2κάναλοι Ραδιενισχυτές με Digital Inputs

modena

Established Member
28 April 2007
293
Αθήνα
Χαιρετώ και παραθέτω τη σπαζοκεφαλιά... :-)

Προσπαθώντας να στήσω ένα οικονομικό σύστημα... για την οικογένεια, με προτεραιότητα την ευκολία χρήσης και όσο το δυνατόν λιγότερες συσκευές, καλώδια κ.λ.π., οι επιλογές δείχνουν ελάχιστες. Ψάχνω για 2κάναλο ραδιοενισχυτή - FM απαραίτητα και ευπρόσδεκτη η δυνατότητα Internet Radio ή Airplay - ιδανικά 2 με Optical Inputs ή 1 optical και 1 coax. Πηγές θα είναι ένα Apple TV (optical out) και τηλεόραση (optical out ή analog RCA)

Εχω βρει μόνο τους:
• Onkyo TX-8050
• Harman Kardon HK-3490
• Bel Canto C7R - με τιμή 3000$ !!!

Υπάρχει κάτι άλλο?
Δεν θα ήθελα να πάω σε λύση AV Receiver...
εκτός και αν έχετε να προτείνετε κάποιον που να ακούγεται ανθρώπινα σε μουσική.

ο 3490 ειναι καλη λυση. εχει και pre+amp out/in +sub out και τιμη 399 στα media markt. καλο vmf θα ελεγα

O bel canto δείχνει ο πιο ενδιαφέρων Ειναι όντως δύσκολο να τα βρεις όλα μαζί ,αν και νομίζω οτι έχω δει και άλλους κατασκευαστές

Last edited:
και ο hegel h100 εχει και ο primare i32 δεχεται αλλα βγαινουν 2000+. εαν εισαι διατεθιμενος να κινηθεις στα λεφτα αυτα ειναι πολυ αξιολογοι.

edit: μχμ τώρα πρόσεξα πως θέλεις και ενσωματωμένο tuner. Οι παραπάνω δεν έχουν.

Last edited:
Έχουν ο Ηegel και o primare FM tuner?
Γενικότερα η απαίτηση για δικάναλο με onboard FM tuner και dac καθιστά την αναζήτηση εξαιρετικά δύσκολη.
Oι λύσεις που βρήκε ο modena μοιάζουν οι καλύτερες στη κατηγορία τιμής τους, αν και ο C7R χωρίς ακρόαση μου φαίνεται πολύ ακριβός!
Δεδομένου ότι θα είναι για την οικογένεια ίσως οι απαιτήσεις να είναι πιο λίγες και να πετάξεις λεφτά...

Προσωπικά πάντως θα έκανα την υποχώρηση και θα πρόσθετα μια οικονομική φέτα για το FM radio και θα κοίταζα κάποιον δικάναλο με dac διευρύνοντας τις επιλογές μου.

edit με πρόλαβε ο Θανάσης για το radio...

Last edited:
Ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή παιδιά.

@ Dalanik... Αρχίζω να το ξανψάχνω με βάση την πρότασή σου.
Και φυσικά ο C7R αναφέρθηκε μόνο σαν αστείο...

Νομίζω ότι είναι το πιο λογικό στη παρούσα φάση, μη έχοντας αρκετές επιλογές για ενισχυτές με dac και FM Tuner.

Mε τι ηχεία και σε τι χώρο (τμ) θα γίνει η δουλειά?

Re: Απάντηση: 2κάναλοι Ραδιενισχυτές με Digital Inputs

Νομίζω ότι είναι το πιο λογικό στη παρούσα φάση, μη έχοντας αρκετές επιλογές για ενισχυτές με dac και FM Tuner.

Mε τι ηχεία και σε τι χώρο (τμ) θα γίνει η δουλειά?

Χμμμ...
Μιλάμε αποκλειστικά για ηχεία βιβλιοθήκης... ο χώρος αν και μεγάλος - γύρω στα 70τμ - δεν επιτρέπει ούτε βάσεις, ούτε ηχεία δαπέδου.
Και είναι προσωρινός, άρα δεν δικαιολογεί σοβαρή επένδυση σε μηχανήματα.
Οπότε ή βολεύομαι με κάτι απλό και φθηνό... τύπου Wharfedale, Zensor κ.λ.π. (ακούω προτάσεις... μουσική rock / blues) + είτε τον ΗΚ3490 ή τον Onkyo.
Ετσι και αλλιώς, οι στάθμες δεν θα είναι ποτέ δυνατές, απλά δεν θα πρέπει να ακούγεται λεπτόηχο σαν τρανζιστοράκι και να μην σου τρυπάνε τα αυτιά τα πρίμα.

ή, - για λόγους καθαρά ψυχοθεραπείας - γίνεται η υπέρβαση... σε κάτι ποιό σοβαρό και βλέπουμε για αργότερα.
π.χ. Harman Kardon HK990 με JBL 4312MII ή KEF LS50 με..?

Kατάλαβα... προορίζεται για μικρούλια ηχεία... λογικά ότι μικρούλι πάρεις θα χάνεται στο χώρο. Δύσκολα πράγματα.

Το Ζensor 1 το έχω. Το δοκίμασα (στο στρώσιμο) σε 25 τμ και δεν... μεσουψηλές άλλη κατηγορίας πολύ πιο πάνω! αλλά χαμηλά θέλει sub και ίσως πάλι να υπάρχει πρόβλημα στις μεσο-χαμηλές μιας και αυτές δεν καλύπτονται απο sub.
Είναι για 12-15τμ το ηχείο. Για εκεί ταμαμ! Για παραπάνω φοβάμαι ότι θα ακούγεται λεπτόηχο και άδειο.

Το whardedale 10.1 το άκουσα κατά την αναζήτηση μικρού, έχει εκπληκτικό μπάσο, αλλά μεσο-υψηλά ήταν (για τα γούστα μου) λίγο "αυστηρό" θα έλεγα. Το αναφέρω γιατί έγραψες πως δεν θέλεις κάτι τέτοιο... Ίσως με κάποιον μαλακό ενισχυτή να παίξει όμορφα.

Επίσης το Tannoy V1 έχει πολύ όμορφες μεσσαίες, ακούγεται γεμάτο χαμηλά, αλλά μεσο-υψηλά μου φάνηκε υπερ του δέοντος μαλακό, έως θολό... Πιθανότα για ακρόαση απο ραδιόφωνο να είναι πολύ καλή περίπτωση.

Τα Q2020i είναι άλλη μια καλή περίπτωση, ίσως η καλύτερη. Νομίζω ότι είναι τα πιο ισορροπημένα, συνολικά.

Θεωρώ πάντως δεδομένο ότι θα χρειαστείς κάποιο sub. Τέτοιος χώρος είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί, ακόμα και από μεγαλύτερα ηχεία...

+++
Τελικά...
Για οικονομικό set θα προτιμούσα Q2020i με κάποιο διακριτικό και γρήγορο sub και τον ΗΚ3490.

Αν σου τη βαρέσει για ΗΚ990 (αν σου περισσεύουν να στην βαρέσει... χεχε), δες και τα chario delphinus (έχει αν θυμάμαι καλά επιπλέον έκπτωση 10% ο /κοσμάς) (ζελατίνα - ε ξ α ι ρ ε τ ι κ ή περίπτωση, αλλά θα χρειαστούν βάσεις οπωσδήποτε - δεν μπαίνουν σε ράφι) + κάποιο FM tuner, ίσως μτχ απο τα παλιά για πιο αξιόπιστη και οικονομική λύση).

Καλό είναι όπως και να έχει μια ακρόαση να την κάνεις ώστε να διαπιστώσεις με τα δικά σου αυτιά τι παίζει...