27 inch late 2009 imac (10.1) παίρνει SSD?

chrisssb

Μέλος Σωματείου
26 August 2008
29,860
Kingdom of Rain
Ο σκληρός δίσκος στο imac μας άφησε χρόνους.
Αναμένομενο κάπως γιατί πριν τα προηγούμενα Χριστούγεννα μου είχανε στείλει mail σύμφωνα με το οποίο μπορούσα να στείλω το imac στην Αθήνα και να τον αντικαταστήσουν δωρεάν.
Δεν το έπραξα... δεν γινότανε να μείνω χωρίς υπολογιστή εκείνη την περίοδο.
Τώρα όμως τετέλεσται!
Σκέφτηκα λοιπόν - μου ενίσχυσε την ιδέα και ο Τάσος (send)- μήπως στη θέση του σκληρού έβαζα ένα SSD 256 GB.
Για τα προγράμματα και λειτουργικά (έχω και windows7- bootcamp) είναι υπέρ αρκετός. Τα αρχεία πχ raw μπορώ να τα αποθηκεύω σε εξωτερικό δίσκο.
Το ερώτημα είναι λοιπόν: μπαίνει SSD σε 27 in imac late 2009 (10.1) ή θα υπάρχει πρόβλημα όπως διαβάζω σε διάφορα φόρα?
Μήπως να το ξεχάσω και να βάλω πάλι ένα σκληρό 1Τ?

Κάθε πληροφορία ευπρόσδεκτη!

Για τι πρόβλημα διαβάζεις στα φόρα? Εάν εξαιρέσεις ότι θα πρέπει να αγοράσεις ένα bracket για να κάτσει σωστά, μέχρι και fusion drive με 2ο κανονικό σκληρό μπορείς να κάνεις.
Το μόνο που πρέπει να προσέξεις, είναι να βρεις έναν ssd προτεινόμενο, ώστε να έχει εσωτερικό temp sensor, που θέλει η Apple. Υπάρχουν λίστες με τους ssd που κάνουν.
Και βέβαια μην ξεχνάς ότι πρέπει να λύσεις σχεδόν όλο το mac για να φτάσεις στον σκληρό, οπότε εάν δεν το έχεις, δώστο κάπου να στο φτιάξουν.

Last edited:
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου.
Τελικά πήγα πιο πατροπαράδοτα... Θα αντικατασταθεί ο 1Τ με άλλο HDD 1T.
Επαιξε ρόλο η παράδοση του iMac. Απλά δεν γίνεται να τον στέρηθω για πολύ χρόνο. Με τον σκληρό θα τον έχω την Πέμπτη (ίσως και αύριο -χλωμό) up & running.
Παράγγειλα όμως και 2Χ4 GB ram (hello maverics)!
Θα με βγάλει νομίζω αρκετό καιρό ακόμη!

Σε κάθε περίπτωση με ακριβώς ίδιο υπολογιστή έβαλα ssd και δεν φορτώνει ποια τις εφαρμογές... Τις κάνει Εμετό!!!Πίσω στο μάστορα λοιπόν γιατι αξίζει κάθε ευρώ. Βγάλε το cd drive που είναι άχρηστο πια και ελευθερωσε χώρο για χωράνε και οι δυο σκληροί στον ένα λειτουργικό και στον άλλο αρχεία

Αυτό θα κάνω Ερρίκο!
Για όταν χρειαστεί εξάλλου έχω ένα εξωτερικό usb super drive που κάνει τη δουλειά μια χαρά!

Το θέμα με τον ανεμιστήρα πως το έλυσες? με βραχυκύκλωμα του αισθητήρα ή με λύση HDD fan control?