2κάναλος λόγω χώρου!

spefst

New member
19 February 2011
6
Καλησπέρα σας...το ονομά μου είναι Σπύρος!
Νέος στο πολύ ωραίο forum περί ήχου και εικόνας.
Έχω μαζέψει κάποια χρήματα (1000 ) και θα ήθελα να τα επενδύσω σε ένα σύστημα με έναν ενισχυτή και 2 ηχεία, που να έχει και ράδιο.
Ο σκοπός είναι πιο πολύ για ταινίες και λιγότερο για τραγούδια (δε θέλω λύση ηχο-μπάρας). Για Bluray player δε σκέφτομαι ακόμα, λόγω ύπαρξης Media-Player. Τον ήχο θα τον χρειαστώ σε μελλοντικό πάρτυ της κόρης μου.
Ο χώρος είναι ενιαίος σ+κ+κ και είναι περίπου 37 τ.μ.
Ρίχνοντας μια ματιά στο Media Markt, είδα τον DENON AVR-1611.
Θα ήθελα πολύ τη γνώμη σας...

Καλώς ήρθες στο forum Σπύρο.
Στην τιμή που ψάχνεις θα σε συμβούλευα να κοιτάξεις για ευαίσθητα ηχεία τα οποία να μην χρειάζονται πολλά watt για να έχεις στάθμες.
Δεν ξέρω βέβαια το κατά πόσο θα καταπονούνται τα μηχανήματα εκεί που θα τα έχεις.
Δηλαδή αν δεν υπάρχουν μικρά παιδιά στο χώρο θα σου έλεγα να κοιτάξεις τους Yarland, οι οποίοι στην τιμή τους είναι πολύ δίκαια μηχανάκια αλλά είναι λάμπες που δεν είναι ότι καλύτερο όταν έχεις μικρά παιδιά στο σπίτι, για τη δική τους ασφάλεια προπαντός (έχουν μία τάση τα πιτσιρίκια να ακουμπάνε τις λάμπες, οι οποίες δεν είναι στην καλύτερη θερμοκρασία για να τις ακουμπήσει κάποιος την ώρα που παίζουν).
Από εκεί και πέρα, σε ευαίσθητα ηχεία υπάρχουν τα Klipsch, τα John Blue, ή ακόμη και ιδιοκατασκευές που παρουσιάζουν εδώ τα παιδιά αν πιάνει λίγο το χέρι σου.

Αξιοπρεπής και φτηνός είναι και ο VSX-920 της Pioneer στα 400 ευρώ, οπότε σου μένουν αλλα 600 για ηχεία. Αν πας σε δικάναλο, είναι και ο Harman Kardon 3390 που διαθέτει ραδιόφωνο στα 350 περίπου. Επίσης αξιοπρεπής επιλογή.

σε ενισχυτή και ράδιο μαζί, νομίζω ότι θα με βολέψει καλύτερα.

μαλιστααα.... Για δες παρακατω. Φοβερα μοντελα και τα δυο, αισθητικη, ισχυς + ποιοτητα ηχου

Yamaha R-S700
http://www.skroutz.gr/c/239/enisxytes.html?keyphrase=r-s700

Q-Acoustics 2050
http://www.skroutz.gr/c/9/hxeia-hi-fi.html?keyphrase=q-acoustics+2050

μιλαμε οτι βγηκε 1000ρικο ακριβως!:2thumb22sup:

φίλε Tyler πράγματι πολύ καλά εργαλεία η προτασή σου!
δε ξέρω "συγκριτικά" ανάμεσα σε ΥΑΜΑΗΑ & PIONEER τι προτιμάνε οι περισσότεροι και γιατί. αλλά θα αντικαταστούσες το Υαmaha R-S7000 με τον Pioneer VSX-920-K (με τα ίδια ηχεία) ? ειναι ένα 100άρι διαφορά από τα χαρακτηριστικά βλέπω ότι ο Pioneer είναι αρκετά ανταγωνιστικός!

Προσοχη o R-S700 ειναι δικαναλος, και ο 920 ειναι 5.1. Σε στερεφωνικη λειτουργεια με 2 ηχεια, ο 700 ως δικαναλος ειναι ετη φωτος μπροστα απο τον 920 που ως πεντακαναλος εχει τις κλασσικες αδυναμιες σε στερεο λειτουργεια. Ο 920 ειναι ανταγωνιστικος απεναντι σε 5.1 ενισχυτες της κατηγοριας. Αν σκοπευεις να παιζεις με 2 ηχεια, ποιος ο λογος να παρεις AV ενισχυτη δεν εχω καταλαβει ειναι η αληθεια..

Έχεις δίκιο φίλε Tyler, δεν είχα προσέξει ότι ο 920 είναι 5κάναλος.
Άρα ο 7000 κερδίζει πόντους...και πάμε για ηχεία τώρα!
λογικά media markt ή saturn, κάποιος θα το έχει να το δω και ζωντανά να παίζει..

Έχεις δίκιο φίλε Tyler, δεν είχα προσέξει ότι ο 920 είναι 5κάναλος.
Άρα ο 7000 κερδίζει πόντους...και πάμε για ηχεία τώρα!
λογικά media markt ή saturn, κάποιος θα το έχει να το δω και ζωντανά να παίζει..

και τα 2 μοντελα ειναι πολυ καινουρια. Δεν ξερω αν θα βρεις τα ηχεια ειδικα σε τετοια μαγαζια. Q-acoustics k Υamaha, στημενα συνηθως εχουν οι Ωδες www.odes.gr

Με δεδομένο ότι πάμε για ενισχυτή τον ΥΑΜΑΗΑ R-S7000, υπάρχει γνώμη για τα ηχεία Yamaha NS-225F ??

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=240000866

Τα ηχεια που σου προταθηκαν παραπανω ειναι κλασεις αλλου σε σχεση με αυτα που αναφερεις σε σημειο που δεν τιθεται καν υποψια συγκρισης. Νομιζω οτι η ποιοτητα του R-S700 αξιζει κατι καλυτερο. Εξαλλου τα NS-225F δεν κανουν για αυτο που θες, ειναι για μπροστινα σε ενα πολυ φτηνο AV συστημα.

Last edited:
Εγω παλι λεω να αφησεις αυτες τις αηδιες και να κοιταξεις να παρεις κανενα παιχνιδι...
Δε φτανει που πηρες τηλεοραση τωρα θελεις και audio...

Καλως ηρθες Σπυρακο!!!

+1

...με το μαλακό παιδιά, είμαι καλό παιδί που ψάχνεται!!
:2thumb22sup:

Πάντως αν πραγματικά βλέπεις πολλές ταινίες, και φοβάσαι να πάρεις πολυκάναλο ενισχυτή μόνο και μόνο λόγω χώρου, υπάρχουν ηχεία για πίσω που είναι μικρά και βιδώνουν στον τόιχο. Κάποιες εταιρίες βγάζουν αρκετά αξιόλογα τέτοια μικρά ηχεία.