2ο Partition... ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΛ!

Gojakla

Supreme Member
20 May 2009
5,856
Σύντομο μικρό ιστορικό:

Αγόρασα προ ημερών ένα MacBook Pro μεταχειρισμένο.
Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης και φίλος είχε 2 partitions στο οποίο δεύτερο είε περάσει Windows.
Πριν το παραλάβω εγώ έκανε format στο MacBook προκειμένου να το παραλάβω εγώ.

Όταν το παρέλαβα και προχώρησα στο SetUp του μηχανήματος πρόσεξα ότι στο format που είχε κάνει δεν είχε διαγραφεί το 2o partition.
Κατα την εκκίνηση του μηχανήματος λοιπόν, εγώ, έβλεπα ΚΑΙ Macintosh HD και Windows partitions στο desktop.
Σημείωση: Ναι μεν είχε ξεμείνει το partition αλλά windows ΔΕΝ υπήρχαν εγκατεστημένα.

Οπότε προχωράμε στην εγκατάστασή τους...
Μην ρωτήσετε πώς και γιατί (προφανώς μ@λ@κωδώς :BDGBGDB55:) στην εγκατάσταση των windows επιλέγοντας το partition για την εγκατάσταση... πατήσαμε delete.
drunk.gif

Για να γλυτώσουμε περαιτέρω προβλήματα ακυρώσαμε την εγκατάσταση και ξαναbootάραμε MacOs.

Το πρόβλημα τώρα.

Στο desktop δεν βλέπω πλέον το partition των windows αλλά μαζί με αυτό έχουν εξαφανιστεί και τα 100Gb που του είχαμε αφιερώσει.

Στον δίσκο μου δλδ από τα 250Gb έχω μόνο τα 150 του Macintosh HD.
Τα υπόλοιπα παραμένουν δεσμευμένα σε ένα partition το οποίο όμως πλέον ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ.

Και δεν φαίνεται ούτε μέσα από το Disk Utility.
Δεν φαίνεται ούτε όταν ξανατρέχω το Boot Camp.

Η ερώτησης...
Τί κάνουμε τώρα?
Εκτός του format υπάρχει λύσης?
ΑΝ, ΑΝ προχωρήσω σε format, θα έχω φαντάζομαι ΜΟΝΟ το Macontosh HD σαν δίσκο με το συνολικό του μέγεθος φαντάζομαι, ε?

Και όμως ήταν μπροστά μου τόοοσο καιρό και δεν το έβλεπα...

Έπρεπε απλά να πάω στο Disk Utility και να "ανοίξω" το πεδίο του Macintosh HD μέχρι τα 250Gb...
tsopatsopa.gif
tsopatsopa.gif
tsopatsopa.gif
tsopatsopa.gif

-bye-

Στο disk utility δεν φαίνεται καν το ελεύθερο κομμάτι των 100gb του δίσκου σου ;
Δοκίμασες να bootάρεις με το αυθεντικό cd του leopard και να κάνεις από εκεί disk utility ;
Μπορείς να δοκιμάσεις άλλα προγράμματα για να δεις το ελεύθερο κομμάτι του δίσκου σου και να το επαναφέρεις στο κεντρικό partition σου, του leopard λειτουργικού. Μετά αν θες ξαναβάζεις windows από το bootcamp.
Προφανώς η ζημιά είναι ότι σβήστηκε το κομμάτι του δίσκου που κρατά τις πληροφορίες για τα partitions του δίσκου σου.
Δοκίμασε ας πούμε το Data Rescue II.

Απάντηση: Re: 2ο Partition... ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΛ!

Και όμως ήταν μπροστά μου τόοοσο καιρό και δεν το έβλεπα...

Έπρεπε απλά να πάω στο Disk Utility και να "ανοίξω" το πεδίο του Macintosh HD μέχρι τα 250Gb...
tsopatsopa.gif
tsopatsopa.gif
tsopatsopa.gif
tsopatsopa.gif

-bye-
Με πρόλαβες τελικά !! :a0210: -bye-

Re: Απάντηση: 2ο Partition... ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΛ!

Στο disk utility δεν φαίνεται καν το ελεύθερο κομμάτι των 100gb του δίσκου σου ;
Δοκίμασες να bootάρεις με το αυθεντικό cd του leopard και να κάνεις από εκεί disk utility ;
Μπορείς να δοκιμάσεις άλλα προγράμματα για να δεις το ελεύθερο κομμάτι του δίσκου σου και να το επαναφέρεις στο κεντρικό partition σου, του leopard λειτουργικού. Μετά αν θες ξαναβάζεις windows από το bootcamp.
Προφανώς η ζημιά είναι ότι σβήστηκε το κομμάτι του δίσκου που κρατά τις πληροφορίες για τα partitions του δίσκου σου.
Δοκίμασε ας πούμε το Data Rescue II.

Φαινόταν σαν ελεύθερο πεδίο... μιλάμε ότι έπαθα πλάκα όταν ξεστραβώθηκα τελικά...

Έπρεπε να κάνω drag το πεδίο του MacHD προς τα κάτω για να "ανοίξει" η χωρητικότητα του... That Simple!
slapface.gif
slapface.gif
slapface.gif
slapface.gif

tooth.gif
tooth.gif
tooth.gif
tooth.gif