3 ΜΗΝΕΣ +

exp4nder

Banned
18 January 2009
1,390
Αθήνα
Γειά σας παιδιά, όπως λέει και ο τίτλος, έχουν περάσει πάνω από 3 μήνες που προσπαθώ να βρω τί ηχεία θα πάρω. Έχω διαβάσει πολλά post, έχω μάθει αρκετά πράγματα από πολλά αξιόλογα μέλη, καθώς και από άλλα site, τη wikipedia κτλ., κι έχω πάει και τον ενισχυτή μου σε μαγαζιά και τον έχω ακούσει με κάποια-λίγα ηχεία, χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα...
Γι αυτό θέλω να ρωτήσω σε μια τελευταία απέλπιδα προσπάθεια αν κάποιος έχει τον ενισχυτή μου και με τι ηχεία τον έχει ή τον έχει ακούσει κι έμεινε πολύ ικανοποιημένος! Με αυτή τη πληροφορία μπορώ να πάω στοχευμένα σε κάποιο μαγαζί και να τον ακούσω κι εγώ με τα συγκεκριμένα ηχεία κι αν μ' αρέσει να τα πάρω, δεν μπορώ άλλο ψάξιμο, κουράστηκα κι εκτός αυτού δεν έχω και χρόνο λόγο δουλειάς για άλλο τρέξιμο!
Ο ενισχυτής είναι ο πολυκάναλος SONY STR5200ES (7x110W) και προορίζεται και για hc αλλά και για μουσική, ίσως και με τη προσθήκη αργότερα κάποιου τελικού ή ολοκληρωμένου. Μέχρι τότε όμως αυτός θα παίζει και μουσική! Τον έχω ακούσει με τα KEF IQ9, TANΝOY DC4T αλλά δεν... Έχω βρει κι άλλα που θα ήθελα να ακούσω αλλά δεν έχω βρει το χρόνο. Ο χώρος μου είναι περίπου 25-30m2 και ακούω κυρίως trip hop, hip hop, house, tech house και λίγο jazz για χαλάρωμα. Πηγή είναι κυρίως mp3 υψηλού bitrate (256-320) μέσω pc, αλλά και cd μέσω Pioneer CDJ800. Προτιμώ τα 8''γούφερ και γενικά να έχει καλή απόδωση στα μπάσα μιας και σχεδόν όλα τα είδη μουσικής που ακούω έχουν μπότα και θα ήθελα να μη κουράζει σε πολύωρες ακροάσεις γιατί όσο είμαι σπίτι ακούω πάντα μουσική! Τα λεφτά που είμαι πρόθυμος να διαθέσω είναι κοντά στο χιλιάρικο.
Sorry για το μεγάλο post παιδιά και σας ευχαριστώ πραγματικά όλους πολύ!

Καλημέρα,
Καταρχάς σε ικανοποίησε ο ήχος (και το μπάσο) από τα KEF και τα Tanoy? Ή ψάχνεις για κάτι διαφορετικό?
Εννοείτε ότι θεωρητικά στον χώρο σου θα αποδώσουν αρκετά διαφορετικά από ότι στον χώρο του αντιπροσώπου που τα άκουσες.
Εάν εστιάζεις το πρόβλημα της ηχητικής απόδοσης στον ενισχυτή… πιθανά μια πολλή καλή λύση θα ήταν ένας δι κάναλος τελικός λ.χ. behringer ep 1500

Όταν αγοράζουμε ηχείο, "επενδύουμε", διότι απλούστατα τα ηχεία δεν αλλάζουν εύκολα όσο εύκολα αλλάζουν τα υπόλοιπα συνοδά. Γι' αυτό πάντα η αγορά μας ξεκινά απ' τα ηχεία για να διευκολυνθούμε στη συνέχεια.

Τώρα άποψη μου πάρε το καλύτερο ηχείο που μπορείς να πάρεις και έχε σε δεύτερη σκέψη το πόσο ταιριάζει με τον Sony διότι απλούστατα όπως λές αύριο - μεθαύριο θα βάλεις τελικό ή ολοκληρωμένο. Καταπληκτικό ηχείο πάντως για τα χρήματα του είναι το κλασικό πλέον Monitor Audio RS6 και γενικά όλη η σειρά RS πλήν το RS8 το οποίο έχει υπερβολικό χαμηλό και λιγο ανεξέλεγκτο. Στα σίγουρα τα δύο front με το κεντρικό θα βγούν στι χιλιάρικο και αργότερα προσθέτεις και τα υπόλοιπα και έχεις ένα σύστημα που θα το ακούς ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ και το εννοώ!

Υ.Γ. Πρόσφατα τα άκουσα σε φίλο σε παρόμοια τ.μ. με τα δι.κά σου και έπαθα σόκ και φαντάσου έπαιζαν με έναν Marantz 5300. Φαντάσου με κάποιον τελικό ή ολοκληρωμένο αργότερα. Προσωπικά νομίζω πώς επιβάλεται να τα ακούσεις.

Ευχαριστώ πολύ όλους και αναμένω κι άλλες προτάσεις, ακόμα πιο συγκεκριμένες από άτομα που ίσως έχουν και τον ενισχυτή μου....κανένας?

Καλημέρα,
Καταρχάς σε ικανοποίησε ο ήχος (και το μπάσο) από τα KEF και τα Tanoy? Ή ψάχνεις για κάτι διαφορετικό?
Εννοείτε ότι θεωρητικά στον χώρο σου θα αποδώσουν αρκετά διαφορετικά από ότι στον χώρο του αντιπροσώπου που τα άκουσες.
Εάν εστιάζεις το πρόβλημα της ηχητικής απόδοσης στον ενισχυτή… πιθανά μια πολλή καλή λύση θα ήταν ένας δι κάναλος τελικός λ.χ. behringer ep 1500
Οχι από τα TANNOY καθόλου, από τα KEF έτσι κι έτσι...

Νομίζω ότι για τα μουσικά είδη που ακούς, και στα λεφτά που αντέχεις να δώσεις, πραγματικό μπάσο δεν θα ακούσεις χωρίς sub. Απλούστατα, διότι το ηλεκτρονικό μπάσο που συχνά χρησιμοποιείται, δεν είναι στους 50-60 κύκλους που είναι το ηλεκτρικό, αλλά όσο χαμηλά θες.

Ακόμα θυμάμαι όταν άκουσα το πρώτο LP του Burial στο σπίτι ενός φίλου (με τον τελευταίο "Ερμή" της Audio Spectrum) και υπήρχαν περάσματα που δονούνταν ο αέρας χωρίς να ακούς τόνο: μιλάμε για, ξέρω γω, 25-30 κύκλους. Στο χιλιάρικο, άντε να κατέβει ένα σωστό ηχείο στα 45 Ηz -και αυτό 3-4 db χαμηλότερα, οπότε χάνεις όλη τη σωματικότητα αυτής της μουσικής.

Οπότε, αν πας για L-R και sub, νομίζω ότι -για καινούργια κομμάτια- θα χρειαστεί να αυξήσεις το μπάτζετ σου 20-30%: χοντρικά 700 ευρώ για το ζευγάρι ηχεία, 500 για sub.

Oκ, αν πιστεύεις ότι θα ακούσω σοβαρή διαφορά και το διαπιστώσω κι εγώ όταν πάω να ακούσω κάτι που ενδεχομένως μου προτείνεις, είμαι διαθετημένος να δώσω και κάνα 200αρι παραπάνω, τί να κάνω... Έχεις να μου προτείνεις κάτι?

Το σκεπτικο του eyebee προσωπικα με βρισκει συμφωνο. Αφου στηνεις homecinema η αγορα του sub φανταζει δεδομενη. Ο στοχος σου λοιπον ειναι να δωσεις βαρος στα υπολοιπα φασματα (μεσαια, υψηλα) με εκπτωση στις χαμηλες καθως αυτες θα τις εχεις με το sub. Για αυτο το λογο σου προτεινα bookself, τα οποια να "παιζουν" τα 80hz αξιοπρεπως. Οσο για προτασεις θα μεινω λιγο μακρια καθως χρησιμοποιω παλιοτερα ηχεια που δεν βγαινουν πια.
Παντως θα εβλεπα την εκδοχη των wharfedale diamont 9.3 για 2 ζευγη, + 1 sub και βεβαια 1 κεντρικο.
Πιστευω να σε βοηθω τουλαχιστον στον προσανατολισμο. Προσφατα αγορασα 1 ζευγος B&W 601s3 συμφορουμιτη. Εχω παθει πλακα(για τα κυβικα μου) με την αναλυση που απολαμβανω στα πριμα και στα μεσαια. Τα πιο χαμηλα τα παιρνω απο το yamaha 515 μου και περναω φινα.-bye-

Εγώ θα πρότεινα να προσανατολιστείς προς τα Klipsch.
Πιστεύω ότι παίζουν εξαιρετικά και στις δύο κατηγορίες (μουσική και homecinema) συν ότι θα ταιριάξουν και με τα ακούσματά σου.
Και θα μπορούσες να αρχίσεις με τα RF-52: http://www.homecinema.gr/details.php?prid=388&preview=showtech + κάποιο sub. Αν βέβαια δεν είχες κατά νου αγορά sub (για μελοντική χρήση στο homecinema) θα σου πρότεινα να πήγαινες στα μεγαλύτερα αδερφάκια τους Rf-62 ή RF-82. Προσωπικά θεωρώ ότι για μουσική μόνο, το μπάσο όλων των προαναφερθέντων Klipsch θα σε αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο. Οι ταινίες βέβαια είναι άλλο ζήτημα...

Παιδιά εγώ πρότεινα το σαμπ και ανεξαρτήτως home cinema, με οδηγό τη μουσική που ακούει ο φίλος exp4nder. Εγώ έχω τα PSB Image T45 και πρόσφατα απέκτησα ένα demo PSB SubSonic5i -10''. Σημειωτέον ότι από τα Τ45 δε λείπει το μπάσο. Απλά, στην ηλεκτρονική ΚΑΙ στη συμφωνική μουσική θα ακούσεις κάτι τελείως άλλο -στο ροκ, οι διαφορές είναι μικρότερες.

Νομίζω ότι ο Νάκας έχει σταματήσει να τα φέρνει πάντως, δεν ξέρω αν θα τα πάρει άλλος αντιπρόσωπος. Γενικά, και τα Epos και τα Paradigm (ίσως λίγο ακριβότερα) και τα Monitor Audio RS που προτάθηκαν είναι καλές λύσεις και -νομίζω- μέσα στο μπάτζετ που συζητάμε.

Εγώ θα πρότεινα να προσανατολιστείς προς τα Klipsch.
Πιστεύω ότι παίζουν εξαιρετικά και στις δύο κατηγορίες (μουσική και homecinema) συν ότι θα ταιριάξουν και με τα ακούσματά σου.
Και θα μπορούσες να αρχίσεις με τα RF-52: http://www.homecinema.gr/details.php?prid=388&preview=showtech + κάποιο sub. Αν βέβαια δεν είχες κατά νου αγορά sub (για μελοντική χρήση στο homecinema) θα σου πρότεινα να πήγαινες στα μεγαλύτερα αδερφάκια τους Rf-62 ή RF-82. Προσωπικά θεωρώ ότι για μουσική μόνο, το μπάσο όλων των προαναφερθέντων Klipsch θα σε αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο. Οι ταινίες βέβαια είναι άλλο ζήτημα...
Δεν μ αρέσουν καθόλου εμφανισιακά κι εκτός αυτού δεν ταιριάζουν καθόλου με το σαλόνι μου...δυστυχώς! Ευχαριστώ πάντως!!

Παιδιά για τα CELAN 700 (1100 /ΖΕΥΓΟΣ) τί λέτε? Πληρούν τα εμφανησιακά κριτήρια μου, ταιριάζουν με το σαλόνι σε σκούρο καφέ χρώμα κι έχουν και καλές κριτικές! Κάνουν για τη μουσική που ακούω λέτε? Ξέρει κανείς σίγουρα την ευαισθησία τους? Τα έχει ακούσει κανείς? Τα Paradigm Studio 60 τα έχετε ακούσει? Δεν μπορώ να βρω τιμές στην Ελλάδα....

Καλό είναι να κινηθείς σε δορυφόρους-σάμπ,της ίδιας εταιρείας.Τόσο για λόγους ηχητικού χαρακτήρα,όσο και για εύκολο ταίριασμα των ηλεκτρικών παραμέτρων τους.

Επομένως,αφού βασική σου προτεραιότητα είναι το δέσιμο με την επίπλωση,διάλεξε μιά εταιρεία,που σε καλύπτει αισθητικά και πάρε τα όλα απο εκεί.

Re: Απάντηση: 3 ΜΗΝΕΣ +

Καλό είναι να κινηθείς σε δορυφόρους-σάμπ,της ίδιας εταιρείας.Τόσο για λόγους ηχητικού χαρακτήρα,όσο και για εύκολο ταίριασμα των ηλεκτρικών παραμέτρων τους.

Επομένως,αφού βασική σου προτεραιότητα είναι το δέσιμο με την επίπλωση,διάλεξε μιά εταιρεία,που σε καλύπτει αισθητικά και πάρε τα όλα απο εκεί.

Κοίτα, βασική μου προτεραιότητα είναι να παίζουν και καλά, όχι μόνο να ταιριάζουν με το χώρο, απλά δεν μπορώ να αγοράσω κάτι που θα παίζει καλά, αλλά θα είναι εντελώς άσχετο με το χώρο μου, χρωματικά κτλ. Δεν ζω μόνος μου βλέπεις... Πιστεύω ότι αν το ψάξω αρκετά θα βρώ κάτι, και τα HECO που προανέφερα πλησιάζουν πολύ στα γούστα μου. Απλά δεν μου έχει παντήσει και κανείς αν τα έχει ακούσει...