2ο ματακι στο πιατακι 65 της νοβα θεσσαλονικη Astra Hotbird

konnnos

New member
8 November 2010
18
Καλησπερα τι θα λεγατε για 2ο lnb και αν ναι ποιας εταιριας και ποιο να ειναι κεντρο στη θεσσαλονικη .

Υποψιν δεν με ενδιαφερει ο δυσκολος 1H και ουτε θελω να κατεβασω απο hotbird κατι αλλο εκτος απο το πακετο της Νοβα.

Ακουω γνωμες...

Ευχαριστω

Το κάτοπτρο είναι μικρό δε ξέρω αν μπορείς να κατεβάσεις τον ASTRA 19.2 έχει περίπου 6.2 μοίρες διαφορά.
Όσο για το κέντρο δες εδώ.

ευχαριστω για την απαντηση, γνωριζω την τροχιακη θεση των δορυφορων και την αποσταση μεταξυ τους .

Το 65αρη σαφως και ειναι μικρο..
Με κεντρο εννουσα τι θα πιασω παρακεντρα, για να μην εχω απωλειες συγκεκριμενα στις συχνοτητες της νοβα.

Απο αστρα δεν με ενδιαφερει να κατεβασω ολα τα καναλια, και ουτε τα δυσκολα στον transponder 1H..

ειναι ευκολο να βαλω καλυτερα μοτερακι, αντι να αγορασω lnb kai diseq περιπου το ιδιο θα κοστισει(εχω και αυτο απο τα αρνια το πασχα θα το κατεβασω οταν ξαναχρειαστει) αλλα δεν ξερω αν η αναβαθμιση του νοβα hd pace 831 θα υποστηριζει και μοτερακι?

Last edited:
καλησπερα, καλως σας βρηκα,

ναι το εχω δει και διαβασει

αλλα...

Με ενδιαφερει για Θεσσαλονικη οχι για Βυρωνα αθηνας ουτε για ηρακλειο Κρητης

Οσο πιο Βορεια πας τοσο πιο ευκολο πιστευω οτι θα ειναι , και γιαυτο ρωταω μηπως υπαρχει καποιος που εχει κανει κατο παρομοιο βορεια της ελλαδος

καλησπερα, καλως σας βρηκα,

ναι το εχω δει και διαβασει

αλλα...

Με ενδιαφερει για Θεσσαλονικη οχι για Βυρωνα αθηνας ουτε για ηρακλειο Κρητης

Οσο πιο Βορεια πας τοσο πιο ευκολο πιστευω οτι θα ειναι , και γιαυτο ρωταω μηπως υπαρχει καποιος που εχει κανει κατο παρομοιο βορεια της ελλαδος

γιατι δεν το δοκιμαζεις να μας πεις τα αποτελεσματα ?
το πολυ 20 ευρω να σου κοστισει .
ετσι για να εχουμε ενα στατιστικο παραπανω

Θεσσαλονικη βρισκομαι,

το σ/κ θα επιχειρησω να το δοκιμασω και θα ανακοινωσω αποτελεσματα, ετσι για τη στατιστικη ,

μονο δε μου ειπατε σαν πιο εμπειροι ποιο lnb να προτιμησω για καλυτερα, καμια φθινιατζουρα η καποιο πιο ειδικο (αν υπαρχει κατι τετοιο) οπως το hama ληψης η το αλλο το black edition που καπου ειχα διαβασει.

λοιπον πρωτα αποτελεσματα απο την επιχειρηση δευτερο ματι , inverto black ,
επειδη εσπασα λιγο τα νευρα μου , τελικα το εβαλα παρακεντρα astra κεντραρισμενο hotbird.

το inverto εχει ενα μπελα με το πεδιομετρο διοτι δειχνει πολυ εντονο σημα και μπορεις δυσκολα να το συντονισεις.

Τελος παντων με παρακεντρα πιανει RTL , super rtl, ntv cnn, bloomberg, arte , καποια ard καναλια κτλ κτλ.

εννοειται οχι τον 1Η,

θα δοκιμασω καποια στιγμη κεντρο astra αλλα φοβαμαι μηπως σε οχι καλο καιρο χανω τον hotbird ..

Τελος παντων με παρακεντρα πιανει RTL , super rtl, ntv cnn int, arte ,vox, eurosport, rtl2, καποια ard καναλια,phoenix, viva, mtv, κτλ κτλ.

δυστυχως δε καταφερα τα pro7 sat1,

με λιγα λογια ολα τα αξιολογα γερμανικα ελευθερα μπορεις απο θεσσαλονικη να τα πιασεις με 65εκ
και ολα αυτα στον αστρα παρακεντρα, και εχω και ενα ντουβαρι πανω απο το κατοπτρο που σιγουρα ενοχλει και λιγο, αα και καλωδιο απο ταρατσα 5ος δηλαδη εως τον 1ο οροφο που ειναι το διαμερισμα μου με ενα παμπαλαιο free to air αποκωδικοποητη

Φίλε μου σου δίνω συγχαρητήρια και γιατί το έκανες και γιατί το αναφέρεις κιόλας. Όταν με το καλό αποφασίσεις περαιτέρω επέκταση του συστήματος, γιατί σε βλέπω οτι σέρνεις, εδώ είμαστε για ότι χρειαστείς.

Σίμος

Και η πρώτη αναβάθμηση που πρέπει να κάνεις είναι ένα κάτοπτρο μεγαλύτερης διαμέτρου (πχ 80cm-120cm).

ναι αυτο ειναι σιγουρα, αλλα ετσι απλα απο επιστημονικο ενδιαφερον , και για αυτους που απλα με λιγα χρηματα και χωρις κοπο θελουν καποια καναλια ακομα,

εμενα το προβλημα ειναι οτι ο τεχνικο εβαλε το πιατο στο τοιχο της ταρατσας οπου δε περνει μεγαλυτερο πιατο, και αυτο οριακα το πηρε με την στροφη του προς hotbird.

θα επρεπε να το βαλω αλλου και να βαλω κανουρια βαση, κτλ

το καταλαβα αυτο διοτι ειναι πολυ κοντα στο 60αρη το ενα με το αλλο, για να το βαλω σε καλη θεση εσπρωξα το ενα πιο μπροστα απο το αλλο ετσι ωστα να χωρεσουνε

ειναι περιπου 5 εκατοστα απο το κεντρο του lnb

πως τα εγκατεστησες ενδιαφερομε και εγω! κουνησες καθολου το πιατο η εβαλες την βαση για τα δυο lnb?
το δευτερο lnb παει καυτευθειαν σε αλλο δεκτη?
στειλε καμια photo

Last edited:
πως τα εγκατεστησες ενδιαφερομε και εγω! κουνησες καθολου το πιατο η εβαλες την βαση για τα δυο lnb?
το δευτερο lnb παει καυτευθειαν σε αλλο δεκτη?
στειλε καμια photo

Μπήκα με σκοπό να γράψω το ΙΔΙΟ πράγμα. Δλδ, περιέγραψε λίγο (ή περισσότερο) την διαδικασία της εγκατάστασης. Εγώ AVON δεν έχω και ΔΕΝ με νοιάζει να αποκτήσω, αλλά σίγουρα είναι ενδιαφέρων θέμα για αρκετούς.

Σίμος