24p vs 100Hz - Αξίζει τον κόπο κάτι από αυτά;

Φίλε, το μόνο που δεν θα έχεις πρόβλημα είναι το μεγαλύτερο μέγεθος. Θα το συνηθίσεις σε μια - δυο μέρες και θα λες "μαλακία που δεν πήρα τη μεγαλύτερη". Το μόνο σίγουρο.

Όσο για τον άλλο φίλο που λέει ότι δεν έχει καλή κίνηση η Nova στο ποδόσφαιρο "λόγω bitrate", μάλλον σε χαλασμένη τηλεόραση κοίταγε. Για την κίνηση δε μετράει το bitrate αλλά το FRAMERATE. Η nova είναι μια κανονική PAL πηγή με 30FPS.

Last edited:
Όσο για τον άλλο φίλο που λέει ότι δεν έχει καλή κίνηση η Nova στο ποδόσφαιρο "λόγω bitrate", μάλλον σε χαλασμένη τηλεόραση κοίταγε. Για την κίνηση δε μετράει το bitrate αλλά το FRAMERATE. Η nova είναι μια κανονική PAL πηγή με 30FPS.

Μετραει το bitrate για να μην εχεις artifacts κατα την κινηση.

Μετραει το bitrate για να μην εχεις artifacts κατα την κινηση.

Σωστός:a0210: Θυμήσου τα "αρχαία" DiVX 3.11, όπου γινόταν "χιονοθύελλα" σε γρήγορες σκηνές... Επίσης, αν το υλικό έχει γυριστεί εξ αρχής σε PAL (interlaced) δεν παίζει νομίζω κανένα ρόλο το framerate. Σε κινηματογραφικό 24fps αρχίζει το ζήτημα...

Ενδιαφέροντα όλα αυτά ρε παιδιά, αλλά στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή (και εννοώ και τα 2 επόμενα χρόνια) τι από όλα αυτά θα χρησιμοποιείται; Εννοώ, οι ταινίες από video club είναι-θα είναι HD/24p? Η μόνη περίπτωση να δεις κάτι σε FULL HD είναι τα Lost ή οι αντίστοιχες σειρές που κατεβάζουμε.

Επίσης, την τηλεόραση την θέλω για 1-2 χρόνια και μετά θα πάει στο υπνοδωμάτιο.

To PAL είναι 25FPS :chinese: , ο δάιμων

To χαμηλό bitrate από την εμπειρία μου δημιουργεί artifacts, αλλά σε πολύ χαμηλά bitrates (π.χ. 500Κbps) και όχι στα 3-4Μbit που δίνει στα αθλητικά η nova. Εκεί δεν έχω δει ποτέ artifacts - τύπου να αφήνουν trails τα αντικείμενα κλπ.

Όσον αφορά το HD είμαι πολύ απαισιόδοξος. Δεν φαίνεται ούτε το παραμικρό φως στον ορίζοντα, για τα επόμενα 5 χρόνια σα να λέμε. Ότι κατεβάσουμε μόνο...

Από τη μικρή εμπειρία μου στη Nova νομίζω ότι δεν είναι υπεύθυνο το bitrate για τη θολή κίνηση, αλλά - περιέργως - η προέλευση της εικόνας. Τα ιταλικά ματς έχουν πολύ καθαρή κίνηση.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια! Τελικά κατέληξα στην LB75, καθώς είδα ότι αναμένονται νέες Samsung με 120Hz και δεν ήθελα να περιμένω. Για το χώρο μου είναι ιδανική.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια! Τελικά κατέληξα στην LB75, καθώς είδα ότι αναμένονται νέες Samsung με 120Hz και δεν ήθελα να περιμένω. Για το χώρο μου είναι ιδανική.

Καλές θεάσεις φίλε.

Αν βρεις χρόνο βάλε καμιά photo με την τηλεόραση εν δράσει και γράψε τις εντυπώσεις σου.

Re: Απάντηση: 24p vs 100Hz - Αξίζει τον κόπο κάτι από αυτά;

Σε 32" αμφιβαλω αν φαινεται διαφορα HD με upscale DVD.

Eγω είμαι σιγουρος οτι δεν φαίνεται..
Εκτος αν το upscale dvd player ειναι κανένα Denon 3930 ή το Esoteric :award:

Re: Απάντηση: 24p vs 100Hz - Αξίζει τον κόπο κάτι από αυτά;

Eγω είμαι σιγουρος οτι δεν φαίνεται..
Εκτος αν το upscale dvd player ειναι κανένα Denon 3930 ή το Esoteric :award:

Αν είναι καλό το transfer σε BR βλέπεις σημαντική διαφορά. Έχω δει καμιά 15αριά BR από τα 3 μέτρα στην 32άρα του αδερφού μου και σε 3-4 από αυτά καταλάβαινες ότι έβλεπες HD. Στις υπόλοιπες έχεις παρόμοια απόδοση με το upscale του PS3 σε DVD.