24 ώρες για το ποδήλατο

Παίδες, θέλουμε να αγοράσουμε 2 ποδήλατα για χαλαρές βόλτες στην παραλία της Σαλονίκης με την αγάπη μου...λέω να δώσω μέχρι 400 .
Μου πρότειναν να είναι αλουμινένια με ανάρτηση μπροστά...
τι λέτε γνωρίζετε κάνα μαγαζί να πάω να ψάξω;;

Επειδη εψαχνα κι εγω για ποδηλατο, αν θες ριξε μια ματια εδω www.podilates.gr θα βρεις χρησιμες πληροφοριες. -bye-

Τα 400 παντως και για τα 2 ξεχασε τα.
Μπες εκει στους ποδηλατες, θα φας 1-2 μερες σε ψαξιμο, θα μαθεις οτι το ποδηλατο δεν ειναι μονο ενα ποδηλατο, και θα καταληξεις σε 3 μοντελα !!!
Ενημερωτικα πας για 600 με 700 ευρα και για τα 2.
Καλο ξεμπερδεμα , και ενημερωσε μας τι εκανες σε παρακαλω.

Όπως τα λες ακριβώς!!!

αφού ήμουν έτοιμος να ποστάρω "σιγά μωρέ με τις τιβι είναι εύκολη η επιλογή, με τα ποδήλατα να δείτε τι γίνεται..."
πάντως έμαθα πολλά σε μια ώρα, υπάρχει ένας Μπάμπης στη σαλονίκη με κατάστημα, πολύ ειδικός που σου βρίσκει το μέγεθος σκελετου, τα λάστιχα που θες, στο ρυθμίζει κτλ...Άλλα 2 καλά καταστήματα που αναφέρονται τα επισκέφτηκα ήδη, και είδα αλουμιμένιο ΙΝΤΕΑΛ στα 230 , 450 τα 2...

Ναι συντροφε δικιο εχεις για τα ideal.
Έξαλλου παντού υπάρχει ενας Μπάμπης, καθως και ενας Βαγγελάρας ;)
Αλλα το καλοκαιρακι να μου τα πεις ΑΦΟΥ θα εχεις χωσει αλλα 150-200 για "αναβαθμιση".
Οταν μαθεις για : μανιτσες, σελες, διπατες ζαντες, παλουκοσελα, αναρτησεις....
Και εσυ το θελεις για σενα, εγω ψαχνω για το γιο μου.....
Για αυτο καλλυτερα λεω να δωσω 350-400 και να ησυχασω για παντα.
Ειμαι στην τελικη ευθεια, το υψος του σκελετου ψαχνω (19 η 21) και το πηρα.......

ΟΤΑΝ παρεις δωσε στιγμα και φωτο ετσι; μην ξεχνιομαστε.
:drummer: ΘΕΛΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Last edited:
Παιδιά είναι μεγάλο "κόλλημα" και λεφτά να έχεις να δίνεις...Αξίζει όμως να επενδύσεις αρχικά έτσι ώστε να μην απογοητευτείς ή κουραστείς εξαιτίας κακής επιλογής ποδηλάτου. Και αν μετά έχεις τη διάθεση μπορείς να προχωρήσεις σε αναβαθμίσεις. Δυστυχώς από Θεσ/νίκη δεν γνωρίζω...

Αυτό που θα με ενδιέφερε εμένα είναι να μπορώ να χρησιμοποιήσω το ποδήλατο για μετακίνηση από και προς τη δουλειά μου (απόσταση 15χλμ, 2 ανηφόρες). Πολυ φοβάμαι ότι δεν θα τα καταφέρω με την οδηγική παιδεία που έχουμε στην Ελλάδα.

Τι λέτε ρε παιδιά; τόσο ρισκαδόροι είστε; με ποδήλατο στους ελληνικούς δρόμους που κυκλοφορούν αυτοκίνητα, είσαι "dead meat". Μόνο για βόλτα στην εξοχή ή στα πάρκα...

ΜΤΒ

Γενικά η μεταφορά με το ποδήλατο είναι επικίνδυνη αλλά μπορείς να διασφαλίσεις την ακεραιότητά σου κάνοντας τα εξής: Αγοράζοντας ένα αξιοπρεπές ποδήλατο με μπρος ανάρτηση και μπρος-πίσω δισκόφρενα χωρίς να δώσεις μια περιούσια,βασικότατο να φοράς κράνος/γάντια και να έχεις το νου σου για τα πάντα(αυτοκίνητα,μηχανές,ποδήλατα,πεζούς). Κάνω αρκετά χρόνια ποδήλατο και πολλά χιλιόμετρα... όπου μπορείτε να φανταστείτε!
Δεν έχω πάθει το παραμικρό,πιο πολύ αισθάνομαι τον κίνδυνο του ατυχήματος με το αυτοκίνητο ή την μηχανή παρά με το ποδήλατο.

Στη Θεσ/νικη υπάρχει παραλία όπου από Ανατολικά φτάνεις ως το κέντρο χαλαρά και με ασφάλεια..
γιάυτό θέλω ένα ποδήματο βόλτας...
τώρα αν θα κάνουμε ή αν θα μείνει να σκουριάζει ο χρόνος θα δείξει...
μου είπαν να ψάξω και για μεταχειρισμένα αλλά δεν ξέρω που, θα ρωτήσω και στα μαγαζιά να δω αν έχουν...

Αυτό που θα με ενδιέφερε εμένα είναι να μπορώ να χρησιμοποιήσω το ποδήλατο για μετακίνηση από και προς τη δουλειά μου (απόσταση 15χλμ, 2 ανηφόρες). Πολυ φοβάμαι ότι δεν θα τα καταφέρω με την οδηγική παιδεία που έχουμε στην Ελλάδα.

Και εγώ έτσι νόμιζα, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Υπάρχουν κανόνες τους οποίους αν συνδυάσεις με μεγάλη προσοχή, ελαχιστοποιείς τις πιθανότητες ατυχήματος. Δεν πιστεύω ότι κινδυνεύεις περισσότερο από ότι με ένα "παπάκι". Προσπάθησε να βρεις αρχικά μια διαδρομή που θα είναι ασφαλής, ευχάριστη και ξεκούραστη κατά το δυνατόν και μετά προχώρα στη σωστή επιλογή ποδηλάτου και εξοπλισμού.
Τη Δευτέρα 2/6 είναι το μηνιαίο Critical Mass Ride στο Σύνταγμα (1/6 στον Πειραιά). Εκεί μπορούμε να πούμε περισσότερα με όποιον ενδιαφέρεται να κάνει την πρώτη του βόλτα στο δρόμο και θέλει να "ξεψαρώσει" έχοντας μεγάλη παρέα!