3 μέρες valeur σε κατάθεση μετρητών!

YannisA

Supreme Member
22 January 2008
3,153
ΑΘΗΝΑ
Σήμερα (9/4/09) καταθέτοντας κάποια μικρά ποσά (μετρητά) σε αποταμιευτικούς λογαριασμούς που τηρώ στη τρ. Πειραιώς και τη Citbank, είδα με έκπληξη στις αποδείξεις:
- Τοκοφόρος ημερομηνία: 14/04/09 (Citibank)
- Αξία-Value 14/04/09 (τρ. Πειραιώς)
Δηλ. 3 εργάσιμες, μέχρι τα χρήματα να αρχίσουν να τοκίζονται.
Μέχρι τον περασμένο μήνα, σε αντίστοιχες καταθέσεις, η valeur ήταν την επόμενη μέρα. Τί αλλαξε τώρα?
Ξέρει κανείς κάτι?

Δεν είναι τρεις μέρες. Είναι η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΜΗ.

Απλά αύριο και την Δευτέρα είναι οι επίσημες αργίες του ΕΥΡΩ (όπου δεν κουνιέται φύλλο σε κανέναν euro λογαρισαμό ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ) λόγω καθολικού Πάσχα.

Έτσι εξηγείται.
Έλεγα και γώ ότι επρόκειτο για νέο τερτίπι των τραπεζών.
Ευχαριστώ για τη πληροφόρηση.

Αμέ!
Οι τράπεζες προσπαθούν να κλείσουν σπίτια, επιχειρήσεις, μαγαζιά...
Έτσι για να δημιουργήσουν μεγαλύτερη κρίση και να ξαναπάρουν επιδοτήσεις.

Στις 6 Αυγούστου ήμερα Πέμπτη μέσω online banking πλήρωσα ενα λογαριασμό του ΟΤΕ. Την ιδια μερα πηγα διακοπες και χθες που γύρισα σπιτι βρηκα το τηλ μου κομενο. Πηγα στον ΟΤΕ πριν απο λιγο και μου εξηγησαν οτι το τηλ μου κόπηκε στις 11 Αυγούστου ημέρα Τρίτη. Δηλαδη 6 μερες μετα την τραπεζικη εντολη. Μου ειπανε οτι εχει εξωφληθει το ποσο αλλα εκπροθεσμα και μετα την 11 Αυγούστου. Πλήρωσα 7,5 ευρώ για τελη επανασύνδεσης. Δηλαδη εγω τι να πιστεψω τωρα τον ΟΤΕ ή την τραπεζα?

Μην μου λες τέτοια....κι εγώ με web banking πληρώνω ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ κλπ...

Δεν είχες κρατήσει εκτύπωση της πληρωμής που αποδεικνύεται ότι πλήρωσες εμπρόθεσμα;

Παντως συγνωμη αλλα και η μια ημερα valeur εμενα μου φαινεται κοροιδια.

Την πατησα μια φορα που πηγα και κατεθεσα ζεστα λεφτα ωστε το βραδυ να καλυψω καποιες πληρωμες.

Και με εκπληξη μου ανακαλυψα οτι το διαθεσιμο θα ισχυε απο την επομενη.

Ελεος.

Εχω αποδειξη δεν ειναι αυτο το θεμα. Το θεμα ειναι οτι ο ΟΤΕ ισχυρίζεται οτι δεν πληρώθηκε την ιδια μερα αλλα πολλές μερες μετα.

Εχω αποδειξη δεν ειναι αυτο το θεμα. Το θεμα ειναι οτι ο ΟΤΕ ισχυρίζεται οτι δεν πληρώθηκε την ιδια μερα αλλα πολλές μερες μετα.

Aν η αποδειξη σου σε καλυπτει οτι πληρωσες εμπροθεσμα ζητας τα ρεστα απο την τραπεζα.

Και μαλιστα με πολυ αυστηρο υφος εφοσον εχεις δικιο.

Κοινως πας εκει με το χαρτι και το ενα και το αλλο (του ΟΤΕ) και απαιτεις αξηγησεις.

Ναι σαφώς και αυτη ειναι η λύση στο προβλημα. Το θεμα ομως δεν ειναι αυτο. Το θεμα ειναι οτι δεν μπορει να με κρεμαει η τραπεζα. Δινω και εντολες για πληρωμες ΙΚΑ και ΦΠΑ απο το online banking. Αμα δεν πληρωθούν αυτα πχ το προβλημα θα ειναι πολυ μεγαλύτερο. Εγω πίστευα οτι οι ηλεκτρονικές συναλλαγές είναι αξιόπιστες αλλά μάλλον έκανα λάθος.

Νομιζω οτι κατ'αρχήν πρέπει να διαβάσεις στους όρους ηλεκτρονικών συναλλαγών τι valeur έχουν οι ηλεκτρονικες πληρωμές κι αν είναι την επομένη, να πράξεις όπως σου λέει ο kosh και να κυνηγήσεις την τράπεζα-αλλιώς θα πρέπει να πληρώνεις ανάλογα με το valeur (2-3 μέρες νωρίτερα) για να μην έχεις μπλεξίματα με εφορίες και πρόστιμα.

Τα δικαστικά ιστορικά έχουν παραδείγματα όπου κάποιοι υπάλληλοι εκμεταλλεύονταν προθεσμίες πληρωμής, στρογγυλοποιήσεις ποσών, υπόλοιπα ανενεργών λογαριασμών κλπ... Σε μιά μεγάλη τράπεζα με μερικές δεκάδες χιλιάδες πάγειες εντολές πληρωμής λογαριασμών όπως ΔΕΗ,ΟΤΕ, κλπ, τι πιό φυσικό, κάποιος, κάποιοι, ή η ίδια η τράπεζα να καθυστερεί σκόπιμα την πληρωμή τους 2,3,4 ή περισσότερες ημέρες και να καρπώνεται τους τόκους οι οποίοι έστω και για 2-3 μέρες είναι εξαιρετικά μεγάλο ποσόν όταν πρόκειται για αθροιστικά μεγάλο ποσό που πρέπει να πληρωθεί συνολικά... κλασσική απάτη που όταν γίνεται από την ίδια την τράπεζα όλες οι αρχές τείνουν να την νομιμοποιούν...

Ενημερωτικά πάντως από 1η Νοεμβρίου 2009 καταργείται επίσημα με νόμο το valeur. Το ξέρω από την ΔΙΑΣ καθώς μας ενημερώσανε λόγω της συνεργασίας μας. Και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην γίνει.

Απάντηση: Re: 3 μέρες valeur σε κατάθεση μετρητών!

... Σε μιά μεγάλη τράπεζα με μερικές δεκάδες χιλιάδες πάγειες εντολές πληρωμής λογαριασμών όπως ΔΕΗ,ΟΤΕ, κλπ, τι πιό φυσικό, κάποιος, κάποιοι, ή η ίδια η τράπεζα να καθυστερεί σκόπιμα την πληρωμή τους 2,3,4 ή περισσότερες ημέρες...

Νομίζω πως με πάγια εντολή η εξόφληση γίνεται την μέρα λήξης του λογαριασμού.
Παραχωρούμε δλδ το δικαίωμα σε ΔΕΗ, ΟΤΕ ect να τραβάει απ'τον λογαριασμό το αντίστοιχο ποσό την συγκεκριμένη μέρα

Re: Απάντηση: Re: 3 μέρες valeur σε κατάθεση μετρητών!

Νομίζω πως με πάγια εντολή η εξόφληση γίνεται την μέρα λήξης του λογαριασμού.
Παραχωρούμε δλδ το δικαίωμα σε ΔΕΗ, ΟΤΕ ect να τραβάει απ'τον λογαριασμό το αντίστοιχο ποσό την συγκεκριμένη μέρα

ΟΚ, δεν ξέρω τις ονομασίες, πάντως νομίζω υπάρχουν αρκετοί τρόποι πληρωμής και άλλοι τόσοι κατόπιν συμφωνιών της τράπεζας με τους οργανισμούς. Παίζονται πολλά με τις τραπεζικές καθυστερήσεις 2-3 ημερών και όχι μόνο στους λογαριασμούς...

Re: Απάντηση: 3 μέρες valeur σε κατάθεση μετρητών!

Ενημερωτικά πάντως από 1η Νοεμβρίου 2009 καταργείται επίσημα με νόμο το valeur. Το ξέρω από την ΔΙΑΣ καθώς μας ενημερώσανε λόγω της συνεργασίας μας. Και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην γίνει.

H ΠΕΙΡΑΩΣ πάντως έχει ΑΤΜ που βάζεις τα λεφτά και είναι άμεσα διαθέσιμα στο επόμενο λεπτό. Στην Ηλιούπολη είναι και στις 2 ΠΕΙΡΑΙΩΣ τέρμα Κατεχάκη και Καναρια.

H ΠΕΙΡΑΩΣ πάντως έχει ΑΤΜ που βάζεις τα λεφτά και είναι άμεσα διαθέσιμα στο επόμενο λεπτό. Στην Ηλιούπολη είναι και στις 2 ΠΕΙΡΑΙΩΣ τέρμα Κατεχάκη και Καναρια.

Αυτο δεν παιζει σε καμια τραπεζα.

Συνηθως η καταμετρηση και αρα η διαθεσιμοτητα των μετρητων που καταθετονται γινεται απο το επομενο πρωι .

Δεν μιλάει για τα ΑΤΜ ρε συ.
Εννοεί τα μηχανήματα που είναι μέσα στο μαγαζί και είναι online.

Αυτο δεν παιζει σε καμια τραπεζα.

Συνηθως η καταμετρηση και αρα η διαθεσιμοτητα των μετρητων που καταθετονται γινεται απο το επομενο πρωι .

Παίζει σίγουρα στη MARFIN της Λεωφ. Συγγρού (δίπλα στο Caramela) που το έχω δοκιμασει ο ίδιος. Βάζεις τα χαρτονομίσματα "χύμα" στην υποδοχή, τα μετράει, αν βρει κάποιο προβληματικό το επιστρέφει, σου βγάζει ανάλυση χαρτονομισμάτων και αξία (π.χ. 10Χ20= 200, 50Χ1= 50, σύνολο 250) και το νέο υπόλοιπο είναι άμεσα διαθέσιμο. Και είναι το κανονικο ΑΤΜ έξω απο την τράπεζα.