240/200 Hz with Backlight Scanning is… ‛Fake’ !

S.manos

Senior Member
25 September 2009
475
Ηράκλειο
Σας μεταφέρω από το fullhd.gr:
"Δημοσίευση ‛κεραυνό εν αιθρία’, αποτελεί η μελέτη του πανεπιστημίου του San Diego, (UCSD), βάση της οποίας η αύξηση της σάρωσης σε panels 120Hz (NTSC) ή 100Hz (PAL) στα 240 & 200Hz αντίστοιχα, με την χρήση Scanning Backlight δεν είναι πραγματική!
Το νέο φυσικά αποτελεί ένα ‛πυρηνικό’ όπλο στα ‛χέρια’ των Samsung & Sony οι οποίες φωνάζουν από την αρχή ότι η δική τους μέθοδος είναι ορθή, αφού παράγουν τα 240 ή 200 Hz αυξάνοντας τα καρέ βάσει αλγόριθμου με motion compensation.

To αντίπαλο στρατόπεδο, εκείνο των Philips, LG & Toshiba στριμώχθηκε στην γωνία του καναβάτσου αφού η δική τους μέθοδο δεν δίνει πραγματικά καρέ αλλά ένα άθροισμα διπλασιασμού των αρχικών καρέ με αλγόριθμο (120/100 Hz) και άλλα τόσα σβήνοντας τμηματικά τον οπίσθιο φωτισμό.

Το μέλλον είναι αβέβαιο σχετικά με το πως θα αντιδράσουν οι ‛χαμένοι’ Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ‛κερδισμένοι’ τρίβουν τα χέρια τους."

Τι έχετε να πείτε;

Το refresh rate ειναι 100 Hz...απο εκει και περα αναλαμβανει το marketing να δωσει τα υποτειθεμενα 200...

In truth, though, the LG's screen only refreshes 100 times a second, with a 'pseudo' 200Hz effect being created by a scanning backlight system...

http://www.avreview.co.uk/news/article/mps/uan/3140

... engine is a genuine 200Hz system, rather than the 'pseudo 200Hz' systems sported by most rivals...

http://www.trustedreviews.com/tvs/review/2009/08/25/Sony-Bravia-KDL-46Z5500-46in-LCD-TV/p2

Larger TVs in the LH5000 range, we should point out, add a scanning backlight to proceedings, to deliver a pseudo 200Hz effect. ...

http://reviews.cnet.co.uk/televisions/0,39030218,49303354,00.htm

Now with the 200Hz question, no manufac does real 200Hz with the exception of Samsung & Sony, the rest acheive a pseudo 200Hz by using backlight trickery...

www.avforums.com/forums/lcd-tv-should-i-buy/1015915-lg-42lh5000-vs-samsung-le40b650-gaming.html

... offers only a 200Hz 'effect' rather than genuine 200Hz processing (it's 100Hz really), ...

http://www.avreview.co.uk/news/article/mps/uan/2796

Κτλ κτλ.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=945865

Οπως εγραψα και στο αλλο νημα...

...However, only two LCD manufacturers are delivering true 240-Hz pixel performance. The rest are augmenting current 120-Hz technology with advanced backlight systems that, while improving picture quality beyond the capabilities of 120-Hz display systems, are not technically operating at 240-Hz pixel speeds. Call it pseudo-240-Hz, if you will. And there's a negative, too: one of the byproducts of pseudo-240Hz pixel tricks is a reduction in the overall brightness of the resulting picture...

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2338779,00.asp

Με λιγα λογια...

Samsung , Sony -> 200Ηz

LG , Philips , Toshiba -> 100 Hz (που εγιναν 200 Ηz απο το marketing)...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=909979

How did Toshiba put 240-Hz technology into a $1,300 set? By using a pseudo-240-Hz technique. The set has a native 120-Hz refresh rate, but this is supplemented by a scanning backlight that’s said to achieve some of the benefits of 240 Hz.

http://www.hometheatermag.com/flat-panels/toshiba_regza_42zv650u_lcd_hdtv/

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=909822

Τώρα το ανακάλυψαν ότι το σύστημα της LG-Philips δεν προσθέτει τόσα καρέ όσο το άλλο;

Δεν είναι και καμιά σπουδαία ανακάλυψη. Μόνες τους οι Philips και οι LG το έχουν πει.
Μιλάνε για 200/240 Hz με διαφορετικές εικόνες στο πεδίο του χρόνου, ανεξαρτήτως καρέ.
Όποιος μπορεί να καταλάβει τη διαφορά την καταλαβαίνει.

Εγω εχω να πω , πως αυτα τα λενε εκγαθετοι του Υπεριωνα , οι οποιοι ειναι πληρωμενοι για να επιβεβαιωνουν αυτα που γραφει !!!
:flipout::flipout::flipout:

Τώρα το ανακάλυψαν ότι το σύστημα της LG-Philips δεν προσθέτει τόσα καρέ όσο το άλλο;

Δεν είναι και καμιά σπουδαία ανακάλυψη. Μόνες τους οι Philips και οι LG το έχουν πει.
Μιλάνε για 200/240 Hz με διαφορετικές εικόνες στο πεδίο του χρόνου, ανεξαρτήτως καρέ.
Όποιος μπορεί να καταλάβει τη διαφορά την καταλαβαίνει.

Οσο και αν προσπαθω εγω δεν καταλαβαινω φιλε...
Που θα παει...καποτε θα αποκτησω επαρκη αντιληψη ...
:slapface:

Οσο και αν προσπαθω εγω δεν καταλαβαινω φιλε...
Που θα παει...καποτε θα αποκτησω επαρκη αντιληψη ...
:slapface:

Μα το λέει το ίδιο το Πανεπιστήμιο που διεξήγαγε την έρευνα.
Δες το άρθρο και δες πως καταλήγει.

Ο Υπερίωνας είναι super έτσι κι αλλιώς και είναι σημαντική η προσφορά του στο club.
Απλά είναι το μόνο σημείο στο οποίο διαφωνούμε.
Απλά μιλάμε για κύκλους ανά δευτερόλεπτο, ανεξάρτητα αν αυτοί οι κύκλοι προσδιορίζουν καρέ ολόκληρα μισά ή ό,τι άλλο.
Σκέψου το σε χρονική διάρκεια και θα καταλάβεις.
-bye-

Εγω εχω να πω , πως αυτα τα λενε εκγαθετοι του Υπεριωνα , οι οποιοι ειναι πληρωμενοι για να επιβεβαιωνουν αυτα που γραφει !!!

Για να λεμε σωστα τα πραγματα το ειχαν γραψει ξενα site πριν αρκετο καιρο και το ειχε γραψει και το FullHD.gr , εγω απλως αναπαραγω αυτα που βλεπω...-bye-

Μακαρι να ημουν σε θεση να τεσταρω εγω τις τηλεορασεις και να τα γραφω πρωτος...

ΥΓ. Παντως απο τα γραπτα σου εχω βγαλει το συμπερασμα οτι "κοβει" το ματι σου οποτε θα σε παρω για συνεργατη...-bye-

Για να λεμε σωστα τα πραγματα το ειχαν γραψει ξενα site πριν αρκετο καιρο και το ειχε γραψει και το FullHD.gr , εγω απλως αναπαραγω αυτα που βλεπω...-bye-

Μακαρι να ημουν σε θεση να τεσταρω εγω τις τηλεορασεις και να τα γραφω πρωτος...

ΥΓ. Παντως απο τα γραπτα σου εχω βγαλει το συμπερασμα οτι "κοβει" το ματι σου οποτε θα σε παρω για συνεργατη...-bye-

χαχαχα
:grinning-smiley-043

Είναι ενδιαφέρον ότι κάποιοι άρχισαν να το κοιτάνε ερευνητικά το θέμα...
Αν και η περιγραφή δεν είναι τόσο καλή (και λείπουν αναφορές), ας δούμε αν θα περάσει η εργασία...

Επίσης η εργασία κοιτάει μόνο μια πλευρά του θέματος (κάνει την υπόθεση ότι τα frames μέσω interpolation είναι σωστά - αν και δεν το γράφει...).

Βέβαια το αποτέλεσμα είναι το αναμενόμενο (όλα τα reviews έχουν καταλήξει): Τα πραγματικά 200Ηz δίνουν καλύτερο αποτέλεσμα, με καλύτερη υλοποίηση τον motionflow της sony, όπως προκύπτει προφανώς από οπτικές παρατηρήσεις...

Ναι μόνο που το άρθρο πηγαίνει παραπέρα από το τι είναι καλύτερο (που είναι άλλο θέμα στην προκειμένη περίπτωση) και μιλάει για response time στους υγρούς κρυστάλλους.
Σε αυτό το σημείο δε μας λέει τίποτε άλλο από το ότι τα καρέ επειδή δεν είναι ολόκληρα δεν θα έπρεπε να καλείται μια τηλεόραση 200/240Hz, τη στιγμή που οι LG-Philips κάνουν λόγο για 200/240Hz εξηγώντας πως δουλεύει το Scanning Backlight σε σχέση με τα προστιθέμενα καρέ.
Οπότε δεν λέει και κάτι που δεν είναι ήδη γνωστό. Απλά μετρήσανε το response time και αποφάνθηκαν κάτι.

Σαν να λέμε ότι άλλο τα 120 άλογα από ατμοσφαιρικό κινητήρα και άλλο τα 120 άλογα από κινητήρα turbo. Στη δεύτερη περίπτωση τα άλογα δεν θα έπρεπε να λέγονται άλογα λόγω της χρονικής υστέρησης ή της "fake" αύξησης της ιπποδύναμης από τη συμπίεση στην οποία υπόκειται το εισερχόμενο μείγμα στον κινητήρα.
Το συγκεκριμένο συμπέρασμα είναι κάπως... .

Το οτι Philips και LG διαφημιζουν τηλεορασεις "200 Hz" αποτελει παραπλανηση του καταναλωτη , αντιθετα η Toshiba μιλαει για "200 Hz effect" δηλαδη προσομοιωση 200 Hz...

Καμια σχεση με την ιπποδυναμη σε Τουρμπο κινητηρες καθως στο δυναμομετρο μπορει να μετρηθει η επιπλεον ιπποδυναμη ενω στα "200 Hz" των LG-Philips-Toshiba οπως και να μετρησουμε την ανανεωση της οθονης παντα βγαινει να ειναι 100 Hz καθως το scanning backlight αποτελει μερος της εναλλαγης και δεν προστειθεται ξεχωριστα...

Last edited:
Το οτι Philips και LG διαφημιζουν τηλεορασεις "200 Hz" αποτελει παραπλανηση του καταναλωτη , αντιθετα η Toshiba μιλαει για "200 Hz effect" δηλαδη προσομοιωση 200 Hz...

Καμια σχεση με την ιπποδυναμη σε Τουρμπο κινητηρες καθως στο δυναμομετρο μπορει να μετρηθει η επιπλεον ιπποδυναμη ενω στα "200 Hz" των LG-Philips-Toshiba οπως και να μετρησουμε την ανανεωση της οθονης παντα βγαινει να ειναι 100 Hz καθως το scanning backlight αποτελει μερος της εναλλαγης και δεν προστειθεται ξεχωριστα...

Ε, όχι και παραπλάνηση. Το άρθρο του πανεπιστήμιου δεν αναφέρει πουθενά τη λέξη "fake" νομίζω... :cool4:
Εκτός αυτού λέει the period of the driving signal is still 1/240 second because the black light switching removes half of the 1/120 second period.
Ορθώς λοιπόν μιλάμε για 200/240Hz.

Είναι απλώς ένας άλλος τρόπος. Καλύτερος ή χειρότερος (μάλλον χειρότερος) δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι αυτές είναι τεχνικές οι οποίες προσπαθούν να βελτιώσουν την κίνηση με κάτι που δεν υπάρχει στο πρωταρχικό υλικό.

Τότε όλα είναι "fake".

+1

Τα τμήματα μάρκετινγ είναι της άποψης όσο πιο μεγάλο το νούμερο, τόσο πιο καλά. Όλοι προσπαθούν να μας ξεγελάσουν μηδενός εξαιρουμένου...
Για να συμπληρώσω μερικά ακόμη στην λίστα:
Samsung: με τις φετινές LED, και τα αυριανά 400Hz.
Panasonic: με τα 600Hz.

Πάντως όλοι στα "ψιλά" γράμματα αναφέρουν τι εννοούν, και αυτοί που ασχολούνται γνωρίζουν. Οι υπόλοιποι... καλές αγορές... :flipout:

Τα τμήματα μάρκετινγ είναι της άποψης όσο πιο μεγάλο το νούμερο, τόσο πιο καλά. Όλοι προσπαθούν να μας ξεγελάσουν μηδενός εξαιρουμένου...
Για να συμπληρώσω μερικά ακόμη στην λίστα:
Samsung: με τις φετινές LED, και τα αυριανά 400Hz.
Panasonic: με τα 600Hz.

Πάντως όλοι στα "ψιλά" γράμματα αναφέρουν τι εννοούν, και αυτοί που ασχολούνται γνωρίζουν. Οι υπόλοιποι... καλές αγορές... :flipout:

+1