3:2 pulldown

Ναι, αλλά και οι TV προσθέτουν όπως είπα 4 frames. Πάντως στο site της Sapphire είδα ότι η 1650 κάνει 3:2 Pulldown και όχι 2:2. Οπότε αυτό ίσως να εξηγεί το λόγο που δεν τα βλέπεις καλά.
Αυτό που μου λες με τους προβληματικούς Drivers μου ακούγετε κουφό. Κανονικά θα πρέπει να είναι προβληματικοί οι drivers αν δεν στα παίζει σωστά, καθώς οι νέες κάρτες κάνουν και 2:2 pulldown.
Τέσπα. Όταν πάρω το νέο HTPC και τη νέα TV θα τα δοκιμάσω και ότι μου βγει.

Ευχαριστώ για τον χρόνος σας.

Edit: Η TV μπορεί να κάνει pulldown. Το ίδιο ισχύει και για τους Blu Ray players και για τα PC. Λογικά όμως θα υπάρχουν και εξαιρέσεις (όπως συμβαίνει με την ATI 1650 για παράδειγμα). ;)

Last edited:
Θα έχω το νέο μου πισί σε λίγες μέρες στημένο και θα τα δοκιμάσω όλα....έτσι ώστε να δούμε τι γίνεται στη πράξη με τηλεόραση 24p...

Προς το παρόν πάντως, με το παλιό μου καβουρδιστήρι δεν έχω δει κανένα πρόβλημα σε ταινίες SD αλλά και HD-720p (αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι τις παίζει δε τις παίζει τις τελευταίες λόγω CPU).

Άντε να πάρω το πισί, να ρυθμίσω τη τηλεόραση και τη πηγή μου με το DVE, να βρω χρόνο,να να να, να μη σας πρήζω κι όλας :p

Παρεπιπτώντος, ATI 2900Pro θα έχω...απο ότι έχω διαβάσει, μπορώ να βάλω τους τελευταίους Catalyst και μετά τα γνωστά tweaks που έχω διαβάσει κάπου εδώ....να δούμε αν θα δούμε πρόβλημα

Επ'ευκαιρία της συζήτησης και για να μην ανοίγω νέο thread έχω μία απορία.

Τι γίνεται στην περίπτωση HDDVD που έχει υλικό video και όχι film, δηλαδή που έχει γυριστεί (φαντάζομαι...) στα 60Hz?

Και συγκεκριμένα μιλάω για αμερικάνικη σειρά σε HDDVD η οποία υποθέτω πως έχει γυριστεί σε video στα 60Hz (προβάλλεται σε 1080i) οπότε η μετατροπή στα 24fps του HDDVD έχει γίνει πώς???

Και το σημαντικότερο...τι κάνουμε εμείς??? :nounder:

Και συγκεκριμένα μιλάω για αμερικάνικη σειρά σε HDDVD η οποία υποθέτω πως έχει γυριστεί σε video στα 60Hz (προβάλλεται σε 1080i) οπότε η μετατροπή στα 24fps του HDDVD έχει γίνει πώς???

εχω την εντυπωση οτι αλλο το πως προβαλλεται στην tv και αλλο το πως ειναι γραμμενη στα δισκακια

Last edited:
Επ'ευκαιρία της συζήτησης και για να μην ανοίγω νέο thread έχω μία απορία.

Τι γίνεται στην περίπτωση HDDVD που έχει υλικό video και όχι film, δηλαδή που έχει γυριστεί (φαντάζομαι...) στα 60Hz?

Το γυρνας στα 60Hz!
Αυτο φαινεται ευκολα στα περισσοτερα extras των HD-DVD τα οποια ειναι γραμμενα σε 60 και οχι 24, οποτε αν εχεις αφησει την αναλυση σε 24fps τοτε εχεις σπασιματακια!

Πάντως εγώ μέχρι τώρα δεν έχω πετύχει καμία σειρά Αμερικάνικη γυρισμένη σε HD η οποία να μην είναι στα 23.976fps.

Οι ίδιες σειρές όμως παιγμένες από Ευρωπαϊκά κανάλια HD είναι στα 25fps - προφανώς έχει γίνει μετατροπή.

Re: Απάντηση: Re: 3:2 pulldown

Εφόσον η τηλεόραση υποστηρίζει 24p γιατί θα κάνει pulldown?
Μισό λεπτό γιατί τα έχουμε μπλέξει λίγο :grandpa:

Τα πράγματα είναι απλά. Έχουμε τις εξής περιπτώσεις.

1. Παίζουμε υλικό PAL (DVD Κλπ) που είναι στα 50hz. Τότε επιλέγουμε στην κάρτα γραφικών μας 50hz.
2. Παίζουμε υλικό NTSC (DVD κλπ) που είναι στα 60hz. Τότε επιλέγουμε στην κάρτα γραφικών μας 60hz.
3. Παίζουμε υλικό HD που είναι στα 24fps.
α. Αν η τηλεόραση μας υποστηρίζει 24p τότε πρέπει να δώσουμε 24hz στην κάρτα γραφικών και δεν θα έχουμε κανένα pulldown
b. Αν η τηλεόραση μας δεν υποστηρίζει 24p τότε θα πρέπει να δώσουμε 60hz για να κάνει η τηλεόραση το 3:2 pulldown έτσι ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη κίνηση. Αν δώσουμε 50hz η τηλεόραση δεν θα κάνει pulldown με αποτέλεσμα πολύ άσχημα αποτελέσματα στην κίνηση.

Βεβαίως και μπορεί να έχουμε υλικό 25 και 30 αλλά από TV broadcasts συνήθως και όχι από blu-ray ή hddvd-rip. Για 25 δίνουμε 50hz και για 30 δίνουμε 60 Hz (δηλ. 25 Χ 2, 30 Χ 2)
Φυσικά μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και για τα 24ρ. Δηλαδή να δώσουμε 2Χ24= 48Hz στην τηλεόραση εφόσον το υποστηρίζει.
Γενικά όταν έχουμε ακέραιο πολλαπλάσιο του υλικού δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην κίνηση.

Να διευκρινήσω κι εγώ κάτι???

Αυτό το "δίνουμε 60, 50, ή 24 Hz δεν καταλαβαίνω...

Από πού τα δίνουμε? (catalyst ή powerstrip)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 3:2 pulldown

Να διευκρινήσω κι εγώ κάτι???

Αυτό το "δίνουμε 60, 50, ή 24 Hz δεν καταλαβαίνω...

Από πού τα δίνουμε? (catalyst ή powerstrip)

Και από τα 2 μπορείς.
Powerstrip καλύτερα όμως πιστεύω γιατί βάζει πιο σωστά timings αν δεν κάνω λάθος.

Το γυρνας στα 60Hz!
Αυτο φαινεται ευκολα στα περισσοτερα extras των HD-DVD τα οποια ειναι γραμμενα σε 60 και οχι 24, οποτε αν εχεις αφησει την αναλυση σε 24fps τοτε εχεις σπασιματακια!

Για να πω την αληθεια οταν ξεκινουσα να δω τη σειρά έπαιζα στα 60Hz (όπως στα ts HD) και μου έκανε πολλά σπασίματα. Λέω δεν θα έχω αρκετή ισχύ, αλλά η CPU έπαιζε περίπου στο 35% μέσο όρο (αν θυμάμαι καλά).

Και μετά θυμήθηκα ότι τα HDDVD είναι 24 fps και γυρνάω σε 48Hz και η διαφορά ήταν εμφανέστατη (προς το καλύτερο βέβαια...).

Τέλος πάντων, θα το ξανατσεκάρω...-bye-

Με τι πρόγραμμα δοκίμασες να το παίξεις???

Τελικά η VGA δεν κάνει pulldown, αλλά αντίστροφο pulldown για να δείχνει σωστά τα 30 και 25 fps που έχουν φάει pulldown. Λογικά για αυτό δεν παρατήρησα ποτέ πρόβλημα με τα video ανεξάρτητα τι ανάλυση είχα. ;)
Ελπίζω να γίνει κάτι με τα 24fps με τις νέες κάρτες που θα βγουν τώρα. :)

Απάντηση: Re: 3:2 pulldown

Με τι πρόγραμμα δοκίμασες να το παίξεις???

Τελικά η VGA δεν κάνει pulldown, αλλά αντίστροφο pulldown για να δείχνει σωστά τα 30 και 25 fps που έχουν φάει pulldown. Λογικά για αυτό δεν παρατήρησα ποτέ πρόβλημα με τα video ανεξάρτητα τι ανάλυση είχα. ;)
Ελπίζω να γίνει κάτι με τα 24fps με τις νέες κάρτες που θα βγουν τώρα. :)

Υποέτω πως αναφέρεσαι σε εμένα.

Τα ts με media player classic (λόγω ευκολίας φορτώματος υποτίτλων και όχι μόνο...) και τα HDDVD με PDVD φυσικά.... (χωρίς reclock διότι μου δημιουργούσε προβλήματα αλλού)

Υ.Γ. :offtopic: Τι κατάρα και αυτή να μην κλειδώνει ο 8720 σε 48Hz σε boot-up του υπολογιστή...Αν ξεχάσω να το γυρίσω σε 50 ή 60Hz πριν κάνω shutdown την έχω πατήσει. Μεγάλη ταλαιπωρία... Υπάρχει κανένα κόλπο να ξεκινάει το powerstrip πάντα σε 50Hz ας πούμε???

Έχω την εξής απορία: έχω κάρτα γραφικών onboard (chipset sis 661fx). Τη συνδέω μέσω vga καλωδίου με την τηλεόρασή μου (σονυ d3000 που δέχεται 24fps) και κάποιες ταινίες που έχω σε .mkv κάνουν αρκετά σπασίματα. Από την κάρτα μπορώ να δώσω μόνο 50 ή 60hz, αλλά όχι 24. Αξίζει να δοκιμάσω το powerstrip για να δώσω 24? Θα δω βελτίωση ή δεν αξίζει τον κόπο?

Intel P4 στα 3ghz. Μάλλον όμως δε μπορώ να χρησιμοποιήσω το powerstrip, γιατί είδα στο forum του ότι δεν υποστηρίζει τα περισσότερα sis chipsets. Το θετικό πάντως είναι ότι χτες κατάλαβα επιτέλους ότι ουσιαστικά τα 24fps αντιστοιχούν σε 24hz στο refresh rate! Επειδή η κάρτα γραφικών δεν υποστηρίζει 24fps έβαλα 72hz και όλα έπαιζαν άψογα. Κατάλαβα πως δουλεύει το refresh rate και μετά από αρκετές δοκιμές όλα έπαιζαν καλά.