσα, και απο την αλλη σαν TVs δεν χρησιμοποιουν καθολου TN panels οποτε πετυχαινεις ανω του μετριου ποιοτητα εικονας. Μετα μενει το θεμα να σιγουρευτεις οτι δεν θα εχουν bugs σε χρηση με PC και οτι δεν εχουν τραγικο input lag.
Το μονο που με φοβιζει λιγο ειναι οτι σε χρηση monitor μηπως ενοχλει ο μεγαλος κοκκος...γιατι δεν εχω δει στην πραξη ποτε τετοια χρηση, αλλιως απο θεμα μεγεθους εγω μια χαρα καθομαι στο μισο μετρο απο 32" χωρις κολληματα οπως εχουν καποιοι....αλλα φοβαμαι μηπως δε μου φανει επαρκης η αναλυση για καθαρη εικονα, απο τετοια αποσταση...

Last edited:

Το μονο που με φοβιζει λιγο ειναι οτι σε χρηση monitor μηπως ενοχλει ο μεγαλος κοκκος...γιατι δεν εχω δει στην πραξη ποτε τετοια χρηση, αλλιως απο θεμα μεγεθους εγω μια χαρα καθομαι στο μισο μετρο απο 32" χωρις κολληματα οπως εχουν καποιοι....αλλα φοβαμαι μηπως δε μου φανει επαρκης η αναλυση για καθαρη εικονα, απο τετοια αποσταση...

Φίλε Blinky, ευχαριστώ για το ποστ και τις πληροφορίες. Βασικά δεν είμαι από τους ανυπόμονους αγοραστές. Χάσαμε την ευκαιρία της HP, ΟΚ πάμε γι' άλλα. Την Samsung που έγραψε ο Γιώργος θα την περιμένω, όπως και την LG που αναφέρεις. Όσο για την 656 έχω τις ίδιες αμφιβολίες με σένα, αλλά μου καλ' αρέσει σαν ιδέα, αν και η απόστασή μου είναι 80-90 cm....

Οψόμεθα.

Κοιταω και εγω για Monitor και εχω καταληξει σε αυτα τα 2

http://www.plaisio.gr/product.aspx?...&Manufacturer=LG&category=69978102&catalog=23

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168063

Εχει κανεις σας εμπειρια με καποιο απο αυτα. Ακομα υπαρχει και αυτο σε τιμη χωμα για λιγο χρονικο διαστημα:http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168066

Δεν εχω ασχοληθει ποτε με Monitor (αγοραζα παντα sony) οποτε οι αποψεις σας καλοδεχουμενες. Α, η χρηση ειναι internet, και αποσπασματα απο ταινιες :-))